Delen vinden we super lief

Monster Jam® De motoren werden gestart en in de kuip van Rotterdam bulderde het van de ronkende motoren. Na het succes in 2016 keerde Monster Jam® op zaterdag 30 juni terug met spectaculair entertainment voor het hele gezin. Deze motorsport show vol adrenaline, is stoerder dan ooit tevoren. Het was warm en zonnig weer, maar dat liet onze gastblogger Annelie en haar gezin niet weerhouden om de Monster Jam® coureurs de strijd met elkaar aan te zien gaan. Ze stonden te stuiteren voor vertrek.

FREESTYLE wedstrijden

Het is niet zomaar een race, de Monster Jam® show gaat ook ergens over. Ze racen om het kampioenschap als in zwaartekracht tartende freestyle wedstrijden en gaan tot het uiterste om hun fans te vermaken. En uiteraard om ‘Last but not least’, te winnen! Annelie ging samen met manlief Niels en haar 2 zoontjes Stef (5) en Joris (3) op pad.

ANNELIE VERTELT:….Monster Jam®

Monster Jammmm, zweet, rubber, testosteron , zand en donuts… Maar niet helemaal eerlijk over het testosteron, want er is ook een vrouwelijke deelneemster namelijk Candice Jolly, ze doet echt niet onder bij de mannelijke Monster Jam deelnemers met haar truck als hond.

Vanaf 11.30 konden we handtekeningen verzamelen van deze mannen en vrouw en het beschouwen van hun pracht en praal; de pick up truck met z’n enorme grote wielen en gave uitstraling.

PITPARTY WERELDBEROEMDE MONSTER JAM TRUCKS

  • 11.30 – 13.00 uur – Tijdens dMonster Jam® Pit Party, voorafgaand aan de show, kregen fans de unieke kans om de Monster Jam trucks te bekijken, de bestuurders te ontmoeten, foto’s te maken, handtekeningen te verzamelen en nog veel meer! Monster Jam®

Zo heb je El Torro met z’n indrukwekkende stier uitstraling en bijpassend uniform. Scooby Doo, de hond met z’n uitstekende tong, Zombie met z’n enge blik en twee armen. Magalodon de favoriet van mijn jongens, want niks mooier dan een auto wat eruit ziet als een haai. (volgens Joris een vis) En de favoriet van vele andere Grave Digger, vader en zoon rijden mee met de Monster Jam® Truck events.

Er waren tien van ’s werelds meest beroemde Monster Jam® trucks aanwezig. waaronder ook Max-D die hebben gestunt. Net als bij andere motorsport evenementen, werden Monster Jam-shows gedomineerd door mannen, maar Candice Jolly wist haar mannetje te staan.

GIRLPOWER

Candice is één van de bekendste Monster Jam drivers en weet als geen ander hoe ze moet multitasken. Naast dat ze moeder is van haar 11 jarige zoontje Chase, zit ze 20 weekenden van het jaar achter het stuur van de truck Monster Mutt Dalmatian. Stoere dame dus.

Na een half uur te hebben rondgelopen bij de Pit Party en handtekeningen links en rechts van de deelnemers waren verzameld, rondden we af bij het winkeltje en hebben we de jongens in een echte Grave Digger shirt gehesen. We konden helaas het terrein niet af, dus haalden we een lekkere lunch bij de patat kraam.

Monster Jam®

SHOWTIME, Monster Jam® TIME

Gelukkig was er voor de jongens een springkussen om de tijd te doden en hun energie kwijt te raken voordat de show begon. Een echt kinderevent is Monster Jam, want het springkussen was volgeladen met nog meer mini testosteronnetjes, heel af en toe waagde er een meisje zich tussen deze stoeiende, op elkaar botsende jongens…. Tussendoor nog een Monster Jam ‘Tattoo’ laten plaatsten op beide armen, zo hoorden we er helemaal bij.Monster Jam®

TIME FLIES

Monster Jam®

  • 15.00 uur – 17.00 uur – Monster Jam® event

De tijd vloog voorbij en we mochten alweer snel onze plek zoeken…. De show begon direct om 15 uur zoals aangegeven. Tien Monster jam trucks die zich als snelle trucks waagde over de grote heuvels en de sprong zo mooi en ver mogelijk moesten maken om in de finale terecht te komen. De finale zorgde er vervolgens weer voor dat deze deelnemers hoger in het klassement komen, dus er viel wel degelijk wat te halen voor de deelnemers en het was niet zomaar een rondje rijden, dus hebben we onze favoriet Grave Digger goed aangemoedigd.

HET PUBLIEK WERD WILD bij Monster Jam®

Monster Jam® Na de eerste ronde kregen de deelnemers twee pogingen om zo lang en stoer mogelijk op twee wielen te blijven. Monster truck Max D liet een hele gave stunt zien en bleef het langst op twee wielen balanceren, het publiek werd helemaal wild.

Na de tweede ronde mochten ze hun kunsten laten zien in 2 minuten, welke freestyle trucjes passen de trucks graag toe en willen ze met het publiek delen. Sommige gingen een stapje verder en namen aardig wat risico’ , wat voor het publiek leuk en aantrekkelijk was.

Want tja soms blijft er ook wel eens wat op de rug liggen en kan dan niet meer verder. De shovels en hijskranen komen er dan bij te pas om ze weer overeind te helpen. Dit zorgt voor spanning en sensatie en een dol enthousiast publiek.

AFTER THE BREAK

Na de pauze konden de Monster Jam® -mers  helemaal los en kon het publiek meeoordelen over de punten via een app op de telefoon. De motorfanaten kwamen ook nog aan hun trekken en kregen we een leuke stoere freestyle show met deze tweewielers te zien, je moet het maar durven vlot achter elkaar over een schans en dan nog een rondje in de lucht maken…

Stef zag het wel zitten om dit thuis te oefenen op zijn bmx, ‘euhm lieverd wacht nog maar even’ stamelde ik! Als het aan papa ligt, struint hij marktplaats al af voor een mini bike, ‘oh help‘!Monster Jam®

CONCLUSIE Monster Jam® 2018

Het is een twee uur durende show met veel spektakel, spanning en sensatie. We hadden een mooi uitzicht op de arena en de trucks. Na afloop kwam iedereen snel weg, doordat er veel trams waren ingezet om iedereen op zijn/haar parkeerplekje te brengen.

Moe, voldaan en vol ideeën zijn mijn jongen na nog een lekkere pannenkoekenparty thuis in dromenland beland…en het t- shirt…die mocht niet meer uit….

Liefs Annelie – Gastblogger OlivetteMonster Jam®

WIST JE DAT?

*Een Monster Jam truck weegt minimaal 4.500 kilo, dat zijn bijna 5 auto’s bij elkaar.
*Een band van een Monster Jam truck is 1.68 meter hoog. Net zo hoog als een paard!
*De stoel van een Monster Jam truck zit niet aan de linkerkant zoals in gewone auto’s, maar in het midden.
*Het parcours wordt gemaakt met 4.500 ton modder (300 vrachtwagens vol). Dat is dus 4.500.000 kilo. En dat is weer vergelijkbaar met negen enorme Airbus vliegtuigen.
*Het duurt 40 uur (een hele werkweek dus!) om de body van de Monster Jam truck te schilderen.
*Een Monster Jam truck rijdt niet op benzine maar op methanol.
*Tijdens de Monster Jam Pit Party voorafgaand aan de show heb je de unieke kans om de bestuurders te ontmoeten, handtekeningen te verzamelen, selfies te maken en de Monster Jam trucks van dichtbij te bekijken.

Wat was het een spektakel en Annelie heeft me weten te overtuigen dat wij hier aankomend jaar ook zeker bij willen zijn, cool!!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op  Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief