Delen vinden we super lief

toilet, sanitaire voorzieningen, sanitair, wc, toilet, sanitairwinkel

Wanneer je lang in je huis woont, of juist recent een woning hebt gekocht, dan weet je al snel wat je zou willen veranderen. Daarbij is de gedateerde badkamer vaak een doorn in het oog. Zo ook bij ons thuis, aangezien het in tien jaar tijd nog wel een prima badkamer is, maar toch ietwat outdated! Tijd voor een badkamer make-over. Het kan een wereld van een verschil maken.

Een badkamer make-over 3.0

De badkamer moet niet meer gezien worden als een ruimte om je even snel te wassen, maar is vaak de ruimte waar je kunt ontspannen. Een perfecte badkamer inrichten is echter niet eenvoudig. Er zijn namelijk veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Vooral de accessoires zijn belangrijk. Bij accessoires kun je denken aan de juiste badkamerkast, een toilet, baden, kranen, waskommen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voordat je begint met de renovatie is het verstandig dat je je richt op een vooropgezet plan met de volgende 5 tips. Deze hebben we mogen ontvangen tijdens een bezoek aan de dichtsbijzijnde sanitairwinkel en ook op hun website konden we veel inspiratie opdoen.

Onze eigen voorkeur gaat uit naar strak, design en onderhoudsvriendelijk al maakte alle gouden accessoires in het Amstel hotel ook wel indruk op me

1. De indeling

Om een goede badkamer make-over te realiseren, moet je eerst de plattegrond op schaal uittekenen. Alle producten die gebruikt worden, moeten erin getekend worden. Teken alles op schaal, zodat je kunt zien wat de ruimte is om te lopen. Ook de aansluitingen moeten op de juiste plaats getekend worden en vergeet de verlichting niet!

De verlichting moet dienen als sfeermaker, maar moet ook nuttig zijn. Om dus een goede make-over te maken moet je deze volledig op papier hebben getekend, voordat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Zorg ook dat je tijdig de wand- en vloertegels, of het nieuwe badkamermeubel in huis heeft, voordat de aannemer, waarvan je wellicht gebruik maakt, aan de werkzaamheden kan beginnen.

Kies je voor zwart, wit, of wellicht klassiek net als in het Amstel hotel

2. De kleuren in een badkamer

Door de juiste kleuren te kiezen, zal de uitstraling en sfeer voor een belangrijk deel bepaald worden. Omdat je moet kijken naar de kosten van een badkamer moet het geheel budget proof zijn. Wanneer je goede materialen voor het renoveren gebruikt, maak je het geheel behapbaar. Je moet ervan uitgaan dat goedkoop vaak duurkoop is. Goedkope onderdelen gaan vaak snel stuk, waardoor je gedwongen bent om andere aan te schaffen. Dit advies heb ik dan ook zeker overgenomen van de adviseurs bij sanitairwinkel.nl.

Gebruik voor de wandtegels en voor de vloertegels bij voorkeur neutrale kleuren. Kies ook hier voor kwaliteit. Het moet niet zo zijn dat er bij de tegels, na een korte periode, stukjes afspringen. Op neutrale kleuren ben je ook niet snel uitgekeken. Met de juiste accessoires maak je het helemaal eigen!

3. De stijl van het inrichten

Voordat je de materialen aanschaft, moet je weten welke stijl je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne, klassieke, industriële of landelijke stijl. Voordat je de meubels en tegels en andere accessoires gaat aanschaffen, moet je natuurlijk de stijl in kaart hebben die je gaat gebruiken. Je kunt ook stijlen combineren, maar het mooiste is toch wel om voor één stijl te kiezen. Dit zorgt in de ruimte voor een mooi geheel. Ook is het handig om tijdloze materialen te gebruiken. Hierop raak je niet snel uitgekeken. Denk daarbij ook, tijdens het inrichten, aan de handdoeken en dergelijke.

4. De doucheruimte in de badkamer

Wanneer je een afgesloten doucheruimte hebt, is het handig dat je gebruik maakt van glazen wanden. De glazen wanden maken de ruimte groter. Wanneer je er namelijk een afgesloten deel van maakt, zal de ruimte kleiner lijken. Dat moet je niet hebben om de juiste sfeer te creëren.

badkamer make-over, modern badkamer renovatie, inspiratie
badkamer make-over, modern badkamer renovatie, inspiratie

5. Het gebruik van badkamermeubels

Bij het uitkiezen van een badkamermeubel is het raadzaam om een hangend model te nemen. Je kunt onder een hangende badkamermeubel gemakkelijk de vloer schoonmaken. Ze nemen optisch ook minder ruimte in beslag, waardoor het geheel groter lijkt. Neem ook een badkamermeubel met veel opbergruimte. Dat is gemakkelijk, omdat er veel handdoeken en andere spullen gebruikt worden, die je voor de lichamelijke verzorging nodig heeft. Plaats er ook niet te veel spullen, omdat het een rustige, maar vooral ook gezellige ruimte moet zijn.

Met bovenstaande tips zal de badkamer make-over een succes worden. Succes met de voorbereidingen en alvast heel veel badder plezier.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief