Delen vinden we super lief

Onderzoek wijst uit dat er zeker een relatie bestaat tussen geld en geluk. Tot een salaris van 75.000 euro blijk je gelukkiger te worden en over deze grens maakt het niets meer uit. Andere onderzoeken uit Pensylvania beweren dat er geen grens is*. Toch betekent het niet automatisch dat je met meer geld gelukkiger bent. Er komt immrs meer kijken bij geluk dan een dikke bankrekening. Zo was Steve Jobs(56) miljardair toen hij in 2011 stierf aan alvleesklierkanker. Met een fortuin van een geschatte $ 7 miljard op zijn bankrekening verliet hij deze wereld. Hij kon alles kopen, maar zijn gezondheid kon hij er niet mee terugkrijgen. De vraag is dan ook …maakt geld wel echt zo gelukkig….

geluk, geld maakt gelukkig, wens voor een vierde,k.o op de albert cuyp derde kindje

Eet een gouden lepel lekkerder?

Met geld kun je iemand inhuren om voor je te koken, om alles voor je uit handen te nemen en om geld voor je te verdienen, maar niemand kan de ziekte bij je wegnemen en dragen. Bij het ouder worden komt ook de levenswijsheid. Door de ervaringen realiseer je dat het horloge van 25,- en die van 25.000 Euro beiden dezelfde tijd laten zien. En of je tas nu 20 Euro, of 2000 Euro waard is, ze hebben beiden dezelfde functionaliteit, net als die auto van 2000,-, of 2 miljoen, ze brengen je beiden op dezelfde plek.

Ultiem geluk is voor mij een tafel vol dierbaren waar gelachen wordt
en we zonder (geld & kop-)zorgen samen zijn.

Geluk zit hem in..

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat je ware innerlijke geluk niet door materiële dingen of geld komen. En als je mensen met allerlei achtergronden en situaties observeert, kunnen we er wijze lessen uit halen.

1. Leer je kinderen (en jezelf) om gelukkig te zijn en dat ze voldoening weten te halen uit wat ze doen niet om wat ze krijgen. Plezier en dankbaarheid in je werk, studie, of sociale omgeving is veel meer waard dan een goedbetaalde baan waar je niet gelukkig van wordt. Als je de waarde van dingen en momenten beseft, zal de prijs niet van belang zijn. In een huis van 200m2 of 2000 vierkante meter voelt verdriet en eenzaamheid hetzelfde. We wonen nu ook in een groter huis, maar we kruipen altijd tegen elkaar aan op de bank.

2. Een goede fysieke en mentale gezondheid hebben meer invloed op geluk dan geld. Zie al het voedsel dat je tot je neemt dan ook als medicijn, om te voorkomen dat je medicijnen jouw voedsel zullen worden. De volgende quote van Loesje bleef ook hangen; ‘tijd is geld zei de manager, zorg is tijd nemen zij de zorgverlener. Geld kan overigens ook veel kapot maken, welzijn wegnemen en voor kopzorgen zorgen. Kijk maar naar familie Hazes en ook ook zie ik het in mijn naaste omgeving. “Gelijk kun je krijgen, maar hoeveel geld en onrust in je hoofd is het je in dit geval waard”! Kies voor geluk!

werkende moeders, Restaurant De Kas, kookboek, amsterdam, moestuin, groenten, gezond, uit eten,VAN HET LAND OP HET BORD
Geld koopt geen geluk, maar het bezorgt je een aangenamere vorm van miserie. 
– Spike Milligan

3. Liefde in zijn puurste vorm is standvastigheid ook in zware (financiële) tijden. Wie van je houdt, zal je nooit verlaten, zelfs in zwaar weer zal je partner altijd een reden vinden om vol te houden. Geld en geluk gaan hier hand in hand, want als je geluk afhankelijk is van geld, is het dan wel echt?

4. Om je van binnen rijk te laten voelen helpt zonlicht, jouw eigen kijk op het leven, vertrouwen, het delen van jouw vermogen, goeddoen, complimenten en met name dierbare vrienden, familie en geliefden. Eigenlijk niets materieels. Samen ga je verder, in je eentje sneller en ook eenzamer… waar kies jij voor?

Loesje zei heel herkenbaar; aan het eind van mijn geld,
houd ik altijd een stukje maand over..

Geld maakt wél gelukkig

In welke levensfase we ons ook bevinden, of dat in de tropenjaren is, in een minder gelukkige periode, of als alles juist wel goed met je gaat… Probeer balans te behouden en de belangrijkste elementen van een rijk leven niet uit het oog te verliezen. Geluk zit hem in het kleine… en ik geniet net zo veel van een glas wijn van 7,50,- of van 750,-, de kater zal toch hetzelfde zijn als je er te veel van drinkt… En heb ook oog voor een ander, met vriendelijkheid kom je zoveel verder. “Geld maakt niet gelukkig en dat heeft het met armoede gemeen” zei Simon Carmiggelt al wijs. Als je geen geld hebt voor essentiele levensbehoeften stap je immers in een andere donkere wereld.

Want als je niet naar een dokter, of tandarts kunt door de kosten, moet vluchten voor oorlog, of een verjaardagfeestje niet kunt vieren beïnvloed geld zeer zeker je geluksgevoel en staat het huilen je nader dan het lachen.

Geld is altijd vervelend, behalve wanneer je het niet hebt, dan is het angstaanjagend. – Sheila Bishop

slaapfeestje, tips, ideeën, woonkamer, slaapfeestje organiseren

Tot slot

Doordat we geld, geluk, status en succes aan elkaar koppelen zien we dat er een verband is tussen geld en geluk. Toch is het moeilijk meetbaar omdat geluk heel persoonlijk is. Laten we voorpstellen dat niemand 100% gelukkig kan zijn. Het lijkt wel het nieuwe normaal dat we non-stop in extase moeten leven, een instagram waardig bestaan moeten lijden, een perfecte relatie moeten hebben en dat alles van een leien dakje moet gaan.

We kunnen naar anderen kijken en onszelf vergelijken met succesvolle, geslaagde mensen die rijk en gelukkig (lijken)zijn, maar het gras is altijd groener bij de buren. Zelfreflectie is de sleutel en kijk naar wat je hebt om gelukkig voor te zijn! Geluk zit hem dus meer in de kleine dingen en deels in een gevulde portemonnee is dus eigenlijk de conclusie

Gerelateerde blog: Ben jij gelukkig? Dit zijn ‘Feel Good’-werkboeken om aan jezelf te werken!

Kinderen gelukkig opvoeden, tips, gelukkige kinderen, dankbaar, liefdevol, gelukkig zijn, opvoeding
Het geheim van een rijk leven is dat het niets te maken heeft met geld…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

  • Bron NPO kennis

Delen vinden we super lief