Delen vinden we super lief

thuis voelen, verhuizen, heimwee, home is where your heart is, herinneringen, netwerken

Een modern interieur vonden we niet bij een monumentaal pand passen, tenzij je het combineert met de juiste stoffen, meubels en materialen. We zochten naar een woonstijl die nooit zal vervelen en tijdloos is, waarbij we al snel realiseerden dat de klassieke woonstijl het beste bij het huis en ook bij ons past.

De sierlijke ornamenten, marmeren vloer, grote raampartijen en kleinere ruimtes vragen om meer aandacht en creativiteit. Met de juiste woonwinkel, inspiratie blogs en artikelen konden we de juiste keuzes maken. Stapje voor stapje begint het vormen te krijgen en wordt ons huis een thuis waar we ons thuis voelen.

Groot, groter, grootst

Henry, blogbox items, HG, unlock, schoonmaken, spraymob, naturel,

Ons huis is ruim en heeft hoge plafonds al zijn de aaneengesloten kamertjes best klein. We gingen daarom spelen met klassieke meubels, kleuren en lichte, toch grote meubels. Bij een klassieke woonstijl denk je al snel aan spiegels met gouden randen grootse, vorstelijke meubels, tafeltjes op hoge, sierlijke poten, groteske lampen en zelfs kroonluchters. Met name qua meubels kozen we voor trendy kleuren en zachte, rijke, comfortabele stoffen! Velours, glas, fluweel, marmer en hout zie je dan ook veel bij ons terug.

Klassieke woonstijl

woonwinkel, klassieke woonstijl, interieur inspiratie, hermitage, woonkamer

De klassieke insteek is een uitgesproken interieurstijl die elegant, luxe, statig en uitbundig is. In onze woonkamer is het een match. De groene velours bank is de basis en door de smalle woonkamer ideaal gekozen. Je ziet in de woonkamer een combinatie van klassieke vormen en antieke meubels terug. Gouden elementen wisselen af met strakke zwarte belijningen. De bijzet tafels spreken me enorm aan door de details in het frame werk. Het eindresultaat is met name een stijlvol interieur vol comfort.

In ons huis worden donkere tinten afgewisseld met neutrale basiskleuren als beige, grijs en zandtinten. Qua accessoires geven gouden, sierlijke details een speels contrast.

Terug in de tijd

De klassieke woonstijl komt goed tot zijn recht in de Hermitage. Je herkent deze stijl met name aan de warmte en de elegantie die het uitstraalt. We stappen ermee terug in de tijd en wanen ons in de renaissance en de barokke periode dat grote inspiratiebronnen zijn voor de klassieke stijl. Beide hebben veel invloeden uit de Griekse en Romeinse oudheid overgenomen dat je terug ziet. Van sierlijke plafonds, serres en raam ornamenten, tot aan luxueuze stoffen die in de meubels zijn verwerkt. Qua kleuren heb ik het Bordeaux rood ingeruild door roze tinten met monumentaal groen en veel bloemen. Helemaal on trend waarbij oud met nieuw is gemengd.

Woon trends

Uiteraard ben ik niet voor te kitsch gegaan en hebben we gespeeld met trends. De lampen kregen een moderne twist en op de donkere houten vloer legden we lichte tapijten over elkaar voor een speels effect. Kleurrijk en stijlvol gaan hier hand in hand. Een zitzak voor de kinderen, een geinige twist met een giraf lamp, groen velours, een glazen bijzet tafel en de Doutzen spiegel viel bij mij gelijk in het oog toen online ging struinen. Er staat nog meer op ons verlanglijstje, maar stapje voor stapje geven we het vorm.

klassieke woonstijl, thuis voelen, verhuizen, heimwee, home is where your heart is, herinneringen, netwerken
Zachte stoffen, een fluwelen bank, sierlijke vormen en warme kleuren vormen de basis voor een klassieke woonstijl.

Je kunt ook wel zeggen dat we de klassieke woonstijl in een modern jasje hebben gegoten. We wonen hier met heel veel plezier en zijn omringd met spullen die we bij elkaar gestruind hebben. Alles heeft een verhaal en is niet recht-toe-recht-aan.

Accessoires

In de details van onze accessoires en verlichting zie je veel goud, marmer, kristal en glas (kandelaren). Het dranken trolley is een antieken stuk dat we weer combineren met een moderne zwarte tafel en posters die hip en trendy zijn. We struinen nog naar kristallen karaffen om het af te maken. Oma’s schilderijen en het glas in lood komt ook heel goed tot zijn recht op de muur! Old meets new! Love it!

We overwegen nog om een behang met print in Barokstijl op de muur aan te brengen, maar dat hebben we nog even uitgesteld en wordt voor gespaard. Ook met verf in natuurlijke (grijs)tinten kom je een heel eind en geef je het de klassieke woonstijl een meer speels effect.

Tot slot

De klassieke woonstijl past bij dit huis en bij ons als gezin. Een bonte verzameling van kleuren en materialen dat een eenheid is geworden. We hebben de klassieke stijl wel een moderne tint geven zodat het meer anno 2022 is. Het is echt een mix geworden van antieke items met een verhaal en moderne eye catchers dat heeft geleid tot een warme, stijlvolle uitstraling.Hopelijk vond je het leuk om bij ons binnen te kijken. We blijven ook veranderen want het interieur

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief