Delen vinden we super lief

De laatste week vakantiepret sloten we af met nog een aantal dagen in Frankrijk om vervolgens huiswaarts te gaan. Opgeladen en wel, zijn we klaar voor de nieuwe avonturen die op ons pad zullen komen.

Maandag 20 augustus

 • Vakantiepret in de speeltuin

”Behind every young child who believes in himself is a parent who believed first.

Een prachtige quote die ik zelf had kunnen opschrijven… Na tig keer aanmoedigen en zeggen dat hij het wél kan, durfde Olivier te klimmen zonder hulp. “Mam, de grond is lava….”riep hij grappend en klimt zich vervolgens een ongeluk. Deze vakantie zie ik de kids gewoon sprongetjes maken. Ook lijken ze wel twee turven groter en spraakzamer te worden.

 • MiniclubCamping le pin parasol

Het enige waar ik aan denk op deze foto is… arm kind die in dit pak moest dansen, springen en met tig kids op de foto ging met 30 graden. Eigenlijk verdienen ze een “internationale dag van de mascotte” Want denk toch eens aan Jul & Julia, Bolli, Ekie, de pups van PawPatrol! Diep respect voor hun werkzaamheden met de hittegolf afgelopen zomer! Ze zorgen voor veel vakantiepret maar het is niet niks! Verder was deze maandag gevuld met spelen, zwemmen, slapen, minidisco, pannenkoeken eten en weer off-to-bed.

Dinsdag 21  augustus

 • Nee blijft nee

Kinderen zijn soms onredelijk, dramatisch, autoritair, panisch en vernielzuchtig. En ohwjah manipulatief. Het gekrijs gaat ongetwijfeld bij elke ouder door merg en been en ook deze moeder zult je in pure wanhoop wel eens uit haar slof zien schieten! Ik geef het maar toe, ik ben niet goed in boos worden en ben er slecht in om heel streng te zijn. maar als kinderen onredelijk, of ondankbaar zijn, word ik boos. We hebben zoveel vakantiepret en dan is het niet leuk als de sfeer omdraait.

 • Overtuigingskracht

Daarentegen ben ik wel duidelijk… ‘nee’ blijft veelal ‘nee’ … Die fout heb ik al vaak genoeg gemaakt, no worries. En tsja… ik ben ook maar een mens. Op vakantie is het ‘nee’ zeggen tegen alle souveniertjes lastig… op elke hoek van de straat worden de kids getriggerd… ik word er behendiger in… en de kids werken aan hun skills van overtuigingskracht.We zijn eigenlijk alleen gezwicht met ijsjes. De kids hebben genoeg ijs gehad voor een heel jaar.

Deze laatste dinsdag, een dag voor vertrek, werd alles aan kant gemaakt. De koffers waren ingepakt, de caravan netjes gemaakt en de boel schoongemaakt. Om niet te veel troep te maken, besloten we de laatste avond pizza te bestellen. Met zijn vijfjes, om vervolgens vroeg in bed te duiken.

Woensdag 22 augustus

De dag van vertrek! We hebben twee fantastische vakantie weken achter ons liggen en het is tijd om weer naar huis te gaan. De buurtjes kwamen allemaal gedag zeggen, zo tof.

 • ‘Off we go’

Afgelopen twee weken hebben we vakantie gevierd met ons vijfjes en waren we 24/7 met elkaar omringd. Wat een gezelligheid en vakantiepret in onze stacaravan, de knusse kamertjes, het extra lange voorlezen, gekkigheid, de gezellige zithoek, samen ontbijten. Het wordt weer wennen als het straks allemaal weer een tandje sneller gaat. Er waren magische familie momenten waarin we als ouder smolten, we hebben gekibbeld, hard gelachen, de meest gezellige gesprekken gevoerd, gespeeld en herinneringen gemaakt. De foto’s spreken eigenlijk boekdelen.

Stokbrood voor « on the road »

Mag ik u voorstellen aan ‘the one and only’ ‘’Mr. Stokbrood haler van het jaar” Ik heb het welgeteld geen 1 keer hoeven halen. Naast dat hij chef BBQ was, is hij een kei in fijne wijntjes uitzoeken en ‘kan hij als geen ander drie kindjes over z’n schouder slingeren richting het zwembad.  En zonder blikken of blozen tilt hij kleine ‘twee-is-nee’ BamBam tig kilometer als hij weigert om verder te lopen.

Lees ook: Twee jaar: “Ik ben twee en zeg nee” de kinderpubertijd is nabij, help!!!
 • ThumsUp

Hij verdient een dikke, vette ThumbsUp van me. En dan vergeet ik zelfs te vermelden dat ik geen 1 keer heb hoeven rijden. Hoefde niet van ‘m. Wat een luxe. 1 keer ontkwam er bijna niet aan om te gaan rijden toen de buurman is wezen joggen maar door de verkeerde afslag 10 km verderop in een dorpje belande en het pikkedonker werd.

Toen was ik de ‘navigatie side-kick’ en ging mee om het verloren schaap weer terug op het honk te brengen. Terug joggen is ook wat als je er net 10km op hebt zitten. Arme jongen, ik zal z’n naam maar niet noemen anders blijven de grappen hem de rest van z’n leven achtervolgen. Als jullie je side-kick een medaille konden geven, waar zou dat dan voor zijn?

Afscheid nemenCamping le pin parasol

En dan is er dat onvermijdelijke afscheid! Ik ben er niet bedreven in en glip het liefste ongezien en stil weg, of kruip onder een steen. Vaak weet je dat het door beide levens onmogelijk is om elkaar weer te zien na de vakantie. Door mijn internationale baan en studie zou je denken dat ik er met de jaren makkelijker in word, maar niets is minder waar. Ik vind het steeds vervelender worden om dag te zeggen of wellicht ‘tot ooit weer ziens’.

 • Kinderverdriet

En dan kijk ik naar de kids die het nog lastiger hebben. Voor het eerst nemen ze afscheid van dierbare, gezellige vakantie vriendjes. Wat hadden ze samen een Vakantiepret Ze slaan hun armen om elkaar heen, vegen een traantje weg, geven een boks in de lucht of een glimlach vol troost en stappen in de auto. Goede reis, riep Lizzy! Olivier keek wat verlegen en ik zag dat hij er niets van begreep.

 • Buikpijn

Yvette klaagde gelijk over buikpijn. Haar vriendinnetje Sarah had zich ook verstopt. Ook zij vond het maar niks om niet meer met elkaar te kunnen spelen! Och arm meisje… Oefening baart kunst, maar niet als het om afscheid nemen gaat! Dat leer ik nooit! Ik blijf het vreselijk vinden en hoop dat mijn kindjes er minder last van zullen hebben. Dat bleek ook maar weer toen ik afscheid moest nemen van m’n collega!

Ik ben een amateur in afscheid nemen! Het liefst ga ik het oncomfortabele gesprek niet aan en sluip weg zonder doei te hoeven zeggen. En toch hoort het er bij… de vakantie is voorbij en nieuwe avonturen staan op ons te wachten ….

Heading Home, Byebye France

Donderdag 23 augustusVakantiepret

 • Home sweet home na veel Vakantiepret

Na een dag rijden arriveerden we laat in de avond in Amsterdam. Home Sweet Home en je eigen bedje slaapt het lekkerste of niet!! het was wel even buffelen met dei belhamels op de achterbank, maar ik ben het laatste stu erbij gaan zitten. kon ik toch een beetje scheidsrechter spelen terwijl Olivier breeduit op mijn plek voorin zat.

“Sweet dreams my darling, the day is done. 🌜 The moon is here to say goodnight to the sun. Gat her your blankets and climb into bed. Close your eyes and lay down your head  Rest for now with peaceful dreams, Of twinkling stars and shining moon beams.✨ Sweet dreams my darling, sweet dreams my love, Sweet dreams my precious gift from above.

Ik ken ze niet uit m’n hoofd hoor, daar hebben we meneer Google voor…..Slaap lekker kleine terrors!

 • Thuisrealitycheck momlife

De Franse WiFi is ingeruild voor full-speed connectie. De video’s en filmpjes vol vakantiepret kon ik weer uploaden en editen. Om een paar foto’s te versturen naar de thuisblijvers zat ik soms tijden armoedig op het bankje bij de receptie. En manlief zich maar afvragen waar ik bleef.. nee hoor schat, ik ben niet gevallen voor de charmes van de Franse barman.

Lees ook: WIFI netwerknamen waar je van gaat glimlachen en je buren al helemaal!
 • Powerwifi

Met deze POWERRRR WiFi vliegt mijn inbox vol, de Apps kunnen weer op ‘aan’ gezet worden en ik heb weer connectie met de buitenwereld! Er is veel geschreven in notities en ik had stiekem m’n laptop mee….sssstt niet verklappen hoor.  Op die manier houd ik toch een beetje m’n werkemail bij en kon ik ook schrijven wanneer ik wilde. Uiteraard ben ik telefoon & WiFi gedetoxed, maar cold turkey is echt niet mijn ding! Ik had echt wel m’n lifeline met de online wereld. Er is weer veel content uit m’n brein gehaald en veel e-mail opgeschoond.

Lees ook: Een bakfiets op bestelling! Is een bakfietsverzekering dan zinvol of complete onzin?
 • Fit worden versus vakantiepret

Happy Healthy Morning, klinkt beter dan; “Damn die Franse wijntjes, stokbrood, kaasjes, ijsjes, lange tafelavonden en biertjes hakken er in, tijd voor ‘pas op de plaats’ en een realitycheck.
Ik gehoor denk ik tot het gros van de vakantie vierende moeders die een paar kilootjes meer als souveniertje meeneemt. De sportschoenen staan klaar en de vakantie-detox werd alvast ingezet. Er is werk aan de winkel en Project “Fit de kerst tegemoet” is van start gegaan!! .

 • Sprongetje

Growing up, right in front of our eyes. Wat maken kinderen een sprong tijdens de vakantie, ik weet niet wat ik meemaak.  Maar dan rijst de vraag… doe ik dat dan ook? Helaas enkel in de breedte.

Vrijdag 24 augustus

De vrijdagochtend werd kleine Lucas naar de crèche gebracht. Ik zat gelijk in de regelmodus en bracht mijn auto weg voor de APK. De twee oudsten bleven thuis en waren vooral aan het spelen, hangen, ontdekken en hun speelgoed aan het her-ontdekken. Ondertussen werkte ik alle vakantiewas weg, werd het huis weer aan kant gemaakt en lag er post voor ons klaar.

 • Beadiballz.

We ontvangen twee toffe speelballen die we uitgebreid getest hebben. Wat is er toch veel tof speelgoed te krijgen! en aangezien het nog steeds prachtig weer was, gingen we gelijk buiten spelen met de nieuwe bestelde laarzen. Wat is het toch weer fijn om thuis te zijn.

Lees ook: Siri is ons 6e gezinslid en ook wel onze persoonlijke assistent

Zondag 26 augustus

Ken je dat gevoel… Dat je terug bent van vakantie en dat je zo blij bent dat het normale leven weer gaat beginnen? ….. Ik ook niet. Om het vakantie gevoel nog iets langer te laten duren gingen we naar het Nickelodeon kinderfestival op het Almeerderstrand.

 • Nickelodeon kinderfestival

WoW wat zag het er fantastisch uit! Het is een prachtig festivalterrein op het Almeerderstrand. Met de kids voor het eerst naar een heus FESTIVAL Een perfecte manier om onze vakantie nog even wat langer te laten duren. Het was genieten aangezien je er zoveel kon doen!

 

 • ProgrammavoorgegarandeerdeVakantiepret

• Live optredens van bekende Nederlandse artiesten & nieuw talent Wat dacht van Vincenzo,Ronnie Flex, Kraantje Pappie & Nielson
• Een Area met dance battles • ‘Meet and greet’ corner met Nickelodeon-helden zoals SpongeBob SquarePants en PAW Patrol
• De tofste en grootste springkussens Ze kunnen hun energie kwijt!
• Een gigantisch reuzenrad met uitzicht over het hele festivalterrein. Het is het wachten waard om een ritje te maken. Voor de allerkleinsten is er ook een speciale Nick Jr. Speelarea.
En na al dat spelen hebben ze honger en zijn er allerlei leuke eettentjes en terrasjes, met lekkers voor kinderen én ouders. So Much fun!

Lees ook: Oogbescherming wordt vaak vergeten! Kinderen met deze oogkleur moeten extra voorzichtig zijn in de zon

We gingen die middag ietwat vroeger richting huis om te zorgen dat de kineren op tijd op bed lagen. Voor ons begint de werkweek weer op maandagmorgen. De kinderen komen ook weer in de ritme. Enkel Yvette blijft thuis, zij zal over een week pas haar 1e schooldag hebben. Voor haar was oma speciaal uit Apeldoorn gekomen.

Wat een vakantiepret, het is voorbij gevlogen! Morgen is het weer’ back to reality’! En over reality gesproken… Op mijn strandstoeltje had ik ook een echte realitycheck:

Lees ook: Realitycheck momlife! Dit mogen vrouwen nooit vergeten!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol” #weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34:

Delen vinden we super lief