Delen vinden we super lief

Marc Pascual via Pixabay, Huisstofmijt

Sta je ‘s morgens weleens op met rode bultjes en jeuk? Het is lang niet altijd zeker dat je gestoken bent door een mug. Het kan namelijk ook voorkomen dat je gebeten bent door een bedwants of andere insecten in bed. Zeker als je op vakantie bent geweest, is de kans aanwezig dat je de diertjes mee hebt genomen in je koffer. Ook andere beestjes in bed komen veelvuldig voor. Denk bijvoorbeeld aan huisstofmijt, vlooien of bedwantsen. Het is geen reden voor paniek, want er is wel wat aan te doen.

Insecten in bed bestrijden

De gedachte dat er beestjes in bed meeslapen is uiteraard nooit prettig. Maar als je op vakantie bent geweest, is de kans groot dat je beestjes zoals bedwantsen hebt meegenomen. Controleer bij aankomst in het hotel de kussens en het matras daarom altijd op de aanwezigheid van rode vlekjes. Dit kan duiden op de aanwezigheid van bedwants. Een goede manier om dit te voorkomen, is door je koffer en kleren in de badkamer te laten. Ook andere minder exotische beestjes zoals vlooien of huisstofmijt komen vaak voor in bed.

Huisstofmijt

Zo kom je af van bedwantsen

Zie je kleine, lichtbruine beestjes met een plat en ovaal lichaam in bed? Dan kan dit duiden op bedwantsen. De diertjes zijn vooral ‘s nachts actief en leven op bloed van mensen en dieren. Een beet is te herkennen aan kleine, rode, jeukende bultjes op de huid. De bedwantsen bestrijden is een belangrijke stap om er weer vanaf te komen. Zorg er daarom voor dat je je beddengoed meteen uitwast op minstens 60 graden. Het is daarnaast heel moeilijk om ze zelf weg te krijgen. Een professional inschakelen is daardoor het meest efficiënt.

Vlooien bestrijden

Wie een kat of hond heeft, loopt een groot risico dat er zich vlooien in bed gaan manifesteren. Zeker als de hond of kat wel eens op bed slaat. De eitjes van de vlooien kunnen dan achterblijven op de lakens. Vlooien leven op bloed van de mens. Een beet doet geen pijn, maar het jeukt wel. Zo’n beet wordt wel rood, maar zwelt niet op. Er zijn verschillende manieren om van vlooien af te komen. Bijvoorbeeld aan de hand van bestrijdingsmiddelen. Als dat niet helpt, is het mogelijk om de ongediertebestrijding Purmerend in te schakelen. De professionals hebben namelijk meer middeltjes tot hun beschikking. Zorg er daarna voor dat huisdieren uit de slaapkamer blijven.

insecten in je bed , bedwantsen, Huisstofmijt, ongedierte,

Afrekenen met huisstofmijt

Huisstofmijt is te herkennen aan allergische reacties. Dat komt door het inademen van de uitwerpselen van de dieren. Heb je regelmatig een jeukende keel of verstopte neus, dan kan dat daardoor komen. De beste manier om huisstofmijt te bestrijden is door veel te stofzuigen en tapijten in de slaapkamer weg te halen. Ook wassen op 60 graden kan helpen.

Begint het gekriebel bij jou ook al? Hopelijk heb je veel aan bovenstaande tips gehad!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief