Delen vinden we super lief

uitjesUitjes waar ik blij van word. Daar bestond deze week uit: Wende, Blaudzun, Pampus, shoppen, etc. Het was een gevulde week, maar door uitjes en evenementen met dierbaren krijg ik altijd zoveel energie! Door op stap te gaan ontdek ik de wereld om me heen en raak ik nieuwsgierig naar wat er nog allemaal meer te ontdekken is. Lees je mee…

Maandag 14 mei

En toen was er dat persbericht over de wattenstokjes die in de ban worden gedaan door de Europese commissie. Een fijn artikel dat uiteraard niet enkel over wattenstaafjes gaat. Om de enorme berg plastic afval terug te dringen, moeten er wel richtlijnen komen vanuit de Europese Commissie om het gebruik van plastic, waaronder wattenstaafjes terug te dringen.  Ik ging er mee in de weer op mijn werk en vond het dermate belangrijk dat ik er op Olivette ook aandacht aan besteed. Maar wel eerst de kindjes op bed en oh boy dat was weer een uitdaging. Ze krijgen steeds meer praatjes….

Lees ook ; Wattenstaafjes en meer plastic artikelen in de ban door Europese Commissie!

Dinsdag 15 meiuitjes

De Lions vergadering van die avond ging over de naderende uitjes activiteiten en waar we ons weer voor gaan inzetten. Het kinderbeestfeest nadert, waar ik de dag voor vrij heb genomen en ook het danspaleis kan op onze hulp rekenen.

  • Danspaleis uitjes als blijmaker

Kennen jullie dit mooie doel? Het wordt ook wel de tankstation van levensvreugde genoemd. Van dansen en uitjes wordt iedereen gelukkig en dat is waar het Danspaleis het allemaal voor doet. Het is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Het wordt georganiseerd door vrijwilligers die dit kunnen organiseren door sponsoren.uitjes danspaleisuitjes danspaleis

Er is op een feestmiddag een PlatenDraaier (PD) aanwezig die oude krakers uit de koffer trekt en de boel opzweept. Denk aan liedjes van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot de jive en van polonaise tot rock-‘n-roll, of de wals. Het Danspaleis is het altijd feest voor ouderen die ook wel eens een verzetje mogen hebben. We doen er uiteraard verslag van.

  • Trubendorffer

Na de vergadering kon ik de blog afronden over smartphone en internet verslaving. Even geen andere uitjes maar even achter mijn computer duiken. Ik raakte in gesprek met de stichting waardoor mijn radartje begon te draaien. Hier wilde ik graag aandacht aan besteden. Het begint een steeds groter probleem te worden onder jongeren. Het triggerde mij om hier meer over te weten te komen.

Lees ook : Verslaving van de smartphone, social media of internet. Dit zijn de ellendige consequenties. Laagdrempelige hulp is nabij

Wothe beachensdag 16 meithe beach

Vandaag stond in teken van “The Beach” We hadden een bedrijfsuitje vanuit mijn werk waar we ons allemaal enorm hebben uitgesloofd! Ik ben dol op zulke uitjes! Eerst hebben we mogen beach volleyballen, waarna we als echt expeditie Robinsons aan de slag mochten gaan. De dag werd afgesloten met een BBQ samen met alle fijne collega’s.

Het is soms fijn om van kantoor weg te zijn en samen in een geheel andere setting te zijn. Je spreekt andere collega’s en hebt de fijnste en mooiste gesprekken tijdens zulke bedrijfs uitjes. En dat op de wereld familiedag :-D. Je brengt immers op kantoor ook zoveel door met je collega’s. Je ziet ze soms zelfs meer dan je eigen familie. En laten we die middag nu kampioen geworden zijn, hooray!

Lees ook : Wereldfamiliedag : Het schuldgevoel dat wij ervaren ten opzichte van onze (groot)ouders

Donderdag 17 mei

Soms loop ik een beetje achter de feiten aan. Toch heb ik voor mezelf minder druk gelegd op persoonlijke deadlines. Mijn blog is mijn uitlaatklep en als mijn weekoverzicht een paar dagen, of in dit geval een week later live staat , “ach… who cares” :-D. Maar omdat er specifiek naar gevraagd werd en ik me vereerd voelde dat het toch met plezier gelezen word, ben ik in de pen geklommen. Het is ook wel leuk om naar je week en uitjes terug te kijken. Mijn weekoverzicht wordt altijd geplaatst, al is het een paar dagen later dan jullie gewend

Lees ook : Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges.
  • Dag van de kinderwens

Uiteraard stonden we stil bij de dag van de kinderwens. Wij weten als geen ander hoe het is om met een onvervulde wens rond te lopen.

Vrijdag 18 mei

Die middag kreeg ik de link doorgestuurd van de documentaire waar wij als gezin aan mee hebben gewerkt “Ticket tot the tropics” Wat vond ik het spannend om mezelf terug te zien, laat staan straks op TV, aj, aj. Ik vond het belangrijk om hier aan mee te werken en ben heel eerlijk geweest voor de camera. 28 mei gaat de documentaire in première en ben benieuwd naar hoe het publiek er op reageert. En heb je meegedaan aan de enquête? Ik vond het persoonlijk leuk om even bij mijn eigen moederschap stil te staan….

  “ALS IK HEEL EERLIJK BEN..…”

Wat zou jij daar op antwoorden als MOEDER? Hoe ervaar jij je moederschap, wat vind je tof, of waar maak je je zorgen over? Doe je mee aan de enquête geïnitieerd door BV Familie ?
#hebheterover

Lees ook : Het beste voor ons kind!? Wat is dat anno 2018? …. Als het thuis maar goed geregeld is #hebheterover
  • Blaudzun uitjes waar ik blij van word

Begin dit jaar op 1 januari 2018 verraste Blaudzun met het verfrissende nummer ‘_hey now’, dat Radio 2 gelijk verkoos als eerste Topsong van het jaar. Een nummer dat mij in de auto hard aangezet wordt. Een echte blij maker!  Het is nog maar een voorbode van zijn nieuwe album ‘_UP_’ dat exact tien jaar na de release van zijn debuutalbum op 13 april verscheen. ‘_UP_’ is het 3e deel van de albumtrilogie ‘Jupiter’ waarvan in 2016 en 2017 de eerste delen verschenen. In het voorprogramma stond CUT_waarna we samen genoten van Blaudzun.

De kinderen werden uiteraard heel goed opgevangen door onze lieve vriendin Cirina. Dankzij haar kunnen we zo =en dan leuke uitjes plannen. De kinderen wisten haar weer snel om hun vinger te winden. En laat haar eega Bjorn ons gewoon thuis hebben gebracht als twee puber kids 😀 Wat een luxe

Blaudzun heet voor zijn moeder nog steeds Johannes Sigmond en toen @goedhardtkay hem zo noemde keek ik ‘m echt verward aan Nondeju, Waylon ga je toch ook geen Willem meer noemen 🤟🙈 He earned his stripes!! En hoe!! Het was up, up, up! #blaudzunjupiter #blaudzun #jupiter #upalbum #up #heynow #tomswart #musician #circles #juni #breathe #sunwillcatch #johannessigmond #bloggerontour #🎹🎼 #lovedit #iamsterdam #blaudzunconcert #livemusic #amsterdam #blackandwhitephotography #guitar #blackandwhite

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Zaterdag 19 mei

Die zaterdag middag zou mijn vader naar Amsterdam komen. Ik had voor hem die avond een verrassing gepland. Wat hij niet wist is dat we naar theater Carré zouden gaan. Ik houd zulke verrassingen en toffe uitjes er echt in. Dat is zo leuk om te organiseren. We gingen naar de voorstelling “Mens” van mijn zo geliefde Wende. Mijn vader kende haar van ‘horen zeggen’ en het viel me op dat hij er helemaal in op ging.uitjes

  • Beetje drama in je leven

Bestaande en nieuwe songs wisselden elkaar af en op het toneel werd een prachtige diversiteit aan kunstvormen getoond. Wat was ik onder de indruk en wat heeft ze me geroerd. Wende houdt van magie maken en dat toonde ze die avond. Ze heeft zichtbaar weer haar kompas gevonden en ik hoop dat ze nog heel, heel lang mensen blijft ontroeren. Want iedereen heeft een beetje drama in hun leven nodig en liedjes met veel diepgang. Want heb je ooit het nummer ‘Vrij me’ beluisterd?

