Delen vinden we super lief

De week van zonneschijn en hard werken, met een grote variëteit aan plezier. We zorgen er altijd voor dat de week wordt gevuld met veel blijmakers. Het was nog steeds vakantie voor de kinderen en uiteraard was het een gekke week met hemelvaart! Kijk en lees je mee met de avonturen van Olivette?

Maandag 7 mei

Voor een ieder die er groot fan van is, alle fashionista’s, heel Hollywood, New York en ver, ver daarbuiten was iedereen druk in de weer over het ‘Met Gala’ Ik heb het met veel interesse gevolgd. En heb je de outfits gespot? Oh, boy, te mooi! Een variëteit aan glitters, stijlvolle outfits en de mooiste ontwerpen. De ene na de andere stijlicoon gaf acte de présence.

In New York vindt straks de jaarlijkse “Met Gala” plaats. Met dit jaar het thema “Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination” Hier maakt mijn kunst & fashion hart wel een sprongetje✨💒 Religie, kunst & fashion hebben elkaar altijd sterk beïnvloed en de invloed van religie en liturgische kledij op de modewereld wordt straks in @newyorkeronline in de kijker gezet ✨Ik kijk elk jaar mijn ogen uit!! Het gala is naast een fundraiser voor het @metmuseum of art ook een exclusief mode-evenement, waar beroemdheden op de rode loper verschijnen in dure en vooral extravagante outfits. De selectie genodigden loopt via #anawintour, hoofdredactrice van het glamoureuze @voguemagazine en als dat je is gelukt moet je minimaal 40.000€ neerleggen. Je hebt dan wel een avondvullend programma met hosts als @donatella_versace van het Italiaanse @versace @amalclooney , mensenrechtenadvocate (en vrouw van), & popster en stijlicoon @rihannadaily Dit is overigens mijn meest met-gala achtste foto die ik kon vinden ~ Misschien dat ik ooit nog een kansje waag 😊✨💍 #since1946 #newyork #600gasten #modespektakel #charity #Vaticaan #waitandsee #andrewbolton #metgala #metgala2018 #fashion #metball #redcarpet #heavenlybodies #nyc #metheavenlybodies #annawintour #lifestyle #costumeinstitute #themet #fashionshow #firstmondayinmay #runway #metmuseum #crosses #fashionillustration #dresses #beautyshot

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Het weer was die middag te lekker en na het werk belanden we in de tuin met een wijntje. Een koud wijntje wel te verstaan. Daardoor werd ik gelijk geattendeerd op het feit dat ik de winnaar van de toffe winechill bekend moest maken. Er gaat niets boven het organiseren van een variëteit aan winacties en winnaars blij maken. Ze reageren altijd zo leuk, dat is waar je het voor doet. Mensen blij maken, daar word ik ook weer heel blij van!

Lees ook: WINECHILL original het ultieme cadeau voor manlief, onze wijnliefhebber

Dinsdag 8 mei

Vanochtend kwam oma Judith weer in de vroege ochtend om op te passen. Afgelopen week hadden ze het haar onmogelijk gemaakt en was ze zichtbaar klaar met de dag. Als goedmakertje hebben we de kinderen heel goed toegesproken en hebben ze hun creativiteit ingezet bij het maken van een prachtige tekening.weekoverzicht mei

De tekening hadden de kinderen zondag op de verjaardag van papa al gegeven, maar oma Judith had de tekening niet meegenomen. “Nou“, zei Olivier stellig, “Waarom zou ik dan lief zijn”? Heerlijk wijsneusje is het toch. Hij is nu 5 jaar oud en er komen steeds meer wijze en mooie opmerkingen uit.

  • Elsenhove een variëteit aan fun voor kids

Aangezien het nog voorjaarsvakantie was in onze regio, zijn de kinderen op pad geweest en hebben ze zich vermaakt bij de populaire speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. Er niets leuker om blije foto’s te ontvangen terwijl je zelf aan het werk bent. Deze vakantie wordt goed besteed. Die avond kwamen er blije, stuiterende kindjes thuis, wat hadden ze het leuk! En kleine Lucas was helemaal vol van zijn ‘Koekoe’, oftewel een wit geitje.

En om in de vakantiestemming te blijven, heb ik die avond kaartjes besteld voor de “Mama Mia ladies night”! Na het ontvangen van een persbericht over deze blije film, kon ik het niet laten.

Lees ook: Mamma Mia Here We Go Again!! Dance, jive, and have the time of your life! ☀ Bekijk snel de Final trailer van de muzikale film

Woensdag 9 meiNASF hetgrotereverband

Huidkleurige pleisters Wat een vondst! HeltiQ steunt hiermee i.s.m het Nederlands Albert Schweitzer Fonds vele gezondheidszorgprojecten in Afrika. Ik ontving hier een persbericht over en geef hier met plezier aandacht aan. het initiatief spreekt me aan, want we zijn immers allemaal gelijk.

Lees ook: Huidskleur pleisters: Eindelijk is het zover! NASF lanceert pleisters in zes huidskleuren
  • Thuiswerkdag

De woensdag ochtend staat altijd in het teken van thuiswerken en zodra het tijd is, wordt de laptop weggelegd. De fiets werd gelijk klaar gemaakt en “Off-we-Go” richting het centrum. Het paspoort van kleine Olivier werd opgehaald, we gingen visje happen op de markt, ijsjes scoren bij de ijscoman en kibbeling smikkelen bi de kinderboerderij. Deze mama kon je wegdragen na zo’n intense dag, maar donderdag waren we vrij, fioew …

variëteit

  • Zuiderstrandtheater “Ode aan van Manen”

Deze mama kon bij thuiskomst gelijk door de wasstraat. Papa was op tijd thuis en mama kon zich klaar maken voor de datenight met lieve vriendinnetje Dorine. Nageltjes gelakt, mooie kleertjes aan en hopla in de auto.We gingen naar Den Haag, naar de lang verwachte “Ode aan van Manen” in het zuiderstrand theater. Wat heb ik hier naar uitgekeken! Het nationale ballet, daar kun je mij altijd wakker voor maken!

Geen choreograaf heeft zo’n groot stempel op de dans in Nederland gedrukt als Hans van Manen. Een zeer bewonderenswaardige man met een variëteit aan prachtige choreografien. En zijn muze, Igone de Jongh, eerste soliste bij ‘Het Nationale Ballet’ gaf ook acte de présence. Wat heb ik hier van genoten. Wat was dit mooi! Ik begrijp wel dat Dorine, mijn date het voor een tweede keer wilde zien!

  • Instagram

“The Office” deze middag, echt Ideaal! De beste airco, geen troep thuis en uren speelplezier “en heb je de vogels al gedag gezegd”? Vraag ik Yvette nieuwsgierig “Ja,mam”, maar ze zeggen niets terug”🤣👌 Wel even een reminder voor mijzelf; volgende x luiers mee, drinken & zonnebrand & snoetenpoetsers 🙈 Langleve medemama’s #spelen #onvermoeibaar #kukeleku #kinderboerderij #geitjes #animals #momlife #childrensfarm #kidsofinstagram #sunny #speeltuin #stadsboerderij #amsterdam #beautifulday #kidstagram #bunny #love #mommy #buitenspelen #powermommy #zand #zandbak #mamasrules variëteit

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

weekoverzicht mei

Donderdag 10 mei

Deze donderdag was er veel werk aan de winkel bij ons thuis. Een nieuwe voordeur, nieuwe trespla platen, oftewel onze oprit wordt gepimpt. En niet á la buurman en buurman. Nope ’the realdeal’ werd ingeschakeld. Soms moet je het gewoon niet zelf willen doen, maar het uitbesteden!

  • Tropical thursday

Thuis werd het badje geïnstalleerd en hadden we tropische sferen. Om er toch even uit te gaan, bezochten we onze lokale stamkroeg. Daar hadden we al een tijdje niet meer ons gezicht laten zien. Een terras pakken is altijd een goed idee met de kinderen.

  • Avengers: Infinity War, een variëteit aan superhelden

Dezelfde avond ontving ik de gastblog van Denise die voor ons naar de “Avengers: Infinity War” was geweest. Ze was er lyrisch over. Deze blockbuster draait momenteel in de bioscopen en zo te lezen het zien waard!

Lees ook: Avengers: Infinity War. De spanning komt tot een hoogtepunt. Denise vertelt er alles over

Vrijdag 11 mei

Kids naar de crèche, Olivier naar de BSO? No way josé. Vele instanties waren gesloten, waaronder de crèche van de kinderen. Best gek, aangezien er veel mensen zullen zijn die gewoon moet werken, waaronder ikzelf. Papa besloot om met ze op pad te gaan en er een echte vakantiedag van te maken. Dat noem ik nog eens een top-papa.

Na mijn werkdag snel richting huis. Ik was volgens mij een van de weinigen in heel Nederland die vandaag op kantoor zat ~ Call me crazy, maar deze dagen vind ik het wel fijn om te werken, het is rustig maar extra gezellig en ben ook nog eens enorm productief. Hetzelfde geldt in de week tussen oud & nieuw en kerst. Ik vind het nooit een probleem om te werken.variëteit weekoverzicht

En extra leuk! Mijn stagiaire Marielle van drie jaar geleden én mijn vervangster tijdens mijn zwangerschapsverlof, kwam als verrassing een bezoekje brengen op kantoor. Dit zijn van die blij makers! Wel enorm balen van de lange file richting huis die middag. Dat is minder knuffeltijd met de kleintjes, maar ach het weekend kon beginnen met nog heel veel knuffelmomenten in het verschiet!

  • Dag van de aspergevariëteitvariëteit weekoverzicht

Elk jaar vindt op de vrijdag ná Hemelvaart de “Dag van de Asperge” plaats. Dit jaar is dat op 11 mei en houden wij daar uiteraard rekening mee! In het hele land worden er tal van activiteiten en acties georganiseerd door telers, supermarkten, groentespeciaalzaken en restaurants. Wij gingen dit ‘witte goud’ thuis klaar maken en ook de kinderen smikkelden goed mee. De tafel was rijkelijk gevuld met een variëteit aan gezonde asperges, aardappelen, groente, etc mmmmmm

SUMMERVIBE 🏝☀🏖🌞✨ Blije kindjes met hun nieuwe slippers ~ Dit mooie weer vraagt om zomers schoeisel en ze zijn er super blij mee Voor het eerst online besteld en ze zitten als gegoten Met uiteraard een matching badlaken Laat het strandweer maar aanhouden 🏝☀ #flipflop #havaianas #sneakers #summer #todehavaianas #havaiana #havaianasmoment #fashion #kidsfashion #lifestyle #blogger #digitalinfluencer #slippers #crocs #pink #etrias #onlinebestellen #etriaslifestylestores #verrassing #blijekids #happytime #meivakantie #strandweer

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

variëteit weekoverzicht

Zatedag 12 mei

Zaterdagochtend waren we er vroeg uit om richting Apeldoorn te rijden. De kinderen logeren bij oma en eindelijk ging ik er met manlief een nachtje op uit. We hadden een “Pluim” cadeau gekregen voor de deelname aan de documentaire ‘Ticket to the tropics” dat we besteed hebben aan een voucher bij “Van der Valk Tiel.

Lees ook: “Ticket to the tropics” Week van de Ouders komt eraan met als feestelijke start de premiére van deze documentarie

We kregen een warm welkom in het hotel en checkten gelijk in. In het dorp Tiel gingen we shoppen en ontkwamen we er niet aan om het Tiel museum binnen te stappen. Ook wel bekend om ‘Flipje’, wie kent deze framboos nu niet! Ik schreef er een uitgebreidere blog over:

Lees ook: Van der Valk Tiel, Een nachtje weg in een stijlvol hotel met manlief is altijd een goed idee!

Videoreview

Zondag 13 mei

Na het leuke weekendje weg, scheurden we linearecta naar oma in Apeldoorn. De kinderen stuiterden al om mij te verwennen voor moederdag. Een waxinehouder van deeg, een eigen gemaakt schort, een zakje gevuld met een variëteit aan potpourri en een fotolijstje van ijsstokjes. De mooiste cadeaus die een moeder zich kan wensen!! Die middag ben ik voor mijn eigen vader aan de slag gegaan. Want ook vaderdag is nabij!

Morgen is het Moederdag en ben ook vast druk in de weer voor vaderdag 😊 Het cadeautje voor mijn vader begint al vormen te krijgen en ik geef het vooral wat tijd 🕰 Vooral omdat de vragen in dit boekje me diep doet graven, naar fijne herinneringen, hilarische momenten en het stelt me ook vragen zoals; waar ben je trots op, wat zijn de fijnste jeugdherinneringen, of waar hebben jullie samen heel hard om gelachen? 💕 Ik ben nu bij het deel waar ik aan mijn vader vragen kan stellen “Maar wat wil ik eigenlijk van hem weten?!” ….. “Voor papa: een boekje over ons” Een Boekje van @elmavanvliet voor een bijzonder mooi en persoonlijk cadeautje ~ Ik laat mijn kindjes hier zien waar ik mee bezig ben en ze kijken nieuwsgierig mee… en of hun foto er wel bij zit ☺📸 #elmavanvliet #voorpapa #persoonlijkcadeau #vaderdagcadeau #herinneringen #invulboek #liefde #cadeau #memories #diy #papa #gift #cadeautje #boekje #happybooks #familie #invulboeken #vaderdag #bookstagram #memorys #fürmama #papaheeftgeeninstagram #nietverdervertellenhoor #lovemykids #dutchlifestyle #makingmemories #uniekcadeau @hpeurope @hp

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Pipo en de piratenprinses

Bij thuiskomst maakten we ons klaar om naar het theater te gaan. We waren uitgenodigd om naar het theater in Leiden te komen waar Pipo en de piratenprinses in première is gegaan. Een vrolijke voorstelling dat echt een blijmaker is!

Lees ook “Pipo en de Piratenprinses” in de Leidse Schouwburg in première gegaan met een welkomst lik van Nononono

En dan deel ik ook nog graag de blog waar ik heel lang over heb gedaan. Wat vond ik het moeilijk om het op papier te zetten en toch heb ik dat gedaan. Vooral omdat ik weet dat wij niet de enigen zijn die deze pijn met zich mee moeten dragen…..Speciaal voor mijn overleden schoonvader heb ik deze blog geschreven.

Lees ook: Opa is dood en het snijdt door ons ziel. Doodgaan, sterven & afscheid. Hoe leg je dat uit aan je kind?

Pipo en de Piratenprinses

Het was een week met een variëteit aan activiteiten! Veel kleurrijke hoogtepunten en fijne momenten! Laat de volgende week maar beginnen…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5 #6 Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6 #7 Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7 #8 Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 #9 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9 #10 Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10 #11 Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag #12 Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 #13 Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten

Delen vinden we super lief