Delen vinden we super lief

We zijn dol op statement accessoires in ons interieur die zowel praktisch als heel mooi zijn! We kochten al eerder de Rare & Radiant set, waar ik dagelijks van geniet. Je begrijpt dat ik daarom ook verliefd ben geworden op andere producten uit de Puik collectie waaronder de tafelklok CLORK en de Monday vase. Dutch Design pur sang!

Puik, diamant, kristal glas, kristal glazen

Dutch Design

Ons vakantiehuisje in het landelijke Rheeze wilden we heel graag inrichten met Dutch Design zodat we ons er stijlvol thuis zullen voelen. Je begrijpt dat ik daarom al snel bij Puik design terecht kwam. Stapje voor stapje wordt het mijn eigen paleisje.

Fabryk design, FBRK, dutch design, geometrische vormen
De interieur stijl die we voor ogen hadden voor ons vakantiehuisje

Zowel de CLORK klok als de Monday vaas stonden op mijn verlanglijstje. Twee eye catchers die simplistisch zijn qua design die zowel functioneel zijn en een stukje Dutch Design toe voegen aan onze inrichting. Het zijn beide speelse ontwerpen waar je naar blijft kijken. De spannende combinatie van metaal en kurk maken deze CLORK echt tot een blikvanger. En voor de vaas zijn dat de zwarte belijningen met glas zeer stijlvol.

Tafelklok CLORK | 19 x 19 x 5 cm |zwart en natural | € 49,95.

Het verhaal van CLORK

Ilias Ernst heeft de Tafelklok CLORK ontworpen. Hij is een zeer getalenteerde ontwerper die simplistische en creatieve producten maakt met een verrassende twist. De tafelklok CLORK is een typisch voorbeeld van conceptueel, maar toch toegankelijk Dutch Design. Het eenvoudige, strakke design spreekt me aan en komt tot zijn recht in het interieur van ons vakantiehuisje.

De Clork klok heeft een ronde kurken frame, dat aan één kant op een hoek rust. Dit stabiliseert de klok en fungeert als een steun. De combinatie van kurk en metaal zorgt voor een spannend contrast, dat het een perfect design klok voor ons interieur wordt.

Monday Vase plaatst je bloemen op een voetstuk

Puik design, dutch design, kunst

Een ander pareltje van het lifestylemerk Puik is de nieuwe Monday Vase en de bijpassende standaard. Deze elegante vaas is gemaakt om natuur naar nieuwe hoogten te brengen. We kozen ervoor om het met de standaard te bestellen om dat de vaas dan perfect tot zijn recht komt. En aangezien we dol zijn op verse bloemen is dit echt dé blikvanger in het interieur.

Sinds dit pareltje bij ons thuis is, ben ik wekelijks op de markt te vinden voor verse bloemen, of nog leuker: zelf bloemen plukken in de natuur! En voor ons vakantiehuisje heb ik de hippe droogbloemen gekocht!, ook een groot succes!

De Monday Vase is mond geblazen en heeft een minimalistische uitstraling. De doorzichtige vaas met zachte randen is gemaakt om bloemen te laten bloeien zoals een vaas nooit eerder heeft gedaan. De smalle hals zorgt ervoor dat elk boeket mooi tot zijn recht komt. We kozen er voor om de bijpassende Monday Standaard erbij te nemen zodat de vaas een echt designobject wordt. De taps toelopende onderkant van de standaard geeft hiermee een voet aan de vaas en zorgt voor een mooi lijnenspel. Ze vullen elkaar zo mooi aan dat je ernaar blijft kijken. Dutch design pur sang dat mij dat stukje Joie de vivre geeft.

egg chair, puik design, puik, chalette, Olivette, eglo, Dutch design, interieur

Siebring & Zoetmulder

Ontwerpduo Elise en Lianne van Siebring & Zoetmulder hebben zich bij het ontwerpen laten inspireren door het verhoudingensysteem zoals deze is opgezet door Dom Hans van der Laan. Als monnik heeft hij diverse kloosters ontworpen die zich kenmerken door hun eenvoud, licht, schaduw, textuur en maatverhouding. Deze kenmerkende elementen zijn terug te vinden in het ontwerp van de Monday Vase met standaard. De trapvorm vindt zijn oorsprong in de speelse trapvormen in Spaanse appartementen complexen. Een product met een verhaal heeft zoveel meer waarde!

Hip aan de muur, chalette, Olivette, eglo, Dutch design, interieur

Over PUIK Art

Bij PUIK Art hebben ze als missie om aanstormend designtalent te spotten en hun ontwerpen op de markt te brengen. Beide oprichters Daan Gescher en Freek Claessen werken samen met de avant-garde en verfrissende blik van Dutch Design dat je over in terug ziet. PUIK Art staat voor typisch Dutch Design: young & bold, keer op keer met een bijzondere twist. Ieder design is functioneel en minimalistisch maar altijd met een gedurfd randje, waardoor elk item een echte eyecatcher is. De tafelklok CLORK, de standaard met vaas en ook de Rare en radiant is daarvan een perfect voorbeeld.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief