Delen vinden we super lief

kerst, driekoningen, kerstboomHet nieuwe jaar is feestelijk ingeluid! We vierden het klein en fijn bij ons thuis met de kindjes. Voor ons dit jaar geen poespas, heen en weer gereis, of stay-over. De maandag moest ik gewoon werken en ook de rest van de week zou ik gewoon aanwezig zijn op kantoor. De tijd van feestjes en uitjes met nieuwjaarsnacht komt wel weer!

Maandag 31 December

Nog 1 dagje en dan zeggen we 2018 echt gedag. De nieuwjaarsnacht wachtte met smart op ons! We zijn klaar voor 2019, maar om het oudejaar met ee ongerust gevoel achter ons te laten werden nog wel heel snel de kerstkaarten, annex nieuwjaarskaarten verstuurd!

Die avond maakten we er een speciale avond van met de kindjes. Ze vinden het nog best spannend om nieuwjaarsnacht te vieren, vooral het vuurwerk! We maakten samen pizza, kregen spontaan visite en hadden kindervuurwerk voor na het eten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pizzeria Yvette 🍕🇨🇮 #pizzabakken #homemade #familytime #pizzeria #margherita #mijncuties #samenkokkerellen #oudejaarsavond #dutchmomblogger #pizzadeeg #pizzeriamammamia #fresh #yvette #oudennieuw #dinnertime #keukenplezier #fijnejaarwisseling nieuwjaarsnacht

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Nieuwjaarsnacht

De avond werd ingeluid met champagne, wijn en meer alcoholische versnaperingen, waardoor de volgende ochtend lastig wakker worden was. Langleven aspirines 😀 De kids zijn door het vuurwerk heen geslapen. We hebben ze echt proberen wakker te maken, maar waarom tegen hun in wakker maken, terwijl ze zich lekker nog ene keer omdraaiden? Papa en mama vierden de nieuwjaarsnacht extra goed voor de kids.kerstkaarten

Dinsdag 1 januari

We proosten op het nieuwe jaar! Op wat is geweest en wat komen gaat. Nieuwjaarsdag werd traditioneel ingeluid bij oma-oma (92) op de boerderij in Balkbrug (Overijssel) waar ieder jaar de gehele familie samenkomt op de 1e dag van het jaar voor de stamppot party✨ Mijn oma straalt van oor tot oor en proost met salud, “Met een t, of een D”? vraagt ze er altijd bij. Met D uiteraard oma, op de Spaanse manier!  Het is altijd weer even een rit om naar het oosten te reizen, maar ‘it’s worth it.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat zegt een koe?… hihi Elk jaar doe ik m’n best op een video van de jaarlijkse stamppot-party bij oma-oma op de boerderij. Dit is de korte versie 🎬 Oma heeft zelf 4 kinderen en naar liefst 13 kleinkinderen En als je haar vraagt hoe ze zo oud wordt is het antwoord simpel; “Gewoon blijven ademen” ♥️ Het is elk haar weer een feestje om samen te zijn met het karbietschieten als cadeautje! #family #fam 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Woensdag 2 januari

Een gekke ochtend om thuis te werken. De kids waren thuis en mijn inbox zat vol met emails die beantwoord moesten worden. De enige oplossing die ik voorhanden had, was naar Monkey Town. Terwijl de kids in de trapezes hingen, kon ik rustig doorwerken, ‘so I thought’… Ik liet het voor wat het was, hier kon echt geen werk meer verzet worden. Die avond heb ik het kunnen oppakken.

  • Monkey town

‘Workmode On‘💻✍️ Maar ik was iets te work-mode-erig  Monkey town is een prima plek om te werken en ik zat er als allereerste. Maar dan is het wel handig dat je álles meeneemt, billendoekjes enzo.. en luiers… Dus niet enkel m’n werk attributen. Maar de reddende engelen waren daar! En het werd uiteindelijk een nog groter feestje, Rogier de avonturier was present, dat zorgde voor een groot feestje.

monkey town diemen

  • Zwemles

Op welke leeftijd zijn jullie begonnen met zwemles? Deze praktische moeder heeft gewacht tot de 2e, mijn dochter, 4 jaar werd. Dit in het kader van 2 vliegen in 1 klap en ‘men’ zegt dat jongetjes het minder snel motorisch oppakken. ‘Thank God’ vinden m’n aapjes zwemles ontzettend leuk. Qua kosten kun je er een 2e hypotheek op afsluiten. Ik betaal 57,50 per 4 weken, inschrijfgeld was 35€ en afzwemmen ook nog eens een extra 20€. Vertelde mijn nichtje doodleuk dat het in Hardenberg 650€ is om A, B & C af te kopen.brand rep nieuwjaarsnacht

Whattt!!…. Ik verslikte me in m’n oliebol Wat een verschillen! En daar bleef het niet bij: In het Oosten kost bijvoorbeeld Judo les 10,- per maand, voetbal 35€ per kwartaal en ga zo maar door tsja… verhuizen is ook zo’n ding. En menig moeder reageerde op de facebookpost!

Lees ook: Zwemles, wat is de perfecte leeftijd om hier mee te beginnen?

weekoverzicht 2019Donderdag 3 januari

Vanmorgen waren we de hele ochtend zeer geconcentreerd aan het werk, nadat we uiteraard eerst het bedrijf een fijn nieuwjaar hebben mogen wensen. Tijdens de lunch hadden we het met de collega’s over goede voornemens en kwamen er leuke verhalen aan bod. Uiteraard heb ik een fijne bucketlist, maar ook zeer zeker een F*ckit List!kerstvakantie

Gerelateerde blog: Naast de Bucket list, is dit onze Fuck It List. