Delen vinden we super lief

Shilajit is een plantaardig mineraal dat al vele jaren als effectief supplement wordt gezien. Shilajit, of asphaltum (in het Engels), heeft krachtige adaptogene (iets dat je lichaam kan helpen beter om te gaan met stress en zich aan te passen aan veranderingen in je omgeving) en afrodisiacum (iets dat het seksuele verlangen kan vergroten of de seksuele prestaties kan verbeteren) eigenschappen. 

Nieuwsgierig geworden? In dit artikel leggen we uit wat shilajit is en waar shilajit mogelijk goed voor is.

Wat is shilajit?

Shilajit is een zwartbruine hars met een gomachtige textuur die normaal gesproken wordt gevonden in Himalaya gesteente. Het groeit in de loop van jaren als planten langzaam afsterven. Het is rijk aan mineralen en bevat een belangrijke stof die fulvozuur wordt genoemd. In de Ayurveda wordt shilajit vaak gebruikt. De voordelen van shilajit zijn ontelbaar. 

Shilajit bevat veel voedingsstoffen die in biologische en geologische categorieën vallen. Daarom moet worden opgehelderd of het uitsluitend biologisch of geologisch is. Fulvinezuur, humuszuren en dibenzo alfa-pyronen zijn enkele van de voedingsstoffen die erin voorkomen. 

Het is een krachtig en veilig voedingssupplement dat de potentie heeft om je algemene welzijn te verbeteren. Shilajit is een kruid dat in de traditionele kruidentherapie wordt gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, van impotentie tot botbreuken.

https://vitamines.com/shilajit/

Voordelen van shilajit voor mannen en vrouwen

Shilajit is goed voor zowel mannen als vrouwen, en kan verschillende voordelen bieden als het op de juiste manier wordt toegediend. De hoge gehaltes aan humus-, fulvozurenen andere mineralen kunnen hieraan bijdragen.

Voordelen van shilajit voor mannen

Van shilajit wordt gezegd dat het bij mannen de vruchtbaarheid bevordert. Het verhoogt ook het testosteronniveau, bevordert de seksuele gezondheid en vermindert stress door het lichaam te voorzien van essentiële mineralen en vitaminen. Laten we eens kijken hoe het werkt bij mannen.

Meer zaadcellen

Shilajit is fenomenaal omdat een van de voordelen voor mannen is dat het de spermatelling verhoogt. De kwaliteit en het aantal zaadcellen worden beide verbeterd bij regelmatig gebruik van de Shilajit pil. Shilajit kan de spermaproductie met ongeveer 62 procent verhogen. Het geneest ook impotentie.

Beweeglijker sperma

Vruchtbaarheid wordt sterk beïnvloed door de beweeglijkheid van sperma. Het sperma moet door het vrouwelijke voortplantingssysteem gaan om de eicel te bevruchten. Een lage beweeglijkheid van het sperma betekent dat het sperma niet zo goed of snel beweegt als zou moeten, waardoor het 30 tot 40 procent minder efficiënt is om een eicel te bevruchten. 

Verhoogd testosteronniveau

Een van de voordelen van shilajit voor mannen is dat het de testosteronspiegel verhoogt. Een geslachtshormoon is testosteron. De seksuele potentie en de seksuele drift van mannen nemen af door een tekort aan testosteron. 

Mannen kunnen verder kampen met haaruitval, uitputting en overgewicht. De Shilajit pil verhoogt het testosterongehalte drastisch. Als een man het gevoel heeft dat zijn libido niet toereikend is, zou het kunnen helpen om Shilajit te proberen.

Vermindert stress

Een ander voordeel van shilajit voor mannen is dat het hetlichaam tot rust brengt. Het bevat natuurlijke mineralen en vitaminen zoals zink, magnesium en kalium die spierspanning verlichten, stress verlichten en de geestelijke gezondheid ondersteunen. Het gebruik van een Shilajit tablet zal je helpen als je je angstig voelt.

Voordelen van shilajit voor vrouwen

Voor vrouwen brengt shilajit weer andere specifieke voordelen. Zo zou het de menstruatie klachten verbeteren en verbetert het de botdichtheid tijdens de menopauze. Het verhoogt het hemoglobinegehalte en ondersteunt de algehele welzijn van vrouwen. Ook deze voordelen nemen we verder met je door. 

Hulp bij menstruatieklachten

Shilajit heeft veel voordelen voor vrouwen, een daarvan is dat het helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus. Shilajit is essentieel voor het reguleren van hormonen, met name de hormonen die van invloed zijn op de vrouwelijke voortplanting. 

Deze hormonen, die voornamelijk verband houden met de vrouwelijke menstruatiecyclus, zijn oestrogeen en progesteron. Het helpt het ongemak en de krampen die gepaard gaan met de menstruatie te verlichten.

Shilajit bij bloedarmoede en ijzertekort

Omdat vrouwen elke maand bloed verliezen tijdens hun menstruatie, lopen ze meer kans op bloedarmoede en ijzertekort. Een laag gehalte aan rode bloedcellen in het bloed, bekend als bloedarmoede, kan leiden tot een aantal fysiologische problemen, waaronder zwakte en vermoeidheid.

Een ander voordeel van shilajit voor vrouwen is dat het hetijzergehalte in het lichaam kan verhogen, waardoor het aantal rode bloedcellen in het bloed toeneemt. Het kan dus helpen bij het voorkomen van symptomen van ijzertekort en het welzijn van vrouwen bevorderen.

Shilajit en vruchtbaarheid

Cyclusonregelmatigheden en verschillende andere fysiologische problemen en ziekten kunnen de vruchtbaarheid beïnvloeden. Een van de voordelen van shilajit voor vrouwen is dat het de vrouwelijke reproductieve gezondheid bevordert en helpt bij het reguleren van de menstruatie. In termen van vrouwelijke vruchtbaarheid is dat hoe Shilajit functioneert.

Shilajit leidt ook tot een verhoging van het hemoglobinegehalte, wat de toevoer van voeding en zuurstof naar de voortplantingsorganen bevordert en de gezondheid van de baarmoeder verbetert. Shilajit verhoogt het libido en de vruchtbaarheid van een vrouw.

Algemene voordelen van shilajit

Shilajit heeft een verscheidenheid aan chemische stoffen die een gezonde hersenfunctie kunnen ondersteunen en misschien kunnen helpen bij de behandeling van Alzheimer. Shilajitwordt van oudsher gebruikt om het leven te verlengen en veroudering te vertragen. De bestanddelen kunnen helpen bij de behandeling van cognitieve ziekten zoals Alzheimer.

Veroudering

Fulvinezuur, een van de belangrijkste ingrediënten in shilajit, heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Als gevolg daarvan zou het kunnen helpen bij het verlagen van de niveaus van vrije radicalen en celbeschadiging in het lichaam – twee cruciale aspecten van veroudering. Een dagelijkse inname van shilajit kan sommige mensen helpen langer te leven en langzamer oud te worden.

Verbetert de haarkwaliteit

Shilajit verbetert de kwaliteit van je haar. Het bevat heilzame elementen voor het versterken en glanzend maken van het haar, waaronder zwavel, fulvozuur, zink en magnesium. Vrouwen met een zinktekort hebben meer kans op beschadigde haarproteïnestructuur en een slechte haarkwaliteit.

Shilajit bijwerkingen

Hoewel natuurlijk en veilig, moet shilajit niet rauw of onbewerkt worden ingenomen. In zijn ruwe vorm kan shilajitbesmet zijn met schimmels, vrije radicalen, zware metaalionen en andere verontreinigingen die bijwerkingen tot zelfs schade kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat de shilajit die je koopt gereinigd en klaargemaakt is voor gebruik.

Hoe gebruik je shilajit?

Shilajit wordt aangeboden als vloeistof en als poeder. Volg de aanwijzingen bij het innemen van de supplementen. Als je het supplement in vloeibare vorm koopt, meng dan een tot drie hoeveelheden ter grootte van een erwt of rijstkorrel met vocht.

Je kunt ook twee keer per dag melk en shilajit poeder nemen. Shilajit moet worden ingenomen in doses van 300 mg per dag. Raadpleeg wel een deskundige voordat je shilajit inneemt.

Conclusie

Shilajit is één van de meest gebruikte kruiden- en mineralenbrouwsels in de Ayurveda. Shilajit wordt in de traditionele kruidentherapie gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Het is rijk aan mineralen en bevat een krachtige stof genaamd fulvinezuur. Het duurt even voordat je resultaten ziet, maar de voordelen zijn langdurig. 

Laatste tip: als je shilajit koopt, zorg er dan altijd voor dat het gezuiverd is en dat je het koopt van een bekend merk.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Bronnen

•​https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/

•​https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2100

•https://www.degruyter.com/document/doi/10.1351/pac199062071285/html


Delen vinden we super lief