Delen vinden we super lief

Ik was niet snel te overtuigen voor een fietsvakantie tot ik met Eigen-Wijze Reizen in aanraking kwam. Zij zijn specialist in individuele fietsvakanties en wandelvakanties en online werd ik er doorgetriggerd. Ik begon me er in te verdiepen en begon de vele voordelen in te zien. Laat ik voorop stellen dat ik voorstandiger ben van actieve en ontspannende vakanties en zag me niet bepakt en bezakt lange afstanden afleggen. Mijn beeld bleek echter niet helemaal te kloppen. Overnachtingen, ontbijt en diner in de heerlijkste hotels en restaurants, gratis bagagevervoer (op trektochten) en routebeschrijvingen zijn vaak vooraf geregeld. Het is vervolgens aan jou om te genieten! Ik besloot er een blog aan te wijden en zette mijn 5 favoriete voordelen op een rijtje.

1. In de buitenlucht

Op vakantie ben ik er graag op uit met als doel om veel van de omgeving te zien. De hele dag langs een zwembad liggen is leuk, maar ook mijn kinderen zijn ondernemend en zijn graag veel in de buitenlucht. Doordat je je fiets altijd bij je hebt tijdens een fietsvakantie, ben je flexibel om te gaan en om te staan waar je maar wilt. Vergeet de bus, of taxi, op je fiets zie je zoveel meer van de omgeving. En maak je geen zorgen dat je conditie niet op orde is! Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor elektrische fietsen die tegenwoordig ideale trapondersteuning hebben om zonder al te veel inspanning de omgeving te ontdekken tijdens trektochten, of standplaatsvakanties.

2. Gezondheid

Van bewegen word je gelukkig en fietsen is goed voor je lichaam en geest. Ook tijdens een vakantie is beweging van belang om bij te komen van een stressvolle baan, of gezinsleven. Terwijl je opgaat in de omgeving kun je jouw hoofd legen en is je lichaam sportief bezig. Het is niet moeilijk om de hele dag op een strandstoel te blijven liggen en geloof me daar ben ik o pzij ntijd dol op. Maar heel eerlijk, aan het einde van de dag voel zoveel meer voldoening als je ook actief bent geweest

3. Ga te fiets een avontuur tegemoet

Op de fiets kom je op plekken waar je zonder fiets niet snel komt. Je kunt grotere afstanden afleggen en bent flexibel om pleintjes te ontdekken en smalle steegjes in te duiken waar je met het openbaar vervoer, of op de voet niet snelt zult komen. Een fietsvakantie is echt een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken. Al zal ik bekennen dat ik ook hele leuke wandelvakanties online heb gespot.

4. Kosten Fietsvakantie

De brandstofprijzen zijn sterk gestegen en de huur van een auto is ook aardig aan de prijs. je kunt uiteraard ook het openbaar vervoer gerbuiken, of een taxi nemen, maar je vakantie budget kan dan aardig opgeschroeft moeten worden. Een fietsvakantie is budgetproof waardoor je budget over houdt voor alle terrasjes die je onderweg tegenkomt!

5. Geheel naar wens in te vullen

Kijk je er ook naar uit om te genieten van een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan raden we zeker een (individuele) fietsvakantie aan via Eigen-Wijze Reizen. Ze beiden voor iedere reiziger vakanties die aansluiten aan jouw wensen, interesses en fysieke gesteldheid en conditie. En of je nu liever dichtbij huis blijft, of juist ver weg de omgeving wilt ontdekken, ze bieden volledig verzorgde en goed georganiseerde fietsvakanties.

Kies gerust je eigen reisgezelschap en ontdekt al fietsend de omgeving zonder gids met een GPS track. Hierdoor kun je jouw eigen tempo en dagindelingen bepalen. En mocht je liever wat langer in de stad blijven, of juist langer in een bepaalde omgeving, Eigen-Wijze Reizen denkt met je mee!

Tot slot

Een fietsvakantie is dus voor iedereen geschikt en met bovenstaande voordelen ben ik absoluut overtuigd om het met ons gezin te beleven en misschien zelfs ook een keertje met mijn sidekick. Het biedt zoveel voordelen dat het zeker het ontdekken waard is. Ik kan me er nu al op verheugen m met mijn rugzak op de natuur te ontdekken, op de fiets!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief