Delen vinden we super lief

Een oppas vinden kan soms een flink karwei zijn, al helemaal als je er super snel eentje nodig hebt. Gelukkig zijn er een paar trucjes die je kunnen helpen om in een korte tijd toch nog iemand te vinden.

Je hebt een super leuk avondje uit gepland met je partner. Jullie hebben er lang naar uitgekeken en hadden alles al helemaal gepland. Dan komt het bericht dat de oppas onverhoopt niet kan komen. Hoe regel je nu snel vervanging?

kleuren en knutselen oppas De oppas studentkleuren en knutselen oppas

Studenten zijn ontzettend flexibel en kunnen snel inspringen wanneer het nodig is. Zoek een paar studenten die om de beurt dan een keertje oppassen en maak een groep aan op bijvoorbeeld WhatsApp. Via deze groep kan je makkelijk met de studenten communiceren en in geval van nood hoef je maar een simpel berichtje te sturen. Ook wanneer er geen nood aan de man is, kun je deze meiden natuurlijk gewoon vragen om op een avond een paar uurtjes op te passen.

April doet wat hij wil oppas

De familie

Familie staat altijd voor je klaar en al helemaal als het een noodgeval is. Misschien moeten je broer en zus ook gewoon werken, maar vinden opa en oma het hartstikke leuk om even een avondje je kleintje te vertroetelen. Je kindje is dan lekker veilig bij familie en je weet zeker dat er goed voor wordt gezorgd. Misschien vinden opa en oma het ook wel leuk om regelmatig een dag in de week op te passen. Scheelt jou weer een hoop kosten voor het kinderdagverblijf!

oppas opa

Een gastouder

Soms woont familie niet om de hoek en heb je eigenlijk geen tijd om je kindje daar helemaal naartoe te moeten brengen. Overweeg een gastouder. Je kindje verblijft dan in een huiselijke sfeer en krijgt persoonlijke aandacht. Een gastouder kan je in elke stad wel vinden en soms is het zelfs mogelijk dat je kindje daar blijft slapen als het nodig is. Natuurlijk moet je wel even bellen om te vragen of er plek is.

Een oppassiteoppas mum shaming

Zijn de bovenstaande opties allemaal niet mogelijk? Dan kun je nog even kijken op een oppassite. Met de technologie van tegenwoordig zijn er namelijk verschillende sites waar je oppassers kunt vinden, zoals Sitly (voorheen Oudermatch). Op deze websites maak je gemakkelijk een profiel aan waarbij je iets over jezelf vertelt en over je kinderen. De website zoekt dan de oppassers die bij jou in de buurt wonen waarmee je in contact kan komen door een simpel berichtje. Tussen alle oppassers is er vast wel eentje die snel ingeschakeld kan worden. Het enige nadeel is dat je dan misschien geen tijd hebt om een kennismakingsgesprek te voeren. Je kan natuurlijk wel even bellen om haar een beetje te leren kennen.weekoverzicht maart oppas

Zou het iets voor jullie zijn om een onbekende op te laten passen. Ze zijn immers gescreend, of vind je dit lastig? En hebben jullie de oppassers goed onder controle? Ik ben reuze benieuwd.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief