Delen vinden we super lief

“Als de kindjes ouder zijn, gaan we met het hele gezin naar Amerika”, zegt Martijn regelmatig. Dat lijkt mij nou een prachtig plan. In ons kinderloze tijdperk zijn we een keer afgereisd naar the States. Het was fantastisch! In onze dikke SUV waanden we ons in “the Wild West”. De prachtige filmmuziek van Ennio Morricone schalde door de auto terwijl voor ons Monument Valley opdoemde. Wat mij betreft een absolute aanrader. Maar is het een goed idee om met de kids naar the USA te gaan? En als we gaan, hebben we genoeg aan een paspoort of is er een visum nodig voor Amerika

amerika, visum, aanvragen, op reis, familie

Waarom Amerika?

Voor mij is Amerika thuiskomen in een land waar je nog nooit bent geweest. Je loopt door de straten van New York en het voelt alsof je er al eerder bent geweest. Dat is allemaal te danken door de vele films. Niet alleen de beelden van de grote steden maar ook de uitgestrekte natuur is talloze keren vastgelegd en getoond op het witte doek. De natuur is enorm! Net als de pizza’s, bekers cola en de auto’s. Alles is BIG! Ik voel zo weer de zon op mijn rug terwijl ik afdaalde in de Grand Canyon. Maar ook voor de kunstliefhebber is het smullen. Musea, muziek, film, architectuur, van kunst tot kitsch. Alles is terug te vinden in Amerika!

Is het ook leuk voor de kids?

Dat gaan we nog ontdekken. 😊 Feit is wel dat er nergens zo veel pretparken zijn als in the States. Disneyland, Universal Studio’s, SeaWorld en nog veel meer. De parken zijn enorm! Maar er is meer. Ik heb nog nooit zo een mooie dierentuin gezien als San Diego Zoo. Als je voor het echte werk gaat, kan je Walvissen spotten in the Pacific Ocean of snorkelen in de Floreda Keys. Hoe leuk is het voor de kids om met een camper rond te rijden, je eigen huisje op de weg? De wat oudere kinderen kunnen eindelijk een Basketbalwedstrijd van de Los Angelas Lakers in het echt zien of racen op de Daytona speedway. Shopliefhebbers kunnen helemaal los in New York.

Wel even je visum regelen

Iedereen die naar Amerika reist heeft een geldig paspoort en een ESTA nodig. Een ESTA is een verplichte reistoestemming waarmee je zonder visum Amerika in kan reizen. Het is heel makkelijk om een ESTA Amerika aan te vragen. Er zijn een aantal voorwaarden van het ESTA. Als je vrienden wil bezoeken of op vakantie gaat naar Amerika is een ESTA over het algemeen voldoende en hoef je verder geen visum aan te vragen. Check altijd even de website zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor tassen vol nieuwe kleding en meer kan je helemaal los gaan in “the city that never sleeps”.  

Mama zijn we er al!

Hartstikke leuk zo een mooie reis maar het is wel een flinke tocht voor je er bent. Ook met kinderen is een vliegreis prima te doen. Zorg voor genoeg luiers, eten en drinken voor de kleinste kindjes. Voor de wat oudere globetrotters is het handig om een iPad vol te gooien met films. Om alvast goed in de sfeer te komen kan je een film uitkiezen die zich afspeelt in Amerika. Als het een beetje meezit slapen ze een groot deel van de reis. De reis zelf is een beetje anders met kids.

Ik vind het heerlijk om de hele dag ronde te rijden en het landschap te zien veranderen. Met twee kleintjes achterin is het misschien verstandiger om de afstanden indien mogelijk iets vaker te onderbreken. Blijf een nachtje langer op één plek en plak een extra overnachting in een hele lange autotocht.

amerika, visum, aanvragen, op reis, familie

Hallo Amerika!

Zeker in deze tijd is het heerlijk om alvast weg te dromen bij een prachtige reis. Dit jaar gaat niet lukken maar Amerika we komen er aan! Voor je het weet hebben we een visum in de hand en zijn we klaar voor vertrek. We hebben gelukkig genoeg tijd om er over na te denken wat we allemaal willen zien. Ik weet zeker dat we niet alles in één reis kunnen proppen want er is te veel te zien. Als het een beetje mee zit, houden we het niet bij één reis.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief