Delen vinden we super lief

Het seizoen van de bruiloften is weer begonnen en heb daarom al onze tips verzameld voor het vinden van de perfecte jurk. De agenda staat weer vol met uitnodigingen van feestjes en uitjes, waar we graag de blits willen maken. Want of je nou een stijlvolle bruiloft bijwoont, of met de meiden een terrasje pakt, iedere gelegenheid vraagt om de perfecte look én perfecte jurk. Hoog tijd om de kledingkast te vullen met nieuwe outfits. En dit is hoe we dat gaan doen….

1. Bepaal jouw ideale jurk in 5 stappen

1. Dresscode 

Bij veel feestgelegenheden geldt er een dresscode. Persoonlijk maakt dat de keuze een stuk makkelijker. Bohemian chique, Saint tropez met een vleugje roze, of summer chique, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Mijn kast is met name gevuld met veel basiskleuren waardoor ik kan gaan shoppen met een missie. Een thema voor een bruiloft jurk kadert de zoektocht af, dat de keuze vereenvoudigt.

  1. White tie

White tie is de meest formele dresscode die er bestaat waar je echt voor mag gaan shoppen, of wellicht een outfit (rokkostuum) voor kunt huren. Dit is bij ons nog niet heel vaak voorgekomen, op enkele speciale diners na, of als je op audiëntie mag komen bij het koningspaar. Korte jurkjes en veel bloot is een absolute no-go.

  1. Black tie

Voor een grandioos entree op een chic evenement of gala, kies je natuurlijk voor een prachtige avondjurk. Mijn favoriete dresscode is dan ook wel Black tie aangezien de man zeer stijlvol in zijn pak voor de dag komt. Vrouwen kunnen er dan ook zeer elegant en stijlvol uitzien.

  1. Cocktail

Tijdens een bruiloft, of een groot feest wil je er natuurlijk feestelijk uit zien. Er zijn dan ook veel bruilofts jurken beschikbaar: van mini-, midi- en maxi jurken voor de bruiloftsgasten, tot schitterende trouwjurken voor de aanstaande bruid. De cocktailjurk is minder formeel en vaak tot de knie. Dit kan overigens ook kleurrijk, print of zwierig zijn.

  1. Casual 

Casual is vaak op casual vrijdag de norm. Een spijkerbroek, chino met een shirt voor de man versus een zwierige zomerjurk voor de vrouw. Of wat dacht je van een jumpsuit, of broekpak.

2. Pasvorm

Ieder lichaam vraagt om een andere jurk. heb je een smalle taille, of juist meer buste en een kont, ook daar zijn de ideale jurken voor. Zelf leg ik graag de aandacht op mijn nek en hals en niet zozeer op mijn tropische billen.

Voor een slanke taille is de A-lijn jurk ideaal en voor mijzelf leg ik de focus op een open hals en nek. Bij bredere schouders hebt, kun je weer de focus leggen op de onderkant van de jurk door fransjes of een wijd uitlopend model.

3. Locatie

De locatie van het feest is bepalend voor de keuze van jouw perfecte jurk. Is het buiten, of binnen en verplaatst het feest zich? Kan het koud worden, of zit je straks in de volle zon. Wees op alle scenario’s voorbereid met jouw kledingkeuze. Zo had ik ooit een feest op het strand waar hakken niet handig waren met de vlonders en het vervolgens heel fris werd. In de avond werd het kouder en rondom het haardvuur is polyesther ook geen goed idee, zag ik bij een andere gast zie bijna in vuur en vlam stond… letterlijk …

4. Kleur kleding

Kies op een bruiloft nooit voor wit, met name om niet af te steken bij de bruid. Laat de gastvrouw ten alle tijden schitteren is het advies. Je kunt binnenkomen met een glitterjurk, maar als je de bruid daar ook voor heeft gekozen, kun je wel door de grond zakken. Bij een gala of premiere kun je uiteraard uitpakken. Zo vergeet ik nooit meer dat ik bij een marketing award event mijn allermoosite avondjurk uitgekozen had en de organisatie dacht dat ik een van de winnaars was, te grappig. Dress to impress is mijn advies!

5. Jurk lengte

Van een huwelijk komen vaak meer huwelijken wordt vaak gezegd. Zorg dus voor een mooie, stijlvolle jurk en vang dat boeket op zou ik zeggen. Ga in ieder geval niet voor extreem kort, of een te lage decolleté om verkeerde signalen uit te sturen. Dat is leuk voor in de discotheek, maar voor een receptie, of zondagse familie brunch minder gepast. De midi jurk is een perfecte lengte, op oneindig veel manieren te combineren en geschikt voor iedere situatie.

Tot slot

Met bovenstaande tips wordt het kiezen van jouw perfecte jurk appeltje eitje en zorgen we voor diversiteit en positieve verandering in onze garderobe. Durf je dan ook te wagen aan opvallende looks en zoek het randje op. Welke gelegenheden je ook op de planning hebt staan: laat je verleiden door de jurkentrends van 2022 en laat je online inspireren.

En last but not least, vergeet er geen feestje van te maken als je jouw jurk gaat uitkiezen, voorpret is net zo belangrijk! Zelf ga ik naar de Bijenkorf voor de mooie avondjurken van toonaangevende merken en ga na het shoppen richting het dakterras om de aankoop te vieren. Daar kan ik me nu al op verheugen!

Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief