Delen vinden we super lief

Varen is altijd een goed idee en we stapten dan ook met plezier aan boord voor een boottocht Amsterdam. Marguerita van Marstyle bracht Pers, media en bloggers samen om diverse ‘schoonmaak’ merken te ontdekken, terwijl we konden genieten van de Amsterdamse entourage. Het was alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst hebben meegevaren met de blogboot en wederom kwamen we weer vol tips, tricks en inspiratie aan wal. Ik deel dan ook met plezier dé ultieme 6 schoonmaak vondsten! Lees je mee…!?

schoonmaak

5 schoonmaak vondsten

1. WOLF-Garten

Iedere dag ben ik in onze tuin te vinden. Voor een kop koffie in de zon, voor de BBQ met vrienden, of ik ben in de weer met het gras, het onkruid, bloemen en planten. Van het tuinieren word er rustig, ben fysiek bezig en geniet volop van het resultaat. WOLFGarten is hét merk voor tuinmachines en -gereedschappen, meststoffen, graszaad en andere tuinaccessoires. Met namen het multi-star® systeem valt in het oog van deze tuinliefhebber. We hebben een zeer grote tuin en het geniale kliksysteem is ideaal! Dit gaat ons bij het vele (tuin)werk te helpen en door het kliksysteem ga je ook nog eens veel efficienter te werk!

schoonmaak

Ik weet niet of je Wolfgarten al eerder hebt zien liggen in de tuincentra, maar met de flexibele stelen en meer dan 70 opzetstukken garanderen ze een bijna eindeloos aantal combinaties. Of je nu de kantjes moet knippen, moet harken, of om weer door je ramen wilt kunnen kijken: ze bieden een breed scala van toepassingen, bovendien afgestemd op jouw lengte.Zelf ben ik na de product presentatie met name geintrigeerd door de kantjes snijder met accu. Je kunt hier rechtsboven wel zien dat de kantjes niet mijn sterkste punt zijn in ons tuin…..

schoonmaak

Op de website van Wolf Garten vind je meer over dit sympathiek merk. Ik heb gelijk ook even hun 2023 tuinonderzoek gedaan en ben nieuwsgierig naar de resultaten. Te koop bij onder meer Tuincentra en Bol.com.

2. Sorbo

Sorbo (Dayes) is al 50 jaar de schoonmaak specialist van Nederland. Menig keuken, of badkamer kastje staat vol met Sorbo producten waar al generaties lang bekend mee zijn. En niet voor niets: de producten zijn gemaakt van stevige materialen, zijn ergonomisch ontwikkeld, innovatief en vooral effectief. Het wordt een stuk makkelijker en daardoor leuker, om het huis schoon te houden.

schoonmaak
Van kalk in de badkamer tot vetresten op het fornuis: voor elke vlek en plek heeft Sorbo de oplossing!

We komen al zo vaak tijd te kort en als ik er dan echt mijn ‘schoonmaak’ ‘schouders onder zet, wil ik ook graag dat er goed, efficient en snel schoon gemaakt kan worden. Voor elke oppervlak en voor elke toepassing hebben zij wel een oplossing. Sorbo hier, Sorbo daar, Sorbo is uw hulp in huis! De producten zijn te koop via o.a Plein.nl of bij Jumbo.

schoonmaak
De badkamerproducten zijn een echte vondst! Schoonmaken wordt een stuk leuker gemaakt.

3. Weer lekker in je vel met Alka

Alka® Spermidine Forte, schoonmaak

De grote schoonmaak in je huis is belangrijk, maar vergeet daarbij je eigen lichaam zeker niet! We ontdekten op de boot Spermidine van het merk Alka. Hier hadden we nog niet eerder over gehoord en daardoor belangrijk om het uit te lichten! Het stimuleert namelijk een belangrijk proces in je lichaam: autofagie. Dat is het lichaamseigen vermogen om cellen op te ruimen en te ontdoen van afvalstoffen.

schoonmaak
Wist je dat er bijna 14.000 wetenschappelijke onderzoeken zijn verricht naar het stofje Spermidine? Dit is een lichaamseigen stof die in alle lichaamscellen voorkomt en ook in bepaalde voeding. Het stofje werd voor het eerst ontdekt in sperma, vandaar de naam.

Spermidine zit in Tarwekiemen, gedroogde sojabonen en o.a Paddenstoelen, niet iets dat ik dagelijks eet. Het is dan ook lastig om elke dag spermidine uit voeding te halen. Ook zit er door de bodemverarming (in de niet-biologische landbouw) veel minder voedingstoffen in ons eten en dus ook minder spermidine. We kregen drinkpoeder mee en tabletten zodat ik het kan afwisselen. Mijn gezondheid is mij veel waarde en zal het zelf gaan ervaren.

Vandaag heb ik mijn eerste glas water met Spermidine drinkpoeder aangemaakt en ik ga ervoor! Ik ben benieuwd naar de resultaten en laat het jullie weten of mijn geheugen er op vooruit gaat, of ik me beter kan concentreren, mijn vermoeidheid minder wordt en of mijn immuunsysteem een boost krijgt. To be continued…

schoonmaak
Alka® Spermidine Forte is een basisch spermidine complex met B-Vitamines en zink in capsulevorm en daardoor een uitkomst.

4. Stralend wit op 20 graden

Onze wereld verdient een schone toekomst al ontkom ik niet aan de vele wasjes, het schoonmaakwerk en de afval die dit met zich mee brengt. Met NaturalSenz help je de wereld een handje door duurzaam te wassen. Met de wasmiddelen van Naturalsenz ben je niet alleen verzekerd van een superschone was, je levert ook een bijdrage aan een beter milieu!

schoonmaak
Ecologisch – Vegan – Vrij van microplastics

Wist je overigens dat traditionele schoonmaakmiddelen voor ongeveer 80% uit water bestaan? NaturalSenz bevat geen water, maar bestaat uitsluitend uit poeder. Al dat bespaarde water hoeft daardoor niet vervoerd te worden, wat gunstig is voor de CO2-uitstoot. Dit is toch wel even een eyeopener aangezien ik vaak vloeibare wasmiddel kocht. Ook zijn de producten van NaturalSenz vrij van microplastics en zitten ze verpakt in FSC-karton in plaats van plastic. Zo draag je als gebruiker van NaturalSenz ook nog bij aan het verminderen van de plasticsoep. Fijne gedachten toch? NaturalSenz is een schoonmaak vondst die niet mag ontbreken bij jou thuis! Nu te koop via o.a Bol.com 

schoonmaak

5. Tricel Soda reinigt, ontstopt en ontvet

Assortiment Tricel Zilver Soda, schoonmaak

Naast de vele wasjes die we draaien, wordt er ook veel schoongemaakt in ons huis waar er altijd reuring is (en vieze kinderhandjes). En daar komt Tricel goed van pas! Tricel biedt natuurlijke reinigingsmiddelen met een bijzonder effectieve reinigingskracht. Ze zijn niet meer weg te denken als het om schoonmaken gaat.

De Soda is binnen het Tricel assortiment wellicht het bekendste product en staat in menig kastje, zo ook bij ons. Voor iedere schoonmaak klus en toepassing is het verkrijgbaar in grove en fijne vorm. We kunnen weer aan de slag gaan! Te beginnen met het ontvetten van onze oven en Air fryer! Tricel is te koop via o.a Bol.com 

Tricel soda traditional - soda kristallen reiniger - Reinigt, ontstopt en ontvet 4 x 1kg, schoonmaak

6. Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een ideaal hulpmiddel in het huishouden dat je leven stukken gemakkelijker maakt. En laten we eerlijk zijn; we hebben toch veel betere dingen te doen dan stofzuigen…. Ook al komt een robotstofzuiger niet op alle plekken, toch weten we uit eigen ervaring dat je nooit meer zonder wilt! Je bespaart tijd, de robotstofzuiger komt ook onder je meubels, ze zijn op afstand te besturen en doet zijn werk terwijl jij weer verder kunt gaan met andere belangrijke zaken. Een echte life saver in ons hectische gezin.

schoonmaak, irobot, robotstofzuiger
De robotstofzuiger is wel echt een ultieme schoonmaak vondst

Het is zo fijn om na een lange werkdag thuis te komen in een schoon huis! Na ieder ontbijt zetten we “Nubia” aan , zoals onze robot vriendin heet en ze doet vervolgens haar rondje. Wel is het belangrijk om de vloer altijd vrij te houden van speldjes, haarelastiekjes of rondslingerend speelgoed, maar daar wordt je snel genoeg handig in. We wonen in een momumentaal huis met hogere drempels, maar niets is onze robot te gek, ze rolt er met gemak overheen.

Op de blogboot maakten we kennis met het nieuwste model die veel oehs en aahs wist te ontvangen. En het model met de zelflegende bak lijkt me een fantastische aanwinst en staat op mijn wenslijstje. Bij ons op de bovenverdieping zal er da nook zeker weten eentje komen. Maar alles op zijn tijd. Ok,ok ik kan de robot mee naar boven nemen, maar met drie kinderen scheelt een 2 robotstofzuiger dat heel veel tijd en gedoe. Stapje voor stapje wordt ons huis slimmer… Heb jij al een robotstofzuiger? iRobot – Verkrijgbaar bij Bol.com, of Coolbue

robotstofzuiger, iRobot, Roomba i3 Robot Stofzuiger, robot, robot, schoonmaak, stofzuiger, woonkamer, lente, wandelen
Trekt hardnekkig vuil los met een 3-staps schoonmaaksysteem dat gebruik maakt van dubbele (rubber) borstels voor alle vloertypen, plus een zijborsteltje voor randen en hoeken en 10x meer zuigkracht. Echt en geniale uitvinding!

Tot slot

Met bovenstaande schoonmaak vondsten hoeft het geen tijdrovende bezigheid te zijn om je huis schoon te houden. Het is nooit mijn meest favoriete bezigheid geweest, maar daarentegen voelt het weer zo fijn als je huis aan kant is. Bovendien is het vele gezonder om in schoon huis te wonen, voor zowel lichaam én geest! Pak die emmer dus maar, de juiste schoonmaakmiddelen en ga aan de slag!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Disclaimer:
Deze pagina bevat informatie over voedingssupplementen, die als aanvulling op de voeding kunnen worden gebruikt. Voedingssupplementen zijn geen geneesmiddelen maar zijn bedoeld ter ondersteuning van de gezondheid. Eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Indien u lichamelijk ziek bent, raadpleeg dan een (natuur)arts of therapeut.


Delen vinden we super lief