Delen vinden we super lief

Valentijn

Valentijn is vooral een Millennial-dingetje, lees ik op de website van Marketing Online Ik weet alleen niet of ik het daar zo mee eens ben. Het is een titel dat triggert, maar als ik de verhalen zo om me heen hoor, is echt iedereen er mee bezig, of heb ik het mis? Behalve mijn collega… zij maakt zich drukker over de rozenblaadjes die opgeruimd moeten worden….

Kantoorgesprekken

“Kom op Marjo… het is zo een commercieel gebeuren.” “Valentijn is iets voor onbereikbare liefdes” Probeerde mijn collega mij te overtuigen! Dat was een hilarisch kantoor gesprek vandaag… Het verhaal over “BG” blijft me ook nog steeds bij. Mijn collega bleef maar denken dat haar verre buurman een crush op haar had toen ze een roos ontving met een kaart getekend door BG. Hij bleek gelukkig wel haar vriend te zijn, wat bleek…. BG stond voor “BBQ Goeroe” oftewel zijn bijnaam.. hilarisch

Gerelateerde blog: 5 valentijn tips voor bij jou thuis – Vier de liefde op een bijzondere wijze

Commercieel
Valentijn

Valentijn is natuurlijk commercieel ten top, maar Valentijn heeft zeker zijn charme en draait om liefde. Het maakt mij in ieder geval gelukkig en blij. Het blijkt dat we ieder jaar met zijn allen steeds meer aan Valentijnsdag uitgeven met de, millennials voorop (geboren tussen 1980-2000). Onderzoeksbureau Motivaction heeft vastgesteld dat het bedrag in 2013 nog €46 was en dat dit vorig jaar zelfs €55 was. Dit bleek uit een onderzoek onder 1500 Nederlanders, ook wel de ‘Feestdagenmonitor‘ genoemd. Wat verder op viel is dat mannen de cadeaus vooral online kopen en er 40€ meer aan uit geven (29%) en vrouwen voornamelijk in de winkel (73%). Ook wordt er duurzamer gekocht.

14 februarihemdvoorhemd valentijn blouse

Kostenplaatje
Valentijn

Als ik naar mijzelf kijk, komt dat wel overeen. Een etentje, bloemen, romantisch weekendje weg, een perfect cadeautje, iets lekkers, het is zo leuk om iemand te kunnen verrassen en gelukkig te maken. Ik ben al snel 40 euro kwijt. Een hartenballon, flesje wijn, aardbeien (wat zijn die krengen duur in februari, aargh) Dit jaar heb ik mijzelf in weten te houden en gaan we er samen op uit en hebben de perfecte oppas geregeld. Voor de kinderen een roos met de tekst ‘je bent om op te vreten en voor manlief kaarten voor het theater.

Buiten de deur vieren

Het blijkt ook dat de trend is ingezet om Valentijn buiten de deur te vieren. Van de millennials ging 32% vorig jaar naar een restaurant, lees ik in het onderzoek. In 2013 lag het percentage van de Nederlanders nog op 22% dat uit eten ging. Ook gaan velen naar een hotel, theater of de dierentuin. Op een doordeweekse dag met kids lastiger omdat we beiden werken, maar dan bewaren we het voor later in het jaar. Vorig jaar bleef het overgrote deel van de Nederlanders (68%) met Valentijn zelfs thuis.

valentijn voor de liefste bloemen elma

Mijn kids
Valentijn

Ik vroeg mijn zoontje vanmorgen nog of hij nog een grote liefde heeft. “Een wat mam?” Oefff gelukkig het speelt nog niet bij hem… Nog geen geheime briefjes, bloemetjes en heel veel hartjes die van hand tot hand gaan op het schoolplein.

Recent bracht ik Olivier naar school en zijn vriendinnetje kwam aangehuppeld om vervolgens hand in hand met hem verder te lopen. Wat een schattig aangezicht! Heerlijk om al dat gegiechel te aanschouwen. Onze kids zijn nog iets te klein, laat ze ook nog maar even wachten, want de puber op de scooter die m’n dochter op komt pikken, daar wacht ik nog graag even mee….

14 februari hemdvoorhemd valentijn blouse kiss
Love rules, een tof overhemd voor Valentijn

Er op uit

Dit jaar blijven we niet thuis en heb voor manlief theater kaartjes klaar liggen. We hebben het enorm getroffen met de beste oppas ever, wat een geluk! Het is immers heel belangrijk om tijd in elkaar te blijven steken voor een goede relatie en een goed huwelijk! De dag van de ex hoop ik never nooit in te luiden. Het belooft een verrassende avond te worden. En nee hoor, ik ga niet op de keukentafel liggen met sushi all-over op mijn lijf, het is me nog veuls te koud!!

En … hebben jullie iets tofs, of een leuke verrassing op de planning staan voor Valentijn?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter |Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief