Delen vinden we super lief

top gun, topgun maverick

De lang verwachte film TOP GUN: MAVERICK is in Pathé Arena te Amsterdam in première gegaan. Niemand minder dan Levi van Kempen en Stefania gaven ons een warm welkom en verzorgden de presentatie nadat ik met m’n eigen hunk over de rode loper heb mogen paraderen. Diverse gasten om ons heen hebben een fantastische link met de film zoals Jesse Hoefnagels, Nederlandse autocoureur Beitske Visser en mijn favoriete radio stem Jeroen Nieuwenhuize. Ook Veras Fawaz, Ferri somogyi, Mark van Eeuwen en inspirator Helen van Dam schoven aan in de rij om deze ultieme film te gaan zien.

topgun: maverick, TOPGUN, review, tom cruise, premiere, Pathé arena
Wat fijn dat het weer kan om elkaar face to face te kunnen spreken! Uiteraard hebben we even hej gezegd bij model Thijs Bouma en spotten we eerste KLM officier Helen van Dam, stewardess en influencer Lauren Loois.

Waar het allemaal om draaide was uiteraard de lang verwachte Topgun sequel! De film die al twee jaar op de plank ligt en Tom Cruise onder geen beding wilde laten streamen. Hij besloot te wachten en maar goed ook! Tijdens een Q&A sessie op het Cannes filmfestival maakte Tom Cruise duidelijk dat zijn film in de bioscoop moest debuteren en niet op een streamingdienst. “Deze film is speciaal gemaakt voor de bioscoop met alle special effects en high-end film technieken‘ en hij heeft gelijk.

Ongeëvenaarde noviteiten

Als onderdeel van het Filmed for IMAX-programma is deze film gemaakt om te ervaren in IMAX, met bijna een uur aan IMAX exclusieve uitgebreide beeldverhouding – met tot 26% meer beeld in geselecteerde scènes in de hele film. Het is een bijzondere ervaring en je lijkt wel mee te vliegen! De film is namelijk geschoten met 6 IMAX-gecertificeerde camera’s vastgebonden in echte F-18-cockpits waarmee het publiek als nooit tevoren door de lucht zweeft. Deze film verlegt de grenzen van innovatie op het gebied van filmtechnologie en het IMAX-publiek zal de actie in ongeëvenaarde kwaliteit ervaren.

Ik kan je vertellen dat mijn hart tekeer ging met bepaalde scenes, deze film met je gezien hebben…echt ongekend! (Al is het om de ontblootte bovenlichamen van de piloten als ze rugby spelen op het strand… nice… je ziet dat Tom ze hard heeft laten werken, 3 maanden combat training naar het schijnt)

Trailer

top gun, topgun maverick

Sensatie, liefde en oude vetes

top gun, topgun maverick
In Top Gun: Tom Cruise keert na ruim dertig jaar terug als gevechtspiloot Pete Mitchell.

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen.

Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Ee nfilm vol mooiboys waar ik me wel mee kan vermaken. Maar waar het hier echt om draait zijn de stunts, die zijn wederom next level!

top gun, topgun maverick

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij in de film geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Spanning en sensatie ten top!

Cast

Naast tom Cruise zagen we diverse bekende gezichten die schitterden in deze sequel, waaronder Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris. Een absolute must see in de bioscoop! Deze ervaring was te gek!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief