Delen vinden we super lief

"Friends call me Jim" is de Kindergym van de toekomst Kennen jullie ‘Friends call me Jim? ‘Dit nieuwe toffe concept zet de jonge i-pad generatie aan tot meer bewegen met storytelling in een virtuele fantasiewereld. Het is ook wel een Kindergym anno nu 3.0. Een tof concept waar we heel graag meer over te weten willen komen.

Met de twee oudste belhamels gaan we er snel een proefles ondergaan. En met kleine Lucas (1) kom ik terug, omdat ik hier dan ook zelf bij actief kan zijn

Grand opening ‘Friends call me Jim’

In Amsterdam is de eerste vestiging van ‘Friends call me Jim‘ geopend waar we ongetwijfeld nog heel veel meer over zullen horen. Het is een hypermodern, nieuw gymconcept voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud. Stadskinderen leren op een vernieuwende manier het plezier in bewegen zo vroeg mogelijk te ontdekken. Dit is een must in de grote steden waar kinderen niet zo snel buiten zullen spelen. En als ik terug denk aan mijn eigen jeugd, was ik altijd buiten te vinden. Als het niet bij mijn oma op de boerderij was, ontdekte ik wel de buurt met mijn vrienden.buitenspelen "Friends call me Jim" is de Kindergym van de toekomst

Buiten spelen

Het buiten spelen stimuleert een goede ontwikkeling van de motoriek. Onze kinderen klimmen en klauteren wat af. Dit is niet voor alle kinderen mogelijk, vooral in de grote steden. Op basis van gefundeerde bewegingsleer ontwikkelt ‘Friends call me Jim‘ leeftijdsgerichte beweegprogramma’s. Samen met een coach worden kinderen meegenomen in een virtuele fantasiewereld.

Lees ook: Fantasie bij een kind. Tot wanneer kun je een kind laten fantaseren en is dit acceptabel

Het spelen wordt ondersteund door storytelling, state-of-the-art design en technologie. Helemaal mijn ding, aangezien ik dol ben op gadgets en vernieuwd technologie. Het concept streeft er echt naar om de wereld, en grote steden, een betere plek te maken voor kinderen.

Videoimpressie

Verslaving van smartphone voorkomen

Het is een trend dat kinderen steeds minder bewegen, vooral in de grote steden. Het beeldschermvermaak speelt hierin een grote rol en werkt ook verslavend bij jonge kinderen. Er is niets makkelijk voor ouders om de ipad te geven ter vermaak. Het is immers op straat niet altijd even veilig is.

  • Tijd voor actie

Door de toenemende drukte in de stad worden buitenspeelplekken steeds schaarser. En dat terwijl het buiten spelen zo belangrijk is. Voldoende lichaamsbeweging is gezond en zorgt voor een goede ontwikkeling op motorisch-, cognitief- en sociaal vlak. Hier speelt het concept ‘Friends call me Jim‘ op in. En je wilt als ouder echt voorkomen dat je kind verslaafd raakt aan het beeldscherm, dus tijd voor actie!

Lees ook: Verslaving van de smartphone, social media of internet. Dit zijn de ellendige consequenties. Laagdrempelige hulp is nabij

De verschillende programma’s van ‘Friends call me Jim“sluiten naadloos aan op de digitale wereld waar kinderen nu in opgroeien. Met de digitale stimuli die gebruikt wordt, worden kinderen geënthousiasmeerd om te bewegen. Hiermee vorm je voor je kind de basis om zijn leven lang plezier in sporten en bewegen te hebben. Een goede basis wil elke ouder zijn kind immers meegeven.

Jim Stories & Characters

De aangeboden 10-weekse programma’s – Jim Stories – zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Het wordt door de kinderen beleefd als verhaal, met elke week een nieuwe aflevering. Ik ben echt reuze nieuwsgierig en weet zeker dat mijn kinderen dit fantastisch vinden!"Friends call me Jim" is de Kindergym van de toekomst

  • Parcours

Onder begeleiding van een coach nemen de ‘Jim Characters’, zoals Strong en Bendy, de kids mee in een virtuele fantasiewereld. Er is een parcours met hindernissen gecreëerd door interactieve projecties en led-verlichting. Dit kunnen de kinderen vervolgens samen afleggen.

Door op de grens van hun niveau nieuwe dingen te proberen, ontwikkelen de kinderen nieuwe motorische vaardigheden en zelfvertrouwen. Je leven begint immers pas buiten je comfortzone is ook wel mijn credo.

Lees ook: Piemelpower: Stereotype reclames versus Gender neutraal, sjongejonge wat een pieperts
  • Playground studio

Voor kleintjes van 2 tot en met 3 jaar oud beleef je het Jim concept samen als ouder. In de Playground studio is een wekelijks wisselend klimparcours, met o.a een glijbaan, matten en een klimmuur. Een soort apenkooien samen met een coach, waarbij de motorische vaardigheden, spiercontrole en balans en coördinatie worden geoefend. Voor onze kinderen een uitkomst die dol zijn op klimmen en klauteren."Friends call me Jim" is de Kindergym van de toekomst

Tweede thuis voor ouder & kind

De gymervaring is niet alleen betoverend voor kinderen. Ook ouders zullen zich hier op hun plek voelen. Ze worden verwelkomd in een design-savvy omgeving dat van alle gemakken is voorzien.

Ik zie mij hier echt de woensdag en vrijdagmiddag toeven met een opengeklapte laptop. Een kop koffie erbij, ideaal. En dan “The top of the bill“, je kunt naar je aapjes kijken vanachter de geluidsdichte glaswanden. En als mijn 2 oudste kids aan het spelen zijn, kan ik ook Lucas(1) meenemen die zich kan vermaken in de speel- en voorleeshoek.

Meedoen met ‘Friends call me Jim’"Friends call me Jim" is de Kindergym van de toekomst

De eerste ‘Friends call me Jim‘ locatie is geopend in de Bartholomeus Ruloffsstraat 9 in Amsterdam-Zuid. Een les duurt 45 minuten met een kleine groep van 7 tot 15 kinderen, onder begeleiding van een professionele coach. Deelname aan de Jim Stories kost € 199,- voor een periode van tien weken. Ook zijn de Playground lessen los te boeken voor € 19,- per les.

Lees ook: Familiepark OLIVETTE in onze eigen tuin met Little Tikes. Speelplezier gegarandeerd

Conclusie

Het concept is ideaal voor gezinnen waarbij kinderen te weinig buiten spelen. Wij hebben thuis een tuin waar de kinderen los kunnen gaan, maar in de grote steden is dit niet het geval. ‘Friends call me Jim‘ is een ideaal, creatief en tof concept en eerlijk gezegd ook voor ons, de insteek is echt voor iedereen helemaal te gek! Het interactieve aspect spreekt me zeer aan, wij zijn fan!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

 


Delen vinden we super lief