Delen vinden we super lief

amsterdam dungeon

The Amsterdam Dungeon in Amsterdam staat deze zomer in vuur en vlam waar niemand meer veilig is voor heksenjagers. Deze spannende attractie waar je zogezegd op de brandstapel kunt eindigen en de dungeon betreedt, is een must-see attractie. Ben je een heks, ken je een heks of heb je altijd al een heks willen leren kennen, aarzel dan niet om tussen 8 juli en 3 september een bezoekje te wagen aan deze walktrough show. 

“11 SHOWS. 7 ACTEURS. 500 JAAR DUISTERE GESCHIEDENIS”

Uitnodiging Amsterdam Dungeon

Toen we de uitnodiging ontvingen om een exclusief kijkje achter de schermen te nemen en de show zelf te beleven en te mogen filmen aarzelden we geen moment. Ik kon toerist zijn in eigen stad en de dungeons stonden al heel lang boven aan mijn verlanglijstje. Met drie kleine kinderen niet bepaald een attractie dat je snel gaat ondernemen, vandaar dat ik het steeds voor me uit schoof. Toch ben ik er enorm nieuwsgierig naar. Ik bevestigde dan ook gelijk mijn deelname. Last minute kon ik er  zelf helaas niet bij zijn. Gelukkig was Marjolaine laaiend enthousiast om in mijn plaats de heksenjacht te ervaren. Daarmee kon ze even terug naar haar jeugdjaren zoals je straks leest…

Amsterdam Dungeon

Bij The Amsterdam Dungeon maak je deel uit van een ervaring dat je zeker gezien en ervaren moet hebben. Een professionele cast van 9 acteurs zet alles in zijn werk om een show weg te zetten waar je alles zelf in beleeft. Special effects, toneel, decor, scripts… Aan alles is gedacht om een unieke, spannende ‘walk through’ show neer te zetten. Een show die je zelf ervaart, kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen. Je gaat per groep van maximaal 30 personen naar binnen, waarna je de kerkers ingaat en alle 11 shows zult beleven.

De tour wordt lopend afgelegd en vertrekt elke 10 à 15 minuten. Het is omlijst met veel gekkigheid en humor. Soms is de show ietwat eng. Laat je hierdoor niet weerhouden. Het betreft enkele schrikmomenten, je zult er geen slapeloze nachten aan over houden. Het is vooral heel grappig. De vele hilarische verrassingen geven je gegarandeerd een ervaring waarin je gelijkertijd op je hardst schreeuwt en op je luidst lacht. Het is echt een interactieve theater ervaring waar je midden in staat lees maar mee hoe Marjolaine het heeft ervaren:

Amsterdam 12 juli- Het heksensoepje. Wie heeft vroeger niet wat blaadjes, modder en regenwater in een holle stoeptegel gestopt, met een stokje geroerd en een toverspreuk uitgesproken. Ik in elk geval wel, erg succesvol was het nooit (mijn broertjes zijn nooit in padden veranderd) maar ik heb er veel plezier aan beleefd. 
Heksenjacht
Deze zomer kun je deze (en andere) nostalgische gebeurtenissen nog eens terughalen in de Amsterdam Dungeons. Van 8 juli tot 3 september word daar onder het thema ‘Heksenjacht’ aandacht aan gegeven. Samen met andere lotgenoten baan je, je een weg tussen heksenjagers, zielenverkopers en andere duistere wezens. Je doorloopt de donkere geschiedenis van Amsterdam waar humor en spanning elkaar afwisselen.

Kerkers
Je waant je écht in de kerkers van Amsterdam en per groep worden er ‘vrijwilligers’ uitgekozen om mee te doen. In 9 van de 11 shows zitten namelijk acteurs die je de sfeer laten proeven. Er zijn twee opties:
1. Stap naar voren en ga de uitdaging aan of…
2. Geef je buurman een zetje, en laat hem het slachtoffer zijn van de beul. Ben je net van de schrik bekomen, staat de volgende gebeurtenis alweer op je te wachten! Voor de allerkleinsten is dit niet geschikt, Amsterdam Dungeons raad aan om kinderen vanaf 10 jaar pas mee te nemen. Houd elkaar goed vast, want meedoen geeft geen garantie tot overleven!
#Marjolaine

Video

Na het lezen van Marjolaine haar avontuur, het zien van de foto’s en de vele andere online recensies werd ik ook zelf nieuwsgierig. Ik lees dat de show circa 80 minuten duurt en dat je de show in zowel Engels als Nederlands kunt ondergaan.  De tour vertrekt elke tien à vijftien minuten en wordt lopend, door kerkers, afgelegd. The Amsterdam Dungeon levert een  spannende ‘walk through’ show die je echt beleeft. Diverse zielenverkopers, heksenjagers en zeebonken komen echt tot leven. En als je het echt niet meer trekt, kun je elk moment naar buiten. Maar niet verder vertellen hoor! Ze zijn elke dag geopend van 11:00 en de sluitingstijd varieert, dat hier te checken is .

Twijfel

Twijfel je toch of je hart dit wel aan kan? Doe dan dit kleine (wetenschappelijk onderbouwde) persoonlijkheidstestje  en kom daar achter. Ik durf het er wel op te wagen en ga mijn hubby er dit weekend mee naartoe nemen. Een leuk uitje voor het weekend!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief