ValentijnValentijn is vooral een Millennial-dingetje, lees ik op de website van marketing online Ik weet alleen niet of ik het daar zo mee eens ben. Het is een titel dat triggert, maar als ik de verhalen zo om me heen hoor, is echt iedereen er mee bezig, of heb ik het mis? Behalve mijn collega… zij maakt zich drukker over de rozenblaadjes die opgeruimd moeten worden…. ;-D

“Kom op Marjo… het is zo een commercieel gebeuren. Valentijn is iets voor onbereikbare liefdes” Dat was een hilarisch kantoor gesprek vandaag… Het verhaal over “BG” blijft me ook nog steeds bij. Mijn collega bleef maar denken dat haar verre buurman een crash op haar had toen ze ene roos ontving met een kaart getekend door BG. En dat terwijl ze haar grote liefde al net ontmoet had. Hij bleek het wel te zijn, maar BG stond voor “BBQ Goeroe” oftewel zijn bijnaam..Hilarisch

CommercieelValentijn

Het is natuurlijk commercieel ten top, maar valentijn heeft zeker zijn charme. Het blijkt dat we ieder jaar met zijn allen steeds meer aan Valentijnsdag uitgeven met de, millennials voorop (geboren tussen 1980-2000). Onderzoeksbureau Motivaction heeft vastgesteld dat het bedrag in 2013 nog €46 was en dat dit vorig jaar zelfs €55 was. Dit bleek uit een onderzoek onder 1500 Nederlanders, ook wel de ‘Feestdagenmonitor’ genoemd. Wat verder op viel is dat mannen de cadeaus vooral online kopen en er 40€ meer aan uit geven (29%) en vrouwen voornamelijk in de winkel (73%)

KostenplaatjeValentijn

Als ik naar mijzelf kijk, komt dat wel overeen. Een etentje, bloemen, iets lekkers. Ik ben als snel 40 euro kwijt. Een hartenballon, flesje wijn, aardbeien (wat zijn die krengen duur in februari, aargh) Dit jaar heb ik mijzelf in weten te houden en gaan we er samen op uit en hebben de perfecte oppas geregeld.

Het blijkt ook dat de trend om Valentijn buiten de deur te vieren is ingezet. Van de millennials ging 32% vorig jaar naar een restaurant, lees ik in het onderzoek. In 2013 lag het percentage van de Nederlanders nog op 22% dat uit eten ging. Ook gaan velen naar een hotel, theater of de dierentuin. Op een woensdag dat we beiden werken ietwat lastiger, dat bewaren we voor later in het jaar. Vorig jaar bleef het overgrote deel van de Nederlanders (68%) met Valentijn thuis. Dit jaar niet voor ons, maar wat er op de planning stond, vertel ik in het volgende weekoverzicht meer over!

Mijn kidsValentijn

Ik vroeg mijn 5 jarige vanmorgen nog of hij nog een grote liefde heeft. “Een wat mam?” Oefff gelukkig het speelt nog niet bij hem… Nog geen geheime briefjes, bloemetjes en heel veel hartjes die van hand tot hand gaan op het schoolplein.

Vanmorgen bracht ik Olivier naar school en zijn vriendinnetje kwam aangehuppeld om vervolgens hand in hand met hem verder te lopen. Wat een schattig aangezicht! Heerlijk om al dat gegiechel te aanschouwen. Onze kids zijn nog iets te klein, laat ze ook nog maar even wachten, want de puber op de scooter die m’n dochter op komt pikken, daar wacht ik nog graag even mee. Om alvast in de stemming te komen hierbij te gekke valentijn items.

Dit jaar blijven we niet thuis, maar daar vertel ik in het weekoverzicht meer over! Het beloofd een verrassende dag te worden. En je las het al in mijn vorige weekoverzicht, ik kan heel slecht geheimen bewaren! En nee hoor, ik ga niet op de keukentafel liggen met sushi all-over op mijn lijf, het is me nog veuls te koud!! hebben julie overigens de Valentijn Fun Factory winactie nog gespot!? Waag nog snel een kansje, meedoen kan tot de 18e!

En … hebben jullie iets tofs op de planning staan voor Valentijn?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat