Delen vinden we super lief

Hoewel het ‘vroeger’ eerder een taboe was, lijkt het tegenwoordig steeds normaler te worden. Ik heb het over het praten over je gevoelens. Laatst was ik mijn moeder het ‘Vertel Eens Hartenvragen spel aan het doen. Eén van de vragen was naar wie mijn moeder toe ging als je ergens mee zat. Mijn moeder vertelde me toen dat er vroeger bij haar thuis niet over gevoelens gepraat kon worden. Als ze ergens mee zat dan ging ze maar naar een vriendin, want mijn oma vond al snel dingen onzin. Ze wuifde dingen weg en gaf zo het gevoel dat ze vond dat je je aanstelde. Dit lijkt nu bijna ondenkbaar. Gelukkig zijn en worden staat nu voorop!

Ben jij gelukkig?

Over het algemeen sta ik gelukkig in het leven. Ik heb leuke mensen om me heen, een fijne baan en geen echte zorgen. Toch merk ik dat ik me soms wat snel uit het veld laat slaan. Zo kan ik bijvoorbeeld snel in de stress schieten, me zorgen maken over relatief nutteloze dingen en zie ik altijd dingen die beter kunnen. Een aantal handvatten of oefeningen om hier wat beter mee om te gaan en het leven wat luchtiger te nemen zijn nooit verkeerd. De Feel Good-Werkboeken 100% Loslaten en 100% Gelukkig lijken hiervoor erg geschikt.

Het boek 100% Loslaten

Dit werkboek helpt je om meer bewust en ontspannen in het leven te staan. Loslaten is iets wat we allemaal graag zouden willen, maar wat toch ook knap lastig blijkt. De een wil af van bepaalde gewoontes, de ander wil af van stress, een burn-out en weer een ander gooit het liefst zijn negatieve gedachten overboord. Ik ben ervan overtuigd dat als je het echt wilt, je een hoop kunt bereiken. Toch vergeet je jezelf ook makkelijk, zo in de waan van de dag.

Het lijkt op dat moment dan toch niet zo belangrijk en daardoor maak je er simpelweg geen tijd voor vrij. Dat is natuurlijk geen lange termijn oplossing, want later begint het dan toch weer te knagen.

Ik zou graag wat meer me-time willen hebben!’
‘Waarom kan ik geen nee zeggen”

Waar beginnen we …

Maar hoe pak je het probleem aan? Waar begin je? Het boek 100% loslaten van uitgeverij Deltas is een invul werkboek. Door de invuloefeningen krijg je inzicht in jezelf en in je gedrag. Ook maak je tijdens de oefeningen ‘afspraken’ met jezelf over wat je wel of juist niet meer wilt doen.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: Boosheid, Concentratie, Controle, Dankbaarheid, Emoties, Gewoontes, Kracht, Loslaten, Muziek, Natuur, Positief denken, Relativeren, Stress, Vertrouwen en ga zo maar door. Het boek van Laurence Pinsard zorgt voor inzicht en geeft tips over hoe je dingen makkelijker los kunt laten voor een gelukkig leven.

100% loslaten
9789044755732 | Laurence Pinsard | NUR 770 | €14,95 | 144 blz pap | 21,5 x 15,5 cm | volledig in kleur

Het boek 100% Gelukkig

Het werkboek 100% gelukkig helpt je om positiever en gelukkiger in het leven te staan. Het boek leert je om meer voor geluk open te staan. Kleine veranderingen kunnen je leven immers al een stuk leuker maken, aldus auteur Raphaëlle Giordano. Het boek begint met een tevredenheidsmeter. Door de verschillende aspecten van je leven te evalueren, leer je wat voor verbetering vatbaar is. Hierdoor kun je gericht aan de slag. Hoewel de titel impliceert dat je je met behulp van dit werkboek alleen maar gelukkig zult voelen, zit het iets genuanceerder in elkaar.

Het boek leert je om de ongelukkige momenten te omarmen en de manier waarop je ermee omgaat te veranderen. Hierdoor verdwijnen de minder happy gevoelens het dus niet, je aanvaardt het alleen anders.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: Behoeften, Bewustzijn, Dankbaar, Energie, Geluk, Kalmte, Lachen, Mentaal, Ontspanning, Plezier, Positiviteit, Vreugde, Zelfkennis, etc. Ook dit boekje bevat verschillende invuloefeningen en tips die je helpen om gelukkiger in het leven te staan.

Zweverig

De Deltas boekjes zien er vrolijk uit en zijn mooi vormgegeven. Hierdoor is het zelfs leuk om cadeau te geven, als je iemand hiervoor goed genoeg kent. De boekjes zijn een laagdrempelige manier om aan jezelf te werken, met als doel om (nog) fijner en gelukkig in het leven te staan. Een kleine kanttekening is dat sommige delen als ‘zweverig’ ervaren kunnen worden.

Zo wordt er bijvoorbeeld ook gesproken over meditatie, zen zijn en yin yang. Mocht je dus erg nuchter zijn ingesteld en geen yoga, of meditatie type zijn, blader het boekje dan vooral eerst fysiek even door om te bepalen of het iets voor jou is. Wij gaan er alvast mee aan de slag!

100% gelukkig

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief