Delen vinden we super lief

Het wachten is voorbij! Monster Jam®, het meest spectaculaire motorsportevenement voor families en thrillseekers van alle leeftijden, komt dit weekend terug naar Arnhem! Wat kijken we er naar uit!

De voorbereidingen voor het evenement zijn begonnen want voordat ook één van de ongelooflijke stunts kan worden uitgevoerd, moet er nog wel wat gebeuren. Er worden maar liefst 300 vrachtwagenladingen aarde binnengereden om de speciaal geprepareerde baan met sprongen en hellingen te bouwen.

Acht coureurs zullen het tegen elkaar opnemen in hun supergrote Monster Jam trucks van meer dan 5500 kilo. Het publiek kan geniet van races en spectaculaire stunts van de vier Marvel Monster Jam trucks, The Amazing Spider-Man™, Iron Man™, Black Panther™ en Thor™, die het opnemen tegen fan-favorieten, de legendarische Grave Digger®, El Toro Loco®, Max-D™ en Megalodon®. Fans kunnen tijdens het evenement via hun smartphones stemmen op de winnaar van de Skills Challenge- en Freestyle-competities en ook genieten van de sprongen en trucs van de FMX-freestyle-motorcrossers.

De Monster Jam Pit Party voorafgaand aan het evenement geeft fans van alle leeftijden een unieke kans om de gigantische Monster Jam trucks van héél dichtbij te bekijken, de coureurs en crew te ontmoeten, foto’s te maken en handtekeningen te verzamelen. De Pit Party op zaterdag is geheel uitverkocht maar voor zondag zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Monster Jam fun facts

  • Iedere Monster Jam-truck is ongeveer 3,2 meter hoog, 3,8 meter breed, 5,2 meter lang en weegt 5.500 kilo.
  • Een Monster Jam motor genereert 1.500PK dankzij een supercharger die lucht en brandstof de motor in stuwt. 
  • Deze motor wordt aangedreven door methanol-brandstof en verbruikt ongeveer 11 liter per minuut.
  • De BKT-banden zijn 1,70 meter in doorsnee en 1,10 meter breed. Opgepompt wegen ze elk 295 kilo. 
  • Er zijn ongeveer 300 vrachtladingen met aarde nodig om de track te bouwen en er wordt in totaal 113 liter verf gebruikt om de baan en obstakels te beschilderen

Ga naar MonsterJam.nl voor meer informatie en ticketverkoop.


Over Monster Jam

Verrassend, verbluffend en onvergetelijk: bij Monster Jam® strijden atleten van wereldklasse om kampioenschappen op speciaal ontworpen, onverharde circuits die deze steeds evoluerende, ultramoderne trucks tot het uiterste drijven. Naast de 350 wereldwijde live-evenementen per jaar, breidt het merk Monster Jam zich ook buiten de baan uit met producten, content en merchandise om de actie het hele jaar door levend houden. Ga voor meer informatie naar MonsterJam.com.

Over Feld Motorsport

Feld Motor Sports Inc., een dochteronderneming van Feld Entertainment Inc., is wereldwijd leider in het produceren en presenteren van gespecialiseerde autosportentertainment in arena’s en stadions. Merken zijn onder meer Monster Jam®, Monster Energy AMA Supercross en het SuperMotocross World Championship. Bezoek monsterjam.com, SupercrossLIVE.com en feldentertainment.com voor meer informatie.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief