Delen vinden we super lief

Wat is het eerste waar je naar kijkt bij een persoon? Het gezicht! Met je gezicht laat je zien wie je bent, het toont je identiteit. Het is de manier waarop mensen je kunnen herkennen. Je gezicht is ook de enige plek van je lichaam die vrijwel altijd (grotendeels) onbedekt is. Daardoor heeft de huid van je gezicht het ongemerkt vaak behoorlijk zwaar, zeker als je ook nog eens regelmatig make-up gebruikt. Heb je een klein beetje tijd over, dan is het dus zeker de moeite waard om deze in je gezicht te steken.

Bijenkorf, winterjassen, winterjas, shoppen

Je gezicht heeft het best zwaar

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar je gezicht is het deel van je lichaam dat het qua factoren van buitenaf misschien wel het zwaarst te verduren heeft. Het is het enige deel van het lichaam dat we doorgaans niet afdekken. Schijnt de zon, dan schijnt deze vrijwel altijd ook op je gelaat. Regent het of waait het? Ook daar wordt je gezicht aan blootgesteld, net als aan vorst. Waar andere delen van je lijf nauwelijks met deze factoren te maken krijgen door je warme winterjas, heb je als het om je gezicht gaat vaak nauwelijks een keuze.

goede avondriuteel
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een ochtend en avond ritueel

Daar komt nog eens bij dat zeker vrouwen hun gezicht vaak nog wat meer laten ‘lijden’. Wanneer je vaak make-up gebruikt, kan dit het leven voor je gezicht ook net wat zwaarder maken. Het dragen zelf, dat is doorgaans niet per se het probleem. Kies je voor goede merken, dan kun je er zelfs wat extra verzorging uit halen. Het verwijderen ervan, dat heeft echter wel vaak zo zijn invloed. Met alle make-up wordt ook het natuurlijke beschermingslaagje van je huid verwijderd. En nee, je make-up dan maar niet verwijderen is natuurlijk geen optie, dat is zelfs nog slechter.

Een beetje extra liefde kan geen kwaad

hotel, romantisch weekend weg, amersfoort, citytrip, eropuit, weekendje weg, wolk schoenen

Hoe zorg je ervoor dat je gezicht niet al te veel te lijden heeft van alles waar het aan wordt blootgesteld? Simpel: zorg voor een beetje extra liefde. Breng direct na het verwijderen van je make-up en het wassen van je gezicht een goed serum aan. Dit is een extra geconcentreerde verzorging die op deze manier diep in je huid kan doordringen. Gebruik hierna een goede crème die past bij je huid, en je herstelt een hoop.

Daarnaast kan een beetje extra op zijn tijd geen kwaad. Probeer eens in de week een gezichtsscrub te gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en voorkom je verstopte poriën. Juist na zo’n scrub staat je huid extra open voor goede verzorging. Een maskertje is dan ook een goed idee, een beetje extra verwennerij kan echt geen kwaad.

mama, tulpen, me time, moeder, leeftijd, vrouw

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief