Delen vinden we super lief

De vogels fluiten, de appelboompjes staan in bloei en het zonnetje komt (voorzichtig) door… het is weer lente! Voor mijzelf en velen met mij is dit het fijnste seizoen van het jaar. Serotonine, endorfine en dopamine wordt er in ons aangemaakt door de heerlijke zonlicht en voor het extra geluksgevoel duik ik samen met de kleintjes de natuur in.

Het wandelen en de natuur an sich is perfect voor je gezondheid waarmee je ook nog eens de aanpak van de gelukshormonen stimuleert.

Een cadeautje aan mijzelf dat iedere werkende mama zichzelf zou moeten gunnen!

En op het gebied van de voorjaarsschoonmaak hoef je je geen zorgen te maken als je een robotstofzuiger van iRobot in huis haalt. Voortaan sluiten we tevreden de deur achter ons en genieten we buiten van quality time, terwijl er binnen hard wordt gewerkt. Na de eerste week riep ik al ´waarom hebben we dit niet eerder aangeschaft´!

Terwijl jij vitamine D opneemt, maakt de robotstofzuiger nog een extra ommetje in je woonkamer. Thuiskomen in een schoon én pollenvrij huis is echt een feestje en voor mij ook echte luxe.

De eerste kennismaking tussen Selva, onze kat en de iRobot

Smetteloos

Vooral met kleine kinderen is de vloer niet schoon te krijgen. Hagelslag, muisje, of een ‘oops met een omgevallen popcorn bak‘ en ja hoor, de vloer is wederom bezaaid met kruimels. Niet dat ik zo´n panisch mama ben en een smetteloze vloer wil hebben…. neeehh. Maar een beetje medewerking is zeer gewenst. Mijn new bestie is toch echt onze iRobot. Dankzij onze robotstofzuiger profiteren we optimaal van het woongenot en de lente!

designverlichting, tuinverlichting, ledlamp,, tuin, lumisky, frankrijk, Franse designverlichting, interieur
Genieten van het buitenleven

Natuur maakt gelukkig 

Na lang achter mijn computer zitten, ga ik regelmatig de benen strekken. Wandelen heeft dan ook aan populariteit gewonnen dat goed is voor mijn lijf en gemoedstoestand. Uit wetenschappelijk onderzoek van het US National Cancer Institute blijkt zelfs dat je meer kans hebt op een langer leven hebt als je dagelijks een blokje om gaat1. Plan ze dus maar in die wandeldates, georganiseerde stadswandelingen of ‘gewoon’ een blokje om in de pauze.

De iRobot maakt lange banen en laat een schone vloer achter!

Verandering in het schoonmaken

Je immuunsysteem krijgt al helemaal een boost2 als je de natuur in duikt. Je begrijpt dat de keuze van ons om in een groenere omgeving te wonen, niet uit de lucht is komen vallen. Bomen zorgen voor schone lucht en zelfs met het kleinste beetje zonlicht wordt vitamine D aangemaakt. Daarnaast brengt natuur je rust en ontspanning. Het stimuleert het ‘knuffelhormoon’ (oxytocine) en verlaagt het stresshormoon (cortisol).

Ik was nooit een wandel fan, maar door een dagelijkse wandeling naar de basisschool van mijn kleintjes, nemen klachten als depressie, stress en angststoornissen bijna met de helft af. Bovendien is de beweging goed voor je conditie, niet geheel verkeerd.

Twee uur per week de natuur in

Volgens een Britse studie bereik je de beste gezondheidsresultaten als je tenminste twee uur per week in de natuur bent3. Na maanden van binnen zitten is dat een welkome ontsnapping aan de muren die inmiddels echt op iedereen af zullen komen. En wat nu als je ná je wandeling ook nog eens zou kunnen thuiskomen in een schoon huis? 

Terwijl jij door het bos of park banjert, maakt onze iRobot Roomba robotstofzuiger een ommetje door ons huis. En niet zomaar een ommetje! Hij pakt al het vuil mee en bij thuiskomst is het netjes, zo’n fijn gevoel! Bij ons is het vaste rond rijd uurtje na de spits op de zaterdag ochtend en na het zondag ontbijt als de vloer vol ligt met hagelslag. Onze Roomba komt goed van pas bij al het huisvuil of het opzuigen van alle huisdier haren… met name tijdens het allergieseizoen, hatsjie

robotstofzuiger, iRobot, Roomba i3 Robot Stofzuiger, robot, robot stofzuiger

Weg met de pollen 

De lente is met het (meestal) zachte weer en opbloeiende natuur ook voor ons het meest favoriete seizoen om te wandelen2. Al is de productie van pollen wel een groot nadeel van de lente. Want hoe fijn die natuur ook is voor je lijf en humeur, als je last hebt van hooikoorts is het niet altijd een pretje. Je neus en ogen krijgen binnenshuis dan in elk geval wat rust met de AllergenLock™-stofzuigerzak van de Roomba. Deze houdt 99 procent van de pollen en schimmels vast die hij in huis tegenkomt.

iRobot helpt je graag bij de lenteschoonmaak, zodat jij tijd overhoudt voor een gezonde wandeling in de natuur. 

Over iRobot Corp.  

iRobot® ontwerpt en bouwt robots die ervoor zorgen dat we er vaker op uit kunnen gaan. Het is een toonaangevende bedrijf voor huishoudrobots dat inspeelt op het gemak waar vele huishoudens naar zoeken. In 2002 werd de huisstofzuigrobot categorie gelanceerd met de introductie van de Roomba®-robotstofzuiger en sindsdien stond het bovenaan mijn wensenlijstje! Al meer dan 25 miljoen robots maken vloeren wereldwijd schoon waardoor iRobot wereldwijd actief is. En nu dus ook bij ons en snel in ons nieuwe huis in Apeldoorn.

robotstofzuiger, iRobot, Roomba i3 Robot Stofzuiger, robot, robot stofzuiger

Het assortiment van iRobot, beschikt over gepatenteerde technologieën en geavanceerde concepten in schoonmaak, mapping en navigatie. De Roomba®-robotstofzuiger en de Braava®-familie van dweilrobots weet dus als geen ander jouw vloer schoon te maken. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga voor meer informatie over iRobot naar www.irobot.nl.  

Bronnen: 1.The Guardian, 2020 2.IVN | 3.Scientific Reports, 2019

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief