Delen vinden we super lief

popcorn dag, national popcorn day

Achjajoh, het is toch hartstikke leuk om aan de themadagen mee te doen. Ik kan daar wel een grijns van op mijn gezicht krijgen. Het maakt een dag net even bijzonderder. Afhankelijk overigens van het thema. Een popcorn dag is wat makkelijker en gezelliger om vorm te geven, dan bijvoorbeeld een “dag van de eenzaamheid“. Onze popcornmachine is uit de kast getrokken en ik heb de kids vast gevraagd of ze van ‘zoute, of zoete’ popcorn houdt. Ploppen maar!…

Popcorn dag

CoolGift oppas Pippi langkous

Met regelmaat geef ik aandacht aan themadagen. Daarnaast ben ik een gadgetfan en dan is het iedere keer weer een goede excuse om iets geinigs in huis te halen. De popcorndag is een dag die ik tof vind, dat ook onderdeel is van vele tradities in huize Olivette. Met Halloween maken we bijvoorbeeld popcornballen. Met kerstmis worden er Popcorn slingers gemaakt en uiteraard is popcorn onmisbaar bij een bezoek aan de bioscoop. (als dat hopelijk snel weer mag!)  Ook hebben we vaak popcorn getrakteerd op school. En maïs is inmiddels ook niet meer weg te denken in onze voeding, het is een wereldwijd fenomeen sinds het werd geïmporteerd uit verre landen. In een lekker burrito, of salade is mais eigenlijk ook niet meer weg te denken.

Zet onderstaand popcornlied maar aan en lees snel verder.

Popperdepop popcorn lied

Geschiedenis van Popcorn Dag

Om in de geschiedenis van de Popcorn-dag te duiken, moet men eerst de geschiedenis van Popcorn in kaart hebben. Maïs was van origine een klein gras met pitten dat niet veel verschilt van tarwe. Door het zorgvuldig selecteren en fokken is de maisplant van generatie tot generatie verbeterd en tot stand gekomen. Toen kolonisten vanuit het Oude Land naar de nieuwe Wereld kwamen, ontdekten ze dit verbazingwekkende gewas en werd gelijk door velen omarmd.

  • Populaire, gezonde snack

Gaandeweg werd ontdekt dat bepaalde maïskorrels van vormt veranderen wanneer ze aan hitte worden blootgesteld. Ze knallen bij hitte en een zachte donzige wolk emulsie openbaart zich. Al snel kwam de ontdekking dat het een lichte en vooral lekkere traktatie is. Er zijn eigenlijk twee soorten popcorn, maar de bekende ‘gelige’ popcorn die we allemaal in bioscopen zien is verreweg het populairst. De ‘Nationale Popcorn Board’ besloot dat deze zachte traktatie een dag van feest en erkenning nodig had. De “Nationale Popcorn dag” was geboren!

Happy Popcorn day

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

H A P P Y  P O P C O R N D A G Het is vandaag wereld popcorndag en dat moet gevierd worden!  Terwijl ik op de achtergrond de kids hoor spelen in hun bankhut, popt de popcorn vrolijk door. En dan de lastige keuze… Zoet of zout? Hebben jullie een voorkeur? #lekker #popcorn #snacktime #worldpopcornday #popcorntime #popcornday #themadag #spelen #wereldpopcorndag #internationalpopcornday #nationalpopcornday #zoetifzout #popcorn #internationalepopcorndag #popcorndag #popcornday #bankhutdag #plezier #playdate #huttenbouwen #weekend

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

popcorn popcorndag
Facebook.com/PopcornCentral

Hoe vieren we het

Het vieren van ‘Popcorn Dag’ is simpel en we vieren het vrolijk mee. Een zak mais is voldoende en poppen maar. Een tip is overigens om niet te veel per keer te willen poppen. Er blijft anders teveel onder in de pan te liggen. Je kunt het vervolgens versieren met diverse toppings.

Toppings

Er is zoveel keuze, zoals de klassieke mix van boter en zout, of wees creatief en strooi je favoriete specerijen en kruiden over de popcorn! Rozemarijn en tijm is ook een aanrader voor een leuke twist. Of breng het eens op smaak met cayenne. En ach er zijn ook momenten dat je kunt toegeven aan je cravings…  Een laag karamel, berg poedersuiker, of bacon maakt er een extra lekkere treat van.

Knutselen

Je kunt het ook vieren door ermee te knutselen. Kettingen maken is tof, of je kunt het gebruiken om slingers te maken. Ook kun je het lijmen op papier om een collage mee te maken. Met verf, glitters en papier kun je alle kanten op.

popcorn dag, popcornday

We wensen jullie een hele fijne popcorn dag!

 

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief