Delen vinden we super lief

Puik, diamant, kristal glas, kristal glazen

Soms zijn er van die momenten dat het liefde op het eerste gezicht is. Dat had ik met dit prachtige scherpe en stijlvolle design van Puik! Dutch Designer Lara van der Lugt heeft deze diamantvormige Rare & Radiant set ontworpen als eerbetoon aan water. Water moeten we koesteren, net als een diamant is haar idee er achter! En dat omarm ik als geen ander.

Vanzelfsprekendheid

Dat we in Nederland schoon drinkwater hebben is zeker niet vanzelfsprekend en dat mag in een bijzonder glas gedronken worden. Vooral tijdens onze Joie de Vivre avonden waarop we Frankrijk naar onze woonkamer halen. En dan wordt er naast wijn uiteraard ook rijkelijk water gedronken.

Cadeautje voor mezelf

Soms moet je je eigen wensen laten uitkomen. ‘Shine bright like a Diamond’ verzekerde ik mezelf en pakte het prachtige pakketje uit. De tafelsetting krijgt extra allure en nu drinken we onze drankjes in stijl met de Rare & Radiant. Het diamantvormige design van de set, in combinatie met het mondgeblazen kristalglas, zijn echte blikvangers op tafel.

Rare & Radiant

De Radiant glazen (€ 25 per twee stuks) en Rare karaf (€ 35) zijn een voorbeeld van design met een twist. Je krijgt een bijzonder schouwspel door de ruitvorm van de reflecties van vloeistof, licht en glas. Het is allereerst heel fijn om uit kristal glazen te drinken. De dunne randen drinken heel fijn. Daarnaast staat Kristal bekend om de lichte schittering in het materiaal, dat ervoor zorgt dat het ontwerp prachtig tot zijn recht komt. je hebt echt het WOW effect!

“Be like a diamond precious an rare, Not like a stone that is found everywhere”

Door de verschillende hoeken en lijnen kan het glaswerk zowel rechtop als op de zijkanten worden geplaatst. De gin tonic, of frisse limonade met zomerse twist wordt zo op een originele manier gepresenteerd. Geen dorst? Dan kun je de Rare karaf ook als vaas gebruiken voor een mooie bos bloemen. De karaf is een lust voor het oog en mag gezien worden! De Rare & Radiant kristallen items zijn ook verkrijgbaar als set voor € 60,-.

Over de ontwerper

De grafische stijl van ontwerper Lara van der Lugt komt in het design van de karaf goed naar voren. Juist door de minimale middelen viel mijn oog op het design. Dit heeft Lara prachtig gedaan en een groots effect gecreëerd. De inspiratie voor haar ontwerpen heeft ze uit de bouwkunst gehaald, maar ook uit grafische en moderne kunst, fotografie en het dagelijks leven.

Ik verzeker de ontwerpster dat we met de diamanten glazen ons drinkwater niet meer zullen zien als een normale, eerste behoefte. We gaan er van genieten en maken van elk glas een feestje. Het is gelukt om met de Rare & Radiant bewust te worden dat we water moeten koesteren.

“Kinderen zijn net diamanten, als ouders heb je de schone taak om ze te vormen, terwijl ze ten alle tijden schitteren”

Over Puik

Het Amsterdamse Puik selecteert, coproduceert en levert Dutch design, waarbij de collectie bestaat uit echte musthaves en essentials. Door de focus op de basis te leggen, is er een originele lijn meubelsen accessoires ontstaan. En elk item heeft zijn uniekheid en is ontworpen door de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. 

Als je een kijkje neemt op de website van Puik design, word je gegarandeerd blij. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd, en gemaakt van eersteklas materiaal. Met een accessoire of (klein) meubelstuk van Nederlands design maak ik ons huis een thuis. Het geeft dat extra stukje allure en eigenheid. 

LARA VAN DER LUGT“My style can be described as graphic, clean and use of simple materials. I try to create the biggest effect with minimal means.”

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief