Delen vinden we super lief

kerstpakkettenHet is weer zo ver. De avonden worden korter en de temperaturen zakken langzaam richting het vriespunt. Ik zag net zelfs al een sneeuwvlokje op mijn weerapp verschijnen. Bij mij beginnen voorzichtig de eerste kerstliedjes op te borrelen. En de stad doet lekker mee. Hier en daar is de kerstverlichting al opgehangen.

Nog heel subtiel hoor, eerst komt de sint nog in het land. Maar het duurt niet lang meer. Het is bijna tijd voor ‘the most wonderful time of the year’. December is in zicht! Met hopelijk voor een ieder vele kerstpakketten in het vooruitzicht!

Nog drie weken tot de boomFamilietradities

Ja ik geef het maar gewoon toe; ik ben een ernstig gevalletje kerstfanaat. We hebben al een klein toertje gemaakt door de kerstafdeling in het tuincentrum. En als mijn dochter een kabouter ziet roept ze “kijk, kerstman!”. Ik wacht altijd netjes totdat de Sint het land uit is, voordat ik een mooie kerstboom bij de boer ga uitzoeken.

Bij mijn vorige werkgever moesten ze er kort na 5 december aan geloven. Rond die datum sleepte ik de kunstboom uit het hok om de juiste kerstsfeer te creëren. Op mijn nieuwe kantoor heb ik nog geen verstopte kerstballen ontdekt. Maar na de pepernoten zal ik eens informeren…

Kerst op kantoorkerst

Bij kerst op kantoor horen natuurlijk kerstpakketten. Wie wordt er nou niet blij van zo’n doos vol verrassingen? Tegenwoordig zijn er heel wat varianten.

Lekker ‘ouderwets’ zoals mijn vaders pensioen cadeaubox vol met jammetjes, koekjes en een lekker flesje wijn. Of een moderner ‘uitzoekcadeau’ waarbij je een belevenis of kunstwerk naar keuze kunt bestellen. Heerlijk toch, om op deze manier een cadeautje te krijgen of geven? Ik word zo gelukkig van het beeld van iemand met een doos onder de bagagedrager of een flink exemplaar in de metro. Het liefst met een laagje sneeuw erbij. Voor het echte Dickens effect.

Kerstpakketten

In de zomer word je al overvallen door de eerste mail voor de jaarlijkse pakketten. Grappig genoeg heb ik wel eens midden in de zomer een kerstpakket gekregen. Er was iets te veel ingekocht “lucky me”. Geloof me, in de zomer is het ook heel leuk om een ‘doosje leuks’ te krijgen.

Ondertussen begint de tijd toch wel een beetje te dringen. Ik was net een beetje aan het neuzen op de site van Kerstpakkettenplaza en krijg meteen de smaak te pakken. Lekker veel keuze. Onder andere een heerlijk Rituals pakket. Wat een fijn merk is dat, je haalt gewoon een beetje wellness in je eigen badkamer.

De keuze is reuze kerst borrel Walt disney

Of lekkere wijntjes. Ook niet verkeerd zo rond de feestdagen (deze laat ik dit jaar even aan me voorbijgaan met mijn zwangere buik). Foto op linnen, tijdschriften of Italiaanse kerstpakketten er is voor elk wat wils. En als het er niet tussen zit kan je ook nog gaan voor de eigen keuze kerstpakketten of zelf iets samenstellen.

Dus voor degenen die de eer hebben om de pakketten uit te mogen zoeken: sla je slag! Een mooie traditie om nog heel lang in leven te houden.

Sinterklaaspakket

Als je niet kunt wachten op kerst is er goed nieuws: er zijn ook Sinterklaaspakketten te krijgen. Pakketten vol snoepgoed! Pepernoten, chocoladeletters, noem maar op. Natuurlijk ook leuk voor mensen die niet zo veel hebben met kerst (tsja die zijn er natuurlijk ook). Ik blijf nog even wachten op de kerst. Nog maar een kleine anderhalve maand te gaan!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief