Delen vinden we super lief

Als je in een oud huis woont, heb je waarschijnlijk een liefde voor karakteristieke elementen en historische charme. Oude radiatoren zijn vaak een kenmerk van zulke huizen, maar soms passen ze niet helemaal in het gewenste interieur. Het goede nieuws is dat je zelf een radiatorombouw kunt maken om deze functionele verwarmingselementen een stijlvolle make-over te geven. In onze zoektocht naar de juiste ombouw stuitten we op veel informatie die ik hier graag met jullie deel.

Een Stukje Geschiedenis

Ons huis is een rijksmonument, en daar zijn we trots op. Het heeft zoveel karakter, maar de oude radiatoren pasten niet helemaal in het plaatje. We wilden graag iets doen om ze te updaten zonder afbreuk te doen aan de historische uitstraling van ons huis. Dit bracht ons op het idee om zelf radiatorombouwen te bestellen.

Bemz, ikea kivik bank, design items, meubels, merken, design merken
Radiator ombouw achter onze bank

Waarom een Radiatorombouw?

Radiatorombouwen bieden niet alleen een esthetische upgrade, maar ze kunnen ook dienen als extra opbergruimte. Je kunt er boeken, planten, of decoratieve items op plaatsen. Ze helpen ook om de warmte beter te verspreiden en zorgen voor een veilige barrière voor kinderen of huisdieren.

hermitage, tuin, tuinarchitect, tuinier, de parken, apeldoorn,
We wonen in een koud huis waar we momenteel veel electrische kacheltjes hebben geplaatst. De oude radiatoren bedekken we dan ook graag met een stijlvolle radiatorombouw

Tips voor Zelf een Radiatorombouw Maken

1. Meet en Plan

Begin met nauwkeurig meten. Zorg ervoor dat je de afmetingen van je radiator hebt voordat je begint met het ontwerpen van je ombouw. Maak vervolgens een gedetailleerd plan voor je ontwerp, inclusief de gewenste hoogte, breedte, en diepte.

2. Materialen Kiezen

Overweeg welk materiaal het beste bij je huis past. Hout is een populaire keuze vanwege zijn warme uitstraling, maar je kunt ook denken aan MDF, multiplex, of zelfs metaal.

3. Stijl en Afwerking

Denk na over de stijl die je wilt bereiken. Wil je een klassieke uitstraling behouden die past bij een rijksmonument, of ga je voor een meer eigentijds ontwerp? Kies de afwerking en verfkleur die bij je interieur passen.

4. Ventilatie

Zorg ervoor dat je radiator nog steeds goed kan ventileren. Snijd openingen of gebruik roosters om luchtcirculatie te garanderen en de efficiëntie van je verwarmingssysteem te behouden.

5. Montage

Monteer je ombouw stevig en veilig. Overweeg of je het aan de muur wilt bevestigen, aan de vloer wilt verankeren, of beide.

Inspiratie voor je Radiatorombouw

1. Klassieke Elegante Look

Voor een rijksmonument kun je overwegen om een radiatorombouw te maken die past bij de historische uitstraling van je huis. Kies voor sierlijke houtsnijwerken en een neutrale kleur om een klassieke en elegante look te bereiken.

2. Minimalistisch Modern Design

Als je meer van een eigentijdse stijl houdt, ga dan voor een minimalistische benadering. Strakke lijnen en een monochrome kleurenpalet kunnen je ombouw een moderne uitstraling geven.

3. Opbergruimte en Functionaliteit

Denk na over hoe je de ombouw functioneel kunt maken. Voeg planken, lades, of kastdeuren toe om extra opbergruimte te creëren. Onze eigen radiatorombouwen hebben ons huis echt getransformeerd. Ze passen nu perfect bij de rest van ons interieur en zorgen voor een gezellige, historische uitstraling. Met de juiste planning, materialen, en stijlkeuzes kun je zelf een radiatorombouw maken die zowel praktisch als esthetisch bevredigend is.

Tot slot

Als je op zoek bent naar meer inspiratie en ideeën voor je radiatorombouwproject, bekijk dan de handige radiatorombouw gids dei hier boven benoemd is voor enkele mooie voorbeelden en handige tips. Veel plezier met je creatieve project!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief