Delen vinden we super lief

proef pampus forteiland Dit weekend laten we de boel de boel en varen we met Pinksteren naar forteiland Pampus! Hier speelt zich het evenement “Proef Pampus” af. Dit is overigens meer een “Feel Good”  dan een ‘Food festival‘, zoals we gewend zijn. Er is overigens veel lekkers aanwezig, naast alle toffe activiteiten. Proef pampus biedt een diversiteit aan heel veel leuks. Denk hierbij aan food stands, workshops, live muziek, verrassende acts, stoelmassages, speedboat racen en nog heel veel meer. Een absolute aanrader en wel hierom…

Het forteiland pampus bruist van de activiteiten

Er zijn marktkraampjes, lichtgevende acts en heerlijke LIVE muziek! Je zult je ogen uitkijken op dit prachtige en ook bijzonder forteiland. Alle deelnemers die aan “Proef pampus” deelnemen zijn locals en de festiviteiten zijn zoveel mogelijk duurzaam en biologisch ingestoken. En wat dacht je van de smartlappen en stoere zeemansliederen van Elskie en haar Gezelschki! Het programma ziet er indrukwekkend uit! Echt voor elk wat wils. Dit gaat een spraakmakend weekend worden.

proef pampus forteiland

Boot reserveren

Je kunt je favoriete afvaarttijd en -dag uit kiezen en online boeken. Aarzel niet en boek snel online, voordat het vol zit! Je kunt afvaren vanaf Amsterdam, Muiden, of Almere. We strijken aankomend weekend lekker ergens neer in het gras en gaan relaxen op het zomerse eiland. En nu maar hopen dat het mooi weer wordt! De verwachtingen zijn in ieder geval hoopvol! Het is overigens slechts een half uurtje varen van Amsterdam, Muiden en Almere en op het water begint het genieten al. Dit gaan de kinderen en ook wij als ouders heel leuk vinden!

Pinksterweekend 19 t/m 21 mei…proef pampus forteiland

Dit jaar is “Pampus Proeft” zelfs DRIE DAGEN geopend van 11 tot 20 uur! Tijdens deze tweede editie is er zoals hierboven beschreven veel leuks te zien, te doen en te beleven. Vooral het kinder-timmer-dorp, live action painting en ander leuks heeft mijn aandacht getrokken. Dit is te gek om met de kinderen te ondernemen!

Ik weet zeker dat Yvette geschminkt wil worden en ook leuke gekleurde plukjes in haar haar wil laten zetten. Olivier zal hutten willen bouwen en kleine Lucas zal lekker smikkelen van de suikerspin. Ook zal ze de bootreis nog lang bijblijven. Leuk, we kijken er naar uit!

PROEF PAMPUS IS OPEN OP 19, 20 EN 21 MEI VAN 11 TOT 20 UUR!

Meer informatie Proef pampus via Facebook en op de website panpus.nl/proef

Proef Pampus 🏝 Maak van je PINKSTERWEEKEND een feest op forteiland Pampus! Het fort is open, de gidsen leiden rond en er is extra veel leuks om te zien en te doen! PROEF PAMPUS is Pampus op zijn best! Te leuk event! TIP: Grijp niet mis en reserveer je TICKETS snel online en vaar zaterdag, zondag of maandag naar Pampus vanuit @Amsterdam, @Muiden of @Almere! Pampus.nl/proef #ProefPampus #amsterdam #picknick #ribvaren #tofuitje #festival #schmink #uittip #forteiland #pinksteren #foodstands #livemuziek #circusspelen #ontdekpampus #markt #kunst #speedboatracen #speurtochten #rondleidingen #kindertimmerdorp #huttenbouw #fort #stellingvanamsterdam #amsterdam #muiden #almere #pinksteren #dagjeuit #uitmetkids #veerboot #huttenbouwen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Over Pampus!proef pampus forteiland

Pampus wordt ook wel ‘de parel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie” genoemd en  ligt midden in het IJmeer: Hier beleef je 400 jaar Hollandse historie en het is een echte must-see als toerist in eigen land. Voor kinderen al helemaal spannend en leuk, de trip met de boot is alleen al een hele ervaring.Ik ben er in een ver verleden ooit een keer geweest en zal het u met kinderen heel anders beleven.
  • Ik lig voor Pampus

En wie kent de volgende uitdrukking niet: “Voor pampus liggen’. We gebruiken het gekscherend met enige regelmaat. Handelsschepen uit Oost-Indië kwamen letterlijk voor Pampus te liggen. De boten waren te zwaar beladen om over de zogenoemde ondiepte te varen. Daar wachtten zij tot ze werden gelost óf dat ze met het scheepskameel werden gelift. Dat kon soms tijden duren.
Eind negentiende eeuw werd de Stelling van Amsterdam gebouwd om Amsterdam te verdedigen en kreeg al snel de bijnaam Pampus. Als een stille wachter in het IJmeer lag het eiland op de route naar Amsterdam. Indringers konden daar vanaf het water met de twee gigantische kanonnen worden tegengehouden. De gidsen op Pampus kunnen je er alles over vertellen en dat is ook aan te raden. Je beleeft het forteiland op een geheel andere manier als dat je er in je eentje rondloopt.proef pampus forteiland

Duurzaam Pampus

Als je rondkijkt op het eiland zie je ook bijzondere flora en fauna. Het is er een oase van rust op slechts een half uur varen van Amsterdam en Muiden.Het avontuur begint al als je op de boot stapt. En vooral met kinderen, ze vinden dit een groot avontuur! Wind en water zijn onlosmakelijk verbonden met Pampus, en zijn tevens bronnen van energie.
Pampus werkt dan ook aan een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Ze organiseren er bijvoorbeeld het speciale green energy festival Puur Pampus en laat je inspireren om samen sneller duurzaam de toekomst in te gaan!

proef pampus forteiland

Het eiland zal tijdens dit ‘no waste feest’ op 7 en 8 juli 2018 gaan bruisen van de positieve energie en bijna uit elkaar spatten van alle innovaties, brainwaves en pure lol! Maar eerst zullen we er met pinkster zijn.
We kijken er naar uit! Fijn lang weekend iedereen! En laat je ons weten als je er geweest bent!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief