Delen vinden we super lief

buitenspelenHup naar buiten jullie”, “Yeah, voor-fietsen” roepen de kinderen dan blij in koor. Helaas zijn ze nog te klein om zelfstandig buiten te spelen, waardoor ik er eigenlijk altijd bij zit. Nu de dagen korter en kouder worden, heb ik de kinderen liever binnen. Stom natuurlijk, buitenspelen is echt een groot goed. Het boek “Alle kinderen naar buiten” is een uitkomst!

Minder en minder buiten spelen

We kunnen niet om de nieuwsberichten heen: kinderen spelen steeds minder buiten! En dat terwijl het juist zo goed voor ze is. In de zomer zit ik er dan gezellig bij en spelen ze er op los. Nu de winter is ingetreden, is het wel ietwat lastiger.

Maar misschien heb ik gwoon een gebrek aan inspiratie. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ kan daarbij helpen. Het helpt ouders én kinderen op weg, hup… de voordeur uit. Ze hebben het in in hun schoentje gekregen en is een succes gebleken! Ze zijn nu niet meer nar binnen te krijgen.Risico's nemen bij het spelen

Kun je niet wachten?

Door het persbericht van KNNV Uitgeverij werden we nieuwsgierig. Het boek bevat talloze tips en ideeën en dan wil je dolgraag zelf naar buiten en de natuur ontdekken! Stop ‘Alle kinderen naar buiten’ is dan ook een leuke schoencadeautje, of voor in de zak van Sinterklaas. Je trakteert het hele gezin op een heel jaar vol buiteninspiratie.

Prachtig boek

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Alle kinderen naar BUITEN 🌱🌿 Weer, of geen weer, met dit boek wordt het buitenspelen een must. Wat een gave ontdekking is dit boek, dat de natuur bijzonder dichtbij brengt! Hiermee zijn m’n kids er klaar voor om de natuur te ontdekken en ik leer graag met ze mee! De seizoenen kunnen origineel beleefd worden door een veelheid van buitenactiviteiten. We hebben samen het weer ontdekt, maar ook het water en de bodem. En wat dacht je van alle dieren? Mijn kennis is ook weer bijgeschaafd ✨ De kleine avonturiers speurden en spotten er op los en maken op een avontuurlijke manier kennis met zoveel leuks. Ieder seizoen heeft veel te ontdekken. Sinds de kids het boek als cadeautje in hun schoentje aantroffen, bladeren ze er veel in.📚 Prachtige illustraties, kleurenfoto’s, -tekeningen, korte tekstblokjes, feiten en weetjes, het kan niet op! Een enorme aanrader met een actueel thema ✨zelfs met dit koude weer gaan de kids nu weer graag naar buiten. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 12 j . . . . #Topboek #cadeautip 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Waarom is Buiten spelen goed?buiten creativiteit van je kinderen risico's

Buitenspelen is goed voor kinderen. Ze slapen en eten beter, bewegen meer en ontwikkelen zich daardoor motorisch beter. Ook is het goed voor hun gestel en hebben ze minder kans op overgewicht. Ook krijgen ze meer zelfvertrouwen en oefenen ze hun sociale vaardigheden. Bij ons op straat leren ze vriendjes kennen en gaan ze samen op otdekkingstocht. En ja, soms trekken ze ook elkaars haren uit het hoofd, bij wijze van spreken. Kortom, de lijst met voordelen van buiten zijn, is eindeloos.

Zondebuiten de pixels pearle

En hoe komt het dan toch dat kinderen steeds minder vaak buiten zijn? Trekken jullie wel eens de natuur in? Wij eigenlijk te weinig, op een paar strandwandelingen en bosavonturen na! Zonde eigenlijk! Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ is hét natuuractiviteiten-doeboek, bomvol inspiratie.

Volgens lezers:

Na het lezen van een aantal lezers reviews ben ik nieuwsgierig geworden;

“Het is een super boek. Je krijgt je kinderen achter de computer vandaan. We hebben er in al verschillende dingetjes uit gedaan en gemaakt. Het is echt een aanrader!

“Wat een leuk, dik en gevarieerd boek is dit! Er zitten veel herkenningskaartenin waardoor het boek niet te vergelijken is met andere boeken over natuur en buitenspelen. Extra leuk om zelf alle vogels, lieveheersbeestjes en bomen uit elkaar te houden.buitenspelen buiten

“Onze 2 kinderen pakken elk weekend het boek erbij om iets uit te kiezen wat we kunnen gaan doen. En zelfs in de winter is dat dus een heleboel, weet ik nu door dit boek.!”

Cadeautip

Door het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ in de zak of schoen te stoppen, trakteer je je kinderen op een jaar lang buitenspeelplezier. En ook jezelf! Welke ouder wil dat nu niet? ‘Alle kinderen naar buiten’ is gemaakt door Jasper de Ruijter en Marieke Dijksman. Het is te koop bij diverse boekwinkels, bol.com en via www.allekinderennaarbuiten.nl voor 29,95.

Het zit vol buitenideeën voor alle seizoenen, koken en knutselen uit de natuur, tips voor in de tuin en tal van herkenningskaarten.

Gerelateerde blog: Risico’s laten nemen durft papa niet, het zijn mietjes als het om hun kroost gaat, blijkt uit onderzoek

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief