Delen vinden we super lief

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema bij de keuze van een vakantie, en Duitsland past als bestemming prima bij die trend. Je bent er in een mum van tijd met een van de vele treinverbindingen. Ideaal dus voor een wandel- of fietsvakantie dicht bij huis.

Daarnaast heeft het land op het gebied van actieve vakanties veel te bieden. 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 beschermde natuurgebieden en meer dan 100 natuurparken maken van Duitsland een land vol natuurpracht. Ook qua fiets- en wandelmogelijkheden is het land goed voorzien. 300.000 km wandelpaden en 76.000 km bewegwijzerde fietswegen brengen je langs de mooiste uitzichten. Wellicht is het niet het eerste land waar je aan denkt om op vakantie te gaan, maar na een bezoek aan de fiets en wandelbeurs, ben ik dat anders gaan bekijken.

Photocredis Ben wiesenfarth

Duitsland Paviljoen

In het themaland paviljoen namen we een voorproefje van een vakantie in Duitsland. Met behulp van een VR-bril vlogen we met een drone over de mooiste Duitse natuurgebieden en ontdekten we plekken die we nog nooit eerder zagen. Het opende mijn ogen en liet zien hoeveel ons buurland te bieden heeft.

Lezingen Duitsland Zaal

Reisjournalisten en Duitslandliefhebbers nemen je tijdens lezingen mee naar de mooiste fiets- en wandelgebieden aan de andere kant van de grens. Joost Vermeulen vertelde over de Limes (wandel)route, Bert Sitters over de grensoverschrijdende fietsroute van Roermond naar Luxemberg via de Eifel en Margo Peters over de Oranjefietsroute. Lezinggever Robert van Weperen ontdekte dat de ‘Bergische Drie’ een prachtig fietsgebied is. Ook komen pelgrimsroutes aan bod als de Oekumenische Pilgerweg, Via Romea Germanica en het Elizabethpad. Keuze te over, dus overweeg Duitsland dan ook zeker voor jouw volgende fietsvakantie! Da ben ik ook nieuwsgierig of jullie een favoriete fietstocht op de agenda hebben staan?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief