Delen vinden we super lief

In deze betaalde samenwerking met Hema adviseren we je graag op 5 dingen waar je op moet letten als je babykleding koopt. Het kopen van babykleding is namelijk een leuke, maar soms ook lastige klus. Er is veel interessante kleding beschikbaar, maar het is belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk te kijken. Bij het kiezen van babykleding moet je namelijk ook vooral op comfort en veiligheid letten. Lees je mee

1.     Stofkwaliteit

Babykleding moet gemaakt zijn van hoogwaardige, ademende en zachte stoffen. Het babyhuidje is namelijk erg gevoelig en kan gemakkelijk geïrriteerd raken door ruwe of synthetische materialen. Natuurlijke stoffen zoals katoen zijn ideaal omdat ze zacht zijn voor de huid en goed ademen, wat helpt om je baby comfortabel te houden. Tip: HEMA biedt een breed scala aan babykleding gemaakt van onder andere katoen, wat zacht en veilig is voor je kindje.

Free pick , babykleding koopt

2.     Veiligheid van kleding

Veiligheid is een topprioriteit bij het kiezen van babykleding. Vermijd kleding met knoopjes, sieraden of andere losse onderdelen die kunnen losraken en verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Ook kleding met trekkoorden of te strakke elastieken moet je vermijden. Veilige babykleding zorgt ervoor dat er geen risico’s zijn voor je kleintje tijdens het dragen van de kleding. Kies dus voor kleding zonder kleine onderdelen. Klinkt dit saai? Dat hoeft het zeker niet te zijn, want er valt nog volop te variëren op andere manieren, zoals met patroontjes.  

babykleding koopt

3.     Comfort en pasvorm

Babykleding moet comfortabel zijn en voldoende bewegingsvrijheid bieden. Kies voor kleding die niet te strak zit en gemakkelijk aan- en uit te trekken is, zoals rompertjes met drukknoopjes en broekjes met elastische taillebanden. Comfortabele kleding helpt je baby om vrij te bewegen en zich prettig te voelen. Dat is voor je kindje prettig, zeker wanneer de fase van kruipen en lopen begint. Niets frustrerender dan omvallen, omdat je met je kleding ergens achter blijft haken! Overigens is zo’n goede pasvorm voor jou als ouder ook prettig: een vieze luier verschonen gaat een stuk gemakkelijker wanneer je daar goed bij kunt.

4.     Makkelijk onderhoud

Babykleding moet bestand zijn tegen frequent wassen, zonder te krimpen of hun vorm en kleur te verliezen. Kies voor kleding die in de wasmachine kan en niet veel onderhoud vereist. Makkelijk te onderhouden kleding bespaart je tijd en moeite, wat belangrijk is voor drukke ouders. Daarnaast gaat degelijke kleding langer mee. Ook wanneer je deze vaak wast. Bekijk bijvoorbeeld eens de collectie van HEMA newborn kleding, met schattige dessins in mooi (slub)katoen. Slubkatoen ziet er extra zacht en schattig uit, omdat het een wat onregelmatige, zachte structuur heeft. Ideaal voor babykleding dus!

 babykleidng koopt
Bij de HEMA weten we altijd te slagen

5.     Prijs-kwaliteitverhouding

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op babykleding, is het vaak beter om te investeren in kwaliteitskleding die langer meegaat. Goedkopere kleding kan sneller verslijten en kan ook minder comfortabel of veilig zijn, al zegt de prijs niet altijd iets over de kwaliteit. Wanneer je merkkleding koopt, zul je zien dat de prijzen vaak wat hoger liggen dan bij merkloze kleding. Wanneer je zoekt naar manieren om te besparen op babykleding, zonder aan kwaliteit te verliezen, kun je echter beter kiezen voor kleding van minder dure merken en labels. En gebruikmaken van acties en aanbiedingen is ook slim. Zo biedt HEMA regelmatig stapelkorting, waarbij geldt dat hoe meer je koopt, hoe hoger de korting is. Veelgebruikte soorten babykleding, zoals rompertjes, kun je dan voordelig groot inkopen.

De ideale kleding voor jouw kindje

Wanneer je bovenstaande vijf tips in gedachten houdt, zal het makkelijker worden om de juiste babykleding te kiezen. In bovenstaand rijtje mist trouwens een belangrijk aspect bij het kiezen van kleding: smaak. Wat de een leuk vindt, daar vindt een ander niets aan. En juist dat maakt het kopen van nieuwe kleding zo leuk!

Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief