Delen vinden we super lief

weekoverzicht boodschappen doenEen leuk januari weetje is dat het ook wel louw maand, ijs maand, wolfs maand en hard maand wordt genoemd. Het is de eerste maand van het jaar met 31 dagen. Een lange, koude, grauwe maand die snel aan mij voorbij mag gaan. Maarrr, geen hoogtepunten zonder dieptepunten zeg ik maar. En ach, het schaatsen en sneeuwpoppen maken is ook wel heel erg leuk, buiten de verkeersdrama’s om dan. We blikken terug op een roerige week waarin er vooral veel en hard gewerkt werd.

Maandag 14 januari

De ochtend begon met planken, bossche bollen en cava. een grappige combinatie. Een collega heeft bedacht dat het goed voor ons is om elke dag een minuut te ‘planken‘ met het team. Achja waarom ook niet, ‘I’m inn’. Kort daarna werd het geheel bedrijf bijeen geroepen. Het is namelijk ‘Party in the house’ aangezien de big boss 20 jaar het bedrijf runt. Een stoere prestatie dat samen werd gevierd deze maand

  • Boodschappen doen met kinderen

Hoe maken jullie het boodschappen doen met kinderen gezellig? De mini-wagentjes zijn iedere keer een groot succes ~ Lekker scheuren door de gangpaden, tegen mede-winkeliers opbotsen  oops “sorry”. Na een lange werkdag moest er voor het avondmaal gezorgd worden, al is dat niet verstandig op een maandagavond. Maar deze maand lopen we ietwat achter de feiten aan.

En dan helpt “omkoperij”! Ze mogen de toetjes uitzoeken en dat werkt! Ook doen we hier en daar wat tel & woord spelletjes “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” werkt ook altijd goed! We kochten alvast een mega grote pot pindakaas voor de ‘nationale pindakaasdag’ op 24 januari. Maar boodschappen doen na een vermoeide dag crèche en BSO is natuurlijk geen goed plan! De gade gade was wel een groot succes. Zelfs de kids smulden mee.

Dinsdag 15 januariweekoverzichtDe 4 mama’s van mijn dochter

In het nieuws hoorde ik vanmorgen het bericht dat baby’s die nu geboren worden, 60 jaar van hun leven moeten werken aldus PWC. Dan begrijp je de middelvinger van zoonlief wel.

PwC heeft een schets gemaakt van de carrière en de arbeidsmarkt van de toekomst op verzoek van de telegraaf. Aan ons als ouders de schone taak om de kids hierop voor te bereiden met een goed toekomstperspectief.

  • 20 jaar om te relaxen

Want sjeetje, ga d’r maar aan! Werken tot je 75e om daarna een slordige twintig jaar van je oude dag te kunnen genieten. Ze gaan er daarbij overigens vanuit dat we gemiddeld 100 jaar worden .

Dus lief klein jochie drink nog maar even door en wordt groot & sterk. De baby van nu staat overigens tijdens zijn/haar carrière wel anders in het leven aldus het onderzoek. Om het zestig jaar vol te kunnen houden op de arbeidsmarkt, wordt er in deeltijd gewerkt en is een tussentijdse sabbatical normaler. Er zullen soort van mini-carrières ontstaan in plaats van een levenslange baan die je bij 1 baas doorbrengt.

  • Workingmom

Met de negenmaandenbeurs in zicht betekent het voor mij werk aan de winkel. Het is een stukje van mijn takenpakket dat veel werk met zich meebrengt. Maar daar draaien wij onze hand niet voor om. met een topteam gaan we er een succes van maken. En die middag hadden we eerst een leuke nieuwjaarsborrel bij lieve hondjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Op visite bij de twee leukste hondjes en kijk eens wie ik in het hondenhok vond … 🐶 mijn allerliefste collega ♥️ #workmode #mamaontour #werkendemama #partnerdag #dromenjager #dreamchaser #woezelenpip #woezelenpipbaby #hondjes #smile #roadtrip #collega #amsterdam #hondjes #doggy #waarischarlie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Meet Charly

Ik geloof niet in toeval! We misten Charly die middag en kijk eens wat voor een foto ik toegestuurd kreeg van vrienden. (middelste links) Charly is niet ons eigen hondje maar van vrienden en ze tellen de dagen om hem weer te zien. Voor in zijn bench hebben ze een foto gemaakt “Dan mist Charly ons niet mam” Puik plan ! Je begrijpt dat alle juffen vanmorgen deze foto moesten zien

Een eigen hondje zou heel gezellig zijn, maar zo geen goed plan. Hebben jullie huisdieren? En is dat een beetje te combineren met het gezin? Sta je er als ouder er uiteindelijk niet altijd alleen voor? De kids verzaken hun belofte ‘om het dagelijks uit te laten‘ immers altijd! weekoverzicht januari

Woensdag 16 januari

Deze woensdag was echt chill qua werken. Het was rustig in huis en ik was helemaal verzonken in mijn werk. Iets te veel verzonken want om 11 uur ging de telefoon “Waar ben je!? “Onéé’! De afspraak bij de huisarts is me helemaal ontschoten. Ik had een afspraak ingepland naar aanleiding van de oproep voor baarmoederhalskanker.  Niet iets waar ik naar uit kijk, maar een must! Een week verzetten dan maar.

Na van de schrik bekomen te zijn, haalde ik de kids op van school. Tosti, drinken, kletsen en even spelen…  Ik was weer verzonken in mijn werk tot ik schrok van een vraag van mijn dochter “Mama, wanneer gaan we zwemmen” Het was in middels tien voor 2 en om 2 uur moeten ze al in het zwembad liggen,… oneee…. “rennen“!!

  • Op het nippertjevriendschapsboekje

We hebben het gered en baalde echt van mezelf! Na het zwemmen maakte ik het goed met een traktatie in het centrum. Daarnaast moest ik een belofte inlossen. We zouden een vriendinnenboekje voor Yvette kopen. En ook eentje voor haar beste vriendin die bijna jarig is. Die middag werd er dan ook fanatiek geknutseld.

  • Zwemmen maar

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb officieel het onéé Sh⭐️t zwemles- tot het “kids-in-de-auto, racen-naar-het-zwembad, arriveren en het “zwemoutfit aantrekken-wereldrecord” verbroken 💪 Trots op mezelf-not 🙈🤪 Sorry kids Ik was zo in mijn werk verzonken, kids boven en lekker “on the roll” dat ik me een hoedje schrok. Ze komen nu op adem in het zwembad en Lucas zit chillend naast me… met z’n wekelijkse treat 💦🥰 #workingmomlife #zwembadismynewoffice #zwemles #zwemlessen #amsterdam #nameit #hugsandcuddles #foute #oppersteconcentratie #tijdvergeten #werkendemama #moederschap #loedermoeder #wereldrecord #worldrecord #wereldrecord #timemanagement #evennietoporde #racen #madeit #yeswedidit

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Donderdag 17 januariElma van vliet voor mijn liefste, invulboekjes

Bij thuiskomst lag er een liefdevol pakketje klaar….smelt… Er zat zelfs een liefdesbrief in! Het was een perspakketje van Elma van vliet waarin het nieuwste invulboekje lag; ”Voor de liefste” En laat ik daar nu dol op zijn !
Er is dus werk de winkel en ik zal alle bijzondere vragen proberen te beantwoorden die in het boekje gesteld worden. Ik zal er snel over schrijven!baby innovation award

Die avond kon ik dan eindelijk de blog over de baby innovation award live zetten. Hebben jullie al gestemd op het product dat je het meest aanspreekt? Je maakt daarbij kans op vele mooie prijzen!  En ook de blog van gastblogger Aileen werd live gezet. Ze schreef over een fijne ontdekking.

Vrijdag 18 januari

“Mam, kun jij ons een keertje weer naar school brengen”?! Ach ik ben de lulligste niet en vind het stiekem heel leuk. Deze week was het zo druk en door de files bleef ik iedere middag wat langer op kantoor. Het had gevroren die nacht en ik mocht er op los krabben. Dat was een tegenvaller. Gelukkig stonden we vroeg op het schoolplein om niet al te laat op kantoor te zijn.

Mijn ochtendritueel liep daarmee gelijk in de soep. En toen was er ook nog eens een megafile, damn. Maar ach die middag vrij werd braaf achter de computer gespendeerd. Dat was het me wel waard om extra tijd uit te trekken voor de kindjes. Vol trots lieten ze hun knutsels zien….  Echt hulde aan de leerkrachten die altijd weer van die guitige knutsels weten te bedenken!

  • Friyayay de maand is bijna ten einde

En toen was het weekend! Proost!
weekoverzicht

Zaterdag 19 januari

Yvette haar vriendinnetje kwam gezellig spelen en we trokken alles uit de kast. Het was super gezellig en s’avonds waren de kids k.o en ik deze mama kon aan het infuus.  Huttenbouwer, koekjesbakker, mediator, butler, pizzabakker, scheidsrechter, acteur, grappenmaker & jongleur 🤹‍♀️Vandaag heb ik me op al deze vakgebieden bijgeschoold!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De kleuters met het rijkste fantasiespel zijn vier jaar later de beste divergente denkertjes en kunnen het best omgaan met stress. Niet zelf bedacht hoor, dit las ik in een artikel in de Trouw. Speels gedrag draagt bij aan innovatiekracht en aanpassingsvermogen, lees ik verder… Niet voor niets geldt in de natuur een ijzeren wet: “hoe complexer en inventiever een diersoort, hoe meer tijd die soort spelend doorbrengt” Nou dit aapje is goed bezig 🐒. Al experimenterend, toneelspelend, tekenend, dansend, klimmend, bouwend en musicerend trainen ze een mindset waarin niet krampachtig winnen en overleven een rol speelt, maar waarin ontwikkeling, aanpassing & vernieuwing centraal staan. Qua vernieuwing ben ik wel bang dat die bank snel aan vernieuwing tie is met deze mate van #bankhutbouwen 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Papa had de Vondelpark Run in Amsterdam en ook nog eens in het donker. Super van hem om 10km in deze kou te rennen. Ik doe het hem echt niet na!

Leuk om te lezen: De magie van de ‘Klik’ die zorgt voor een vriendschap met vleugels

Buiten is het koud en binnen staat de kachel aan. Het is een zondag met veel spelen, waarop de boel overhoop wordt en ze steeds onstuimiger werden. De TV aanzetten is vaak wel een oplossing, maar dat vind ik dan ook zo’n nutteloze zondag. Er werd vervolgens buiten gespeeld en er kon al lichtelijk geschaatst worden op een plas her en der, cewl! Papa had voetbal en kwam later die middag weer thuis. Wij vermaakten ons wel en eigenlijk was het een bloggende, chillende zondag. Ook werd er in het archief gedoken voor leuke foto’s. Ik ben druk bezig met het invulboekje en Valentijn nadert snel…hutten bouwen weekoverzicht

  • Buitenspelen

Toen mijn zoontje het binnen spelen zat, was ging hij mee op avontuur met de buurjochies. Yvette en Lucas keken naar de lieve film COCO. Tegen het einde van de film kroop ze bij me op schoot. Ze slaakte een diepe zucht en ik voelde dat ze tegen een traan vocht. Op het einde van de film kun je het gewoonweg niet droog houden.

Pixar is echt een koning in het mengen van verdriet en liefde in een bijzonder verhaal. Heb je deze Disneyfilm al gezien? Het is te zien op Netflix en echt een aanrader .

  • Familie maand

De waarde van familiebanden komt in de film voorbij, folkloristische tradities, het najagen van dromen, je passies, het herdenken van overledenen en het gaat ook over de dood. We hebben het sinds de lancering wel 100 keer gezien en de liedjes zingen we mee.
Ik vergeet nooit meer de vraag van mijn oudste zoontje “mama, opa is dood hé” Ze kunnen het zo “out of the blue” vragen dat het je even perplex doet staan. Deze film gaat in op deze vragen en zet je ongetwijfeld aan het denken en maakt het luchtiger. Het is echt een liefdevolle film. Een ideale manier om de week af te sluiten….


bloedwolfmaan maand

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

#weekoverzicht 1 2019, we beginnen het jaar met goede moed na een rustige nieuwjaarsnacht #weekoverzicht 2 ‘Full speed’ de maand januari in met een feestelijke afsluiter


Delen vinden we super lief