  • Vrij me voorbij de angst/ dat jij me zal verlaten’

Ze werkt met de besten en dat is in alles zichtbaar. Na de voorstelling kon ik het niet laten om Wende te vragen of ik met haar op de foto mocht. Gewoon om even dichtbij deze kunstenares te mogen staan. En ‘call me crazy’, ik was gewoon zenuwachtig. Hier moest ze hard om lachen toen ik haar dat vertelde.

Ze vond het leuk om te horen wat mijn favoriete nummers waren, “maar Wende dat kan ik toch niet antwoorden”…  De kleine liefdesliedjes, de liedjes met doordenk teksten, de bombastische nummers die je op het puntje van je stoel laten zitten….uitjes

  • Papa

Om de avond feestelijk af te sluiten, gingen mijn vader en ik naar het Amstel hotel. “Pap, ik noem je wel af en toe pap hoor, anders denken ze dat je met jongere vriendin bent” Arm in arm stapten we het de bar van het hotel binnen waar we een warm welkom kregen. Ik was die week wezen shoppen bij brandfield en kon het niet laten om even wat mooie foto’s te maken van mijn nieuwe Ted baker aanwinst! We sloten de avond in stijl af en hadden het nog even over het fijne boekje waar ik zo lang aan had gewerkt…

Lees ook : Papa, ik lijk steeds meer op jou… herinneringen ophalen met een cadeauboekje

Met mijn liefste papa de avond in stijl afgesloten ✨ Wat was dit een fijne avond met de man waarin ik mezelf herken, en ook weer niet, met hem kan lachen, na-praten en van mooie dingen kan genieten Paps heb ik @wendesnijders leren kennen en de nuchtere oosterling was onder de indruk 😊 #durfteleven “Je leeft maar heel kort, Maar een enkele keer. En als je straks anders wilt kun je niet meer. Mens, durf te leven.” #amstelhotel #flowers #spring #mensdurfteleven #mens #wendesnijders #amsterdam #vierhetleven #menschdurfteleven #daretolive #mooiliedje #vrijme #lostintime #mooiedingen #songtekst #zangeres #letsgo #alsdeliefdenietbestond #ramsesshaffy #dailypoem #musicianlife #brandfield #hoelangnog #leef

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

uitjes Zondag 20 mei

Het leukste van deze zondag, is dat het weekend vandaag niet op houdt. Morgen is het 2e pinksterdag en zijn we zijn allen vrij. Hoe fijn is dat!

Mijn vader was blijven logeren en die zondag ochtend hebben we ons klaar gemaakt om de boot te pakken naar Pampus, het forteiland nabij Amsterdam. Je kunt hier per boot komen dat online makkelijk te reserveren is. Het is zeker de moeite waard, ik ben dol op zulke zonnige uitjes. Al is het alleen al om het “voor pampus liggen” in het echt te ervaren!

Lees ook : Pampus bruist! Reserveer snel voor “Proef Pampus”, de leukste picknick van het jaar tijdens het pinksterweekend
  • Burn baby burn

En wat was het leuk! We waanden ons in een ander land. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de zonnebrand crème was vergeten. Zo stom! Ik ben die maandag gelijk de winkel in gedoken en heb een berg Naif gekocht. Laat die zon maar komen! De kindjes heb ik in de schaduw weten te houden, maar de zon is verraderlijk!

Een fijne week om op terug te kijken en lat de nieuwe week maar weer beginnen, we kijken er naar uit!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5 #6 Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6 #7 Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7 #8 Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 #9 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9 #10 Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10 #11 Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag #12 Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 #13 Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20

 


Delen vinden we super lief