Delen vinden we super lief

Met de grote voorjaarsschoonmaak in aantocht overweeg ik om mijn stofzuiger te vervangen door een robotstofzuiger. Ik ben namelijk niet het persoon dat na mijn werkdag nog vol energie zit en nog zin heeft om eens ‘lekker‘ te gaan stofzuigen en van alles in het huishouden te doen. Na een lange werkdag is die me-time toch wel heel erg gewenst en knuffelen met de kis al helemaal. Het lijkt me ideaal om het werk overdag te laten doen door een robot vriednje

Niet echt aan vervanging toe

Mijn oude, trouwe stofzuiger doet het nog steeds, maar als je kunt overstappen op iets wat je zelf minder energie kost, dan is het wel het overwegen waard, toch? Een rationalistische denker als ik ben, heb ik, nog voor ik aan de lentekriebels wilde toegeven en aan mijn voorjaar schoonmaak te beginnen, heel ouderwets twee lijstjes gemaakt. Een lijstje met voordelen naast het lijstje met nadelen van robotstofzuigers keurig onder elkaar opgesomd. Vraag me niet waarom, maar in gevallen waar beslissingen moeten genomen worden als deze, kan ik niet zonder mijn lijstjes. 

De 3 voordelen van een robotstofzuiger

1.Tijd besparing

Een robottofzuiger bespaart je heel veel tijd die je anders achter je stofzuiger lopend zou doorbrengen. En ik moet toegeven: er zijn nu eenmaal leukere dingen die je kan doen in het leven dan de huishoudelijke taken.
Doordat het apparaat met enige regelmaat zijn pad bewandeld, is je vloer moeiteloos stof-, haar- en kruimelvrij. Dat scheelt dan weer heel wat frustraties. Hello innerlijke rust.

Wil jij nauwelijks meer hoeven om te kijken naar het stofzuigen van je huis? Dan is een robotstofzuiger een geweldige uitkomst in je leven.

2. Stille vriend

De robotversie maakt een pak minder lawaai dan een normale stofzuiger, en dan bedoel ik echt wel véél minder. Eigenlijk hoor je het bijna niet, ideaal voor mensen die overdag graag een powernap nemen en daarbij liever niet gewekt worden door een al te luidruchtige stofzuiger. (lees kinderen met hun middagdutjes)

3. Geen opstandige huisgenoten

honden, rebelse honden, rebelse honden, boek, katten, hond, huisdieren

Als je een hond hebt, zal hij niet meer als een dolle om je heen lopen als je aan het stofzuigen bent, of proberen in duel te gaan met de steel. Honden vinden een robotstofzuiger helemaal niet zo interessant om op te jagen als een stofzuiger waar het baasje wél ‘al meespelende’ achteraan holt. Daarnaast zullen de kinderen minder opstandig zijn omdat je niet steeds voor het TV scherm wandelt.

4. Snoerloos

Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar een stopcontact. De robotstofzuiger werkt immers op batterijen en ook daar hoef je niet naar om te zien. Als zijn batterij bijna leeg is, zal de robotstofzuiger helemaal zelf naar zijn dockingstation rollen, om zich daar weer te voorzien van energie. Handig, niet?

De Roomba i3 gaat ons leven een stuk gemakkelijker maken aangezien we nooit meer hoeven om te kijken naar het stofzuigen van ons huis.

De nadelen van een robotstofzuiger

1. Prijskaartje

Als je een degelijke hulp in het huishouden wil die niet het in het eerste jaar na aanschaf er al de brui aan geeft, mag je zeker een duit in het zakje doen. Ik geloof in goedkoop is duurkoop en kies graag gelijk voor kwaliteit met de iRobot® Roomba® i3 . Daarmee wist ik zeker dat ik goed zat.

2. Niets doen is geen optie

Met behulp van de iRobot HOME-app of de Google- of Alexa-spraakassistent kun je de robot eenvoudig laten schoonmaken. Je nieuwe vriend doet dan wel al het werk voor je, je moet uiteraard wel zelf het afvalbakje legen! Er kan niet zo heel veel vuil in het afvalbakje van een automatische stofzuiger als in een stofzuiger zak, houd daar rekening mee. Het is dus niet zo dat je nooit meer in actie hoeft te komen bij een robotstofzuiger!

3. Lui

Er wordt beweerd dat je lui wordt van een robotstofzuiger en tsja dat zie ik niet zozeer als een nadeel, maar eerder als een voordeel. Uiteraard komt er veel lichaamsbeweging bij de huishouding kijken en een robot neemt werk uit handen. Daarentegen heb je nu wel meer tijd om leuke dingen te ondernemen met je kinderen. Hoeveel tijd bespaar je er wel niet mee! En wat is er nu mis om zo heel af en toe eens een beetje lekker te lummelen. Het blijkt zelfs heel gezond voor je te zijn om af en toe niets te doen.

Go or no go? Mijn conclusie

Je raad het al, ik heb uiteindelijk besloten om mijn oude stofzuiger te vervangen en vanaf nu een beroep te doen op een robotstofzuiger met nog net iets betere kwaliteiten. Mijn oude stofzuiger staat nu in het berghok op pensioen te wezen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. De vloer bij ons thuis is voortaan altijd netjes en ik hoef er helemaal niks meer voor te doen dan zo nu en dan het afvalbakje leeg te maken. Laat die lentekriebels nu maar komen! De Roomba i3 heeft ons leven een stuk gemakkelijker gemaakt en we hoeven nooit meer om te kijken naar het stofzuigen van ons huis.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief