Delen vinden we super lief

Kinderen hebben veel vragen over de wereld om hen heen. Vooral nu mijn jochie de 6 is gepasseerd, leert lezen en steeds wijzer word, wordt ook zijn nieuwsgierig steeds groter. Heerlijk om te zien en ondertussen leer ik volop mee! Dit stimuleer ik dan ook graag en wordt blij van fijne ontdekkingen zoals dit boek vol wetenschappelijke, eenvoudige proefjes.

Zoveel vragen

Want heb jij enig idee hoe muziek ontstaat? Waarom schaatsenrijders niet kopje-onder gaan? Wat planten exact nodig hebben om te leven en hoe een magneet precies werkt? Vele vragen waar mijn nieuwsgierige kinderen graag alles over willen weten! En de vraag hoe de kleuren van de regenboog ontstaan houdt mijn dochter nogal bezig! De antwoorden heb ik als moeder niet altijd 1,2,3 voorhanden, maar laat daar een fijn naslagwerk voor te bestaan uitgebracht door Deltas! Dat ze het ook nog eens zelf laten ontdekken!

Ontdekkingstocht in het experimentenboek

We ontdekten onderstaand tof doeboek boordevol leuke proefjes. Een leuk experimentenboek voor wetenschappers in de dop! Een hit bij mijn kids omdat ze er echt mee in de weer kunnen gaan!

In dit boek kunnen kinderen zelf de geheimen van de natuur spelenderwijs ontdekken. Met eenvoudige, leuke en vooral boeiende experimenten halen ze zout uit water, maken ze geluidsgolven zichtbaar, toveren ze de kleuren van de regenboog tevoorschijn en ontdekken ze nog veel meer! Dit is ook leuk om op een kinderfeestje te organiseren!

Tot slot

We vinden het een leuk boek waarmee je spelenderwijs wetenschappelijke principes kunt ontdekken. Je krijgt een stap-voor-stapuitleg met duidelijke foto’s. Ook krijg je uitgebreide veiligheidsinstructies voor kinderen en ouders. Altijd fijn! Een educatief boek is altijd een goed idee als cadeau!

Mijn eerste experimentenboek | 9789044755527 | Charlotte Willmer-Klumpp | NUR 214 | €15,95 | 96 blz pap | 26,5 x 21cm | volledig in kleur

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutubeInstagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief