Delen vinden we super lief

Uit solidariteit en ter ondersteuning van de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen heeft Crime+Investigation Channel de handen ineen geslagen met Invi.

Invi maakt stijlvolle zelfverdedigingsarmbanden die op basis van een afstotende geur werken, om zo een belager te verwarren en op afstand te houden.

Veilig en vrij over straat

De wintertijd is ingegaan en naast dat dit een gezellige periode is met warme dekentjes en theetjes op de bank, is het ook een periode waarin je als vrouw ‘s avonds op straat extra alert bent. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat twee op de drie vrouwen in de leeftijd van 12 tot 25 jaar in de jaren 2020 en 2021 weleens lastiggevallen werden op straat. Ze werden nagefloten, nageroepen en soms zelfs achtervolgd, en maar liefst een derde van deze jonge vrouwen gaf aan zich onveilig of bang te hebben gevoeld als gevolg van deze vormen van straatintimidatie. Het aantal vrouwelijke slachtoffers van moord of doodslag (femicide) steeg zelfs van 38 in 2021 naar 48 in 2022.

#TextMeWhenYouGetHome


#TextMeWhenYouGetHome werd een virale hashtag na de moord op Sarah Everard in het Verenigd Koninkrijk in 2021. Ze werd vermoord toen zij ‘s avonds om 21:00 van een vriendin naar huis liep. Haar dood bracht een gesprek op gang over de kwetsbaarheid en het gebrek aan veiligheid die vrouwen voelen als ze alleen zijn in het openbaar.

Crime+Investigation heeft naar aanleiding van de moord op Sarah Everard de true-crime serie #TextMeWhenYouGetHome opgenomen, waarin verhalen worden verteld van vrouwen die zijn ontvoerd, gewond of zelfs vermoord toen ze alleen waren. De docuserie onderzoekt het ondenkbare – van tragische verhalen over vrouwen die worden belaagd door vreemden, of zelfs door degenen die in hun eigen bed liggen, tot het ontdekken van mensen die onbekend leven in hun eigen leven. De zender draagt op deze manier een steentje bij aan het zichtbaar maken van de verhalen rondom straatintimidatie, gebrek aan veiligheid onder vrouwen en femicide.

Het tweede seizoen van deze serie start deze week op zaterdag 4 november om 22:00 uur. Op 25 november wordt ter ondersteuning/uit solidariteit van Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen een speciale aflevering uitgezonden.

Van 1 november tot 5 december is de tv- zender Crime+Investigation tijdelijk opengesteld voor alle klanten met TV Standard bij Ziggo op kanaal 122. De zender is dan ook te zien via Ziggo GO. Crime+Investigation is ook te zien met KPN op kanaal 44. Het kanaal is zowel in het Pluspakket als On Demand te vinden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief