Delen vinden we super lief

valentijn weekoverzicht

Had je onze avonturen van afgelopen week al voorbij zien komen op social media? Mijn man had deze week een heuze Valentijn, een stille aanbidder die hem overwelmde met verrassingen. Verder was de week gevuld met mooie, bizarre momenten en gingen we een weekend weg, lees je mee….. ?

Maandag 12 Februari

Crèche, koffie en vroemm naar mijn werk… De week begon hectisch, rommelig en warrig. Op kantoor kon ik gelijk door van meeting naar meeting en was ik in no-time weer “up & running”. Het is soms lastig om het weekend van je af te schudden. Vooral na zo een leuk weekend vol avonturen en belevenissen

De voorjaarsmoeheid was wel bij me ingetreden, die maandag was ik niet vooruit te branden. Ik weet niet of jullie daar last van hebben, maar de maand februari is niet mijn ding! Fit was ik niet en de enigste remedie hiervoor is: vroeg naar bed! Als zelfs je collega’s zegen dat je er als een dweil uit ziet, is het menens 😀 Deze dag heb ik dan ook soort van “afgeschreven” om negen uur lag ik onder zeil.

Dinsdag 13 Februariavonturen bij landal

Manlief vertrok in aller vroeg voor zijn werk naar Brussel om heel laat terug te keren. Dat betekende “alle hens aan dek “. De kinderen hadden het door en waren gelukkig poeslief. Lucas is nu 18 maanden en begint zijn eigen willetje te krijgen. Waar ik hem voorheen eenvoudig in bed kon leggen, kom ik nu niet meer mee weg met een kusje en knuffel. Hij wil ook voorgelezen worden, avonturen beleven en niet zomaar in bed gedropt te worden. Ik geef hem groot gelijk, maar dat betekent meer tijd inruimen voor het bed en bad ritueel met drie kindjes die alle drie eigen wensen hebben.avonturen bij landal

  • School avonturen op het schoolplein

Olivier kon ik zelf bij school afzetten en zag dat de politie zich met het parkeren ging bemoeien. Ik weet niet of jullie daar last van hebben, maar ouders parkeren bij deze basisschool in het wilde weg. Zelf in tuintjes van omwonenden. Het was een bizar aangezicht al die boze, brommende ouders op het schoolplein. Gelukkig lukte het mij op de fiets en werd zoonlief safe & sound afgezet. Zijn vriendinnetje kwam al aangesneld om hand in hand over het schoolplein te lopen. Mijn mama hart maakt dan een sprongetje. Ik kan me soms zoveel zorgen maken of hij het wel naar zijn zin heeft op school. Niets is minder waar…avonturen in landal

  • Pannenkoekendag

Die avond stonden er pannenkoeken op het menu in het kader van de pannenkoekendag. Ook handig omdat ik alleen thuis ben en het zo in elkaar geflanst is. Pannenkoekendag gaat al eeuwen vooraf aan de tijd van het vasten. Saamhorigheid en solidariteit gaat hierbij hand in hand. Met restjes “luxe” zoals boter, suiker, eieren en wat meel werden destijds pannenkoeken gebakken. Nu eten we pannenkoeken voor de gezelligheid en is het altijd een feestmaaltijd bij ons thuis. En uiteraard om te bedenken hoe belangrijk voedsel is, vooral als je het niet of te weinig hebt. Dat probeer ik onze kinderen zo goed als ik kan mee te geven.

Woensdag 14 Februari

Het begon deze Valentijnsdag perfect met een champagne ontbijt dat om 7 uur werd afgeleverd. Het ontbijt was echter niet voor mij bedoeld, maar voor manlief van zijn eigen Valentijn.

  • I love you

No worries, er is geen kaper op de kust die achter mijn grote liefde aanzit. Ik was (heel verstandig) in het complot meegenomen door Martijn Smit een bekende uit recrutement land. Martijn wilde manlief deze bijzondere dag, om het uur in het zonnetje zetten. Denk hierbij aan een taart met zijn hoofd er op, waarop zijn collega’s gekscherend riepen; “Je smaakt lekkerder dan dat je er uit ziet”. En ook een T-shirt met “I Love Kay” er op behoorde tot de verrassingen.

Valentijn neuhaus

Het was een dag gevuld met leuke wendingen, waarbij het spandoek en de grote strik om zijn auto mislukten door security issues. Te grappig en ik kan hier heel hartelijk om lachen. Met ludieke acties verklaart Martijn Smit de liefde aan alle recruters in het land. Er zullen hoogstwaarschijnlijk mooie acties volgen, Martijn kennende.

  • Monkey town

Terwijl Kay de ene verrassing na de andere ontving en geen idee had wie hem overal achtervolgde, kon ik thuis aan de bak. Om het huis “netjes” te houden, droop ik af naar Monkey Town. De kinderen konden zich uitleven en kon ik mijn laatste werk projecten afronden. In hoeverre dat mogelijk is omringd met gillende kinderen. Het schreeuwparadijs vond ik voor een paar uur wel genoeg.

  • Bekendmaking

Die avond maakte de Valentijn van mijn man zich bekend. Hij vervulde ook gelijk de rol als oppas. Het komt niet vaak voor dat manlief en ik uit eten kunnen. De kindjes vonden het ietwat gek zo’n vreemd gezicht, maar vonden het ook wel weer prima. Ze waren in ieder geval in goede handen. Manlief en ik gingen eten bij de vergulde eenhoorn, een oude boerderij uit 1702 dat midden in het groen ligt aan de ringdijk 58 midden in Amsterdam. We waren omringd door prille liefdes en valentijn dates. Te grappig. Uiteraard gedroegen wij ons daar ook naar ;-D Valentijn mag dat commerciële nonsens zijn, ik word er blij van!

Gerelateerde blog: Valentijn een mustdo, of is dat vooral een Millennial-dingetje?

Donderdag 15 Februariavonturen bij landal

Hooray het is weekend, riep ik luidkeels na mijn werk. Vrijdag waren we vrij en hadden een lang weekend weg met de kinderen gepland. Nu Olivier nog een paar weken 4-jaar oud is, mogen we hem “legaal” een dag van school weghouden. Die avond was nog even snel schakelen omdat manlief een “Tweakers developers Summit” had.

Zijn dag stond in teken van Web Development, Mobile App & Game Development, Agility & Security. Waar ik blij van wordt zijn de goodybags. Ik blijf een voorliefde houden voor gadgets, relatiegeschenken en goodies.

Vrijdag 16 Februari Avonturen

We vertrokken die ochtend direct nadat alles ingepakt was. Hupsakee richting de boot in Den Helder. Een weekend Landal op Texel stond op de planning. We hadden het geluk dat ons huisje eerder schoon was en hierdoor eerder konden settelen en lunchen in ons nieuwe optrekje. Wat keek ik er naar uit om een weekend lang dedicated met mijn gezin te zijn. Telefoons uit, geen wifi en ons onderdompelen in de Texelse schoonheid.avonturen in landal

Op de boot naar Texel begon onze mini-vakantie al. Dit geeft toch echt een extra dimensie aan een weekendje weg. Texel zit vol verrassingen en mooie plekjes  We verbleven in het vernieuwde Landal Sluftervallei, één van de Landal GreenParks Nederland pareltjes 🐬 . Het weekend bestond uit veel lachen, strand wandelingen, lekker eten en zeehondjes spotten. Ik merkte dat het dit weekend zo relaxt was omdat de kinderen hun eigen gang konden gaan. Samen gingen ze op ontdekkingstocht en waren klaar voor de vele avonturen die hen stonden te wachten.Avonturen texel

  • Sluftervallei

Ik miste wel een beetje een speel paradijs, maar dat werd ingevuld door een vernieuwde speeltuin en het zwemparadijs. Dit park voelde ook ‘luxer’ aan door de verbouwde bistro. Ook de huisjes waren zichtbaar opgeknapt. Ik werd hier blij door verrast.

En wat was het lang geleden dat ik niet steeds achter mijn kinderen hoefde aan te rennen. Voor het eerst kon ook deze mama een beetje vakantie vieren. Een extra reminder aan mezelf om echt vaker naar het strand te gaan! Wat is dit heerlijk! Samen met manlief hebben we die avond tot laat bijgekletst en de speciaal biertjes soldaat gemaakt. Het was weer ouderwets gezellig.

Zaterdag 17 februariavonturen bij landal

Aangezien het vandaag de “Doe eens vriendelijk dag” was, besloot ik niet sjaggie op te staan na een gebroken nacht. Yvette stond twee keer s’nachts aan mijn bed, Lucas vertikte het om in slaap te vallen en ook Olivier vond het grappig om te gaan spoken die nacht. En dat terwijl manlief en ik nog tegen elkaar zeiden dat het steeds leuker en makkelijk wordt om met de kindjes op pad te gaan. Je krijgt een soort van “je leven terug” na alle baby avonturen en perikelen.

Ik wilde maar wat graag blijven liggen die ochtend, maar Duty calls. Hongerige kindjes wilden maar wat graag een ontbijtje voorgeschoteld krijgen. En die dag hadden we ook heel veel leuks op de planning staan. Terwijl wij een fijn weekend beleefden in het prachtige Texel zou je bijna vergeten dat er in Rotterdam een juweeltje van een kindervoorstelling in première ging, genaamd Drie (4+).

  • Drie (4+) in het Maas Theater

Vriendin Annemieke nam de honneurs waar en bezocht de feestelijke première. Samen met haar dochtertje Sarah (5) zijn ze samen naar het theater afgereisd en vertelde er ons enthousiast over. Als deze de kindervoorstelling Drie (4+)  in Amsterdam speelt, gaan ook wij zeker kijken!!

Zondag 18 februariavonturen en valentijn

Hoe leuk het is om een weekend weg te zijn, des te vervelender is het om met een volle auto thuis te komen. Tassen vol vuile was, rommel in de auto en een ontplofte woonkamer met troep in alle hoeken en gaten. Manlief is van “niets vergeten, dus vullen maar die auto“. Ik ben daar ietwat huiveriger voor, omdat ik weet dat het ook allemaal opgeruimd moet worden. We waren bijtijds weer thuis.De gulden eenhoorn

  • Zwem avonturen

De kindjes waren doodop na de hele ochtend gezwommen te hebben. Ook ik kon mijn ogen niet lang meer open houden. Ik had overal ogen en oren met twee kinderen die nog geen zwemdiploma hebben. Ik was voornemens om zowel Yvette als Olivier samen op zwemles te doen, maar Olivier is er echt klaar voor. Dat kan echt niet nog een half jaar duren. Volgende week ga ik me daar in verdiepen. Een nieuwe hoofdstuk is voor deze mama ingeslagen. We waren bijtijds weer thuis om alles weer snel op orde te krijgen. De kindjes lagen vroeg op bed en ik heb nog net de aftiteling van de luizenmoeder meegekregen.

Het was een leuke, drukke week, vol avonturen met ons weekend in Texel als een kers op de taart. Hiermee heb ik wel de babyborrel gemist van mijn neefje David. Ik baal er altijd van als twee fijne momenten samen vallen. Aankomende week ga ik dus heel graag knuffelen met mijn kleine neefje!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief