Delen vinden we super lief

wobbel wiebelbordDe Wobbel is een gebogen plank en is inmiddels een product waar vanuit heel de wereld grote vraag naar is. We spraken Hannelore, de eigenaresse achter het merk Wobbel op de Spielwarenmesse. Het begon allemaal als een grap, omdat ze iets zocht voor haar zoontje om mee te spelen, vertelde ze enthousiast. Inmiddels heeft de speelplank vele harten veroverd en ook ik ben verkocht! Van oorsprong is de Wobbel bedoeld om de grove motoriek bij kinderen te verbeteren, maar de bedenkers zijn het over eens dat kinderen er zelf in mogen zien wat ze willen. En als ik het mag geloven zorgt het voor uren speelplezier.

Nieuwsgierig

Terwijl we aan ons drankje nippen op de stand van Wobbel op de Speelgoedbeurs in Neurenberg, vertelt eigenaresse Hannelore met enthousiasme meer over de gedachte en het ontstaan van de Wobbel! Tijdens ons gesprek lagen er om ons heen diverse modellen Wobbels en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Klein, groter, grootst, er is zelfs een rond model verkrijgbaar. Dit 350 graden model weet mijn interesse te wekken. We hebben thuis een snijplank met hetzelfde ronddraai-idee en hier spelen de kinderen veel mee op de keukentafel. Laat staan als ze er zelf op kunnen gaan zitten en ronddraaien.

“Vrij spelen maakt kinderen gelukkiger  en zelfverzekerder”

Ontdekking

Tijdens de Spielwarenmesse heb ik uiteraard wat videobeelden opgenomen om met jullie te delen!

Schommelen

Als je er naar kijkt denk je echt “wat kunnen kids ermee” Het bouwen van bankhutten is favoriet bij ons thuis en er wordt  veel binnen gespeeld. De Wobbel is uitstekend om daarvoor te gebruiken. En ik zie het al voor me dat kleine Lucas(2) er mee in de weer gaat. Hij is heel groot voor zijn leeftijd en zou wel behendiger kunnen worden in zijn manier van bewegen. Lucas is een echte rouwdouwer en zit nooit stil. En of dat hij dit tof gaat vinden. wobbel wiebelbord

  • Rockerbord

Het ontstaan van de Wobbel komt voort uit haar zoektocht naar de ‘Rockerbord‘. Dit is een plank waar kinderen gelijk mee in de weer gaan zonder dat er een handleiding bij nodig is. Deze plank werd nergens meer maakt en toen kwam Wouter, mede bedenker van de Wobbel om de hoek kijken. Als industrieel ontwerper toonde hij interesse om voor haar zo’n bord te maken. Eigenlijk per ongeluk ontdekten ze samen een gat in de markt en creëerden ze vraag bij veel ouders.

Made in…

De plank werd in een Belgische houtbuigerij gemaakt en de bodem wordt met vilt bedekt om de vloer te sparen van al het gewobbel. Je houten vloer wordt dus beschermd van krassen, wel fijn om te weten! Begin 2015 werd vervolgens de 1e editie gemaakt en inmiddels heeft het vele harten weten te bereiken. Het concept is dus niet nieuw, maar Hannelore en Wouter hebben het concept weten te verhippen en tot een ‘must-have’ te maken. Ook deze mama is zeer enthousiast. Dit wil ik wel in mijn woonkamer hebben staan….. uhm wobbelen. Ook is het ideaal als extra stoel, check de foto’s maar :wobbel

Wiebelen, ’to wobble’

De naam van de Wobbel komt voort uit het ‘heen en weer wiebelen’ dat in het Engels het werkwoord “to Wobble” is. Het is een naam waar je blij van wordt en internationaal goed opgepakt wordt. Door het enthousiasme bij de kinderen wisten ze dat ze een prachtig product in handen hadden en hebben ze doorgepakt. Ze zijn nu een paar jaar verder en het is niet meer weg te denken. De Wobbel is wereldwijd verkrijgbaar. Kinderen kunnen er met plezier mee spelen en spelenderwijs zorgt de Wobbel voor een betere balans en voor een groter fantasie. Kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten. Je ziet het al bij de basischolen dat ze om de zoveel tijd even springen of bewegen. Ik zie hier wel een goede link.

Instapost

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De @wobbelboard is een ontdekking naar mijn hart En de Wobbel360 krijgt een speciaal plekje in m’n ♥️ gespot op de @spielwarenmesse en blijven hangen Zou het iets voor jullie zijn? #wobbelboard #woodentoys #openendedplay #fantasie #duurzaam #ontdekking #plezier #ergonomisch #hout #speelgoed #fantasierijkspeelgoed #wobbel360 #wobbel #balansbord #balanceboard #wobbelen #360 #houtenspeelgoed #kids #kidslifestyle #kinderkamer #kind #kinderen #wobbel #wobbelboard #wobbels #bamboe #bamboo #skatebiard #kids #kinderen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Sneller leren met de Wobbelwobbel wiebelbord

En niet alleen ouders zijn enthousiast! Zowel gezinnen, kindercoaches, scholen als therapeuten in allerlei vakgebieden, zijn blij met de komst van de Wobbel. De huidige generatie is soort van smartphone verslaafd waardoor vele ouders naar alternatieven zoeken. Buitenspelen is niet altijd mogelijk door het onstuimige, Hollandse weer, waardoor het binnenspelen met de Wobbel een nieuwe dimensie krijgt. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan en worden door het ‘vrije, grenzeloze spelen’ ook nog eens slimmer en gelukkiger, aldus vele onderzoeken.

De keuze is reuze

Ik ben dan ook benieuwd  naar de reactie van mijn kinderen als ze er voor het eerst er op staan. De ene helft van de kinderen klimt er op en begint direct te wiebelen, anderen vinden het doodeng. En ook de manier waarop het gebruikt wordt kan variëren. Wel afhankelijk voor welk model je kiest uiteraard. Het slogan van dit leuke merk is ‘more than a curve‘ en dat blijkt als je er kinderen mee ziet spelen. De een maakt er een stoel van, gaat er op wiebelen, maakt het onderdeel van de bankhut,  of het wordt gebruikt als knikkerbaan. Tof speelgoed en verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Voor meer informatie over de modellen en prijzen klik hier. Welke het bij ons wordt, moet nog even worden bedacht. Welk model zou jouw favoriet zijn?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief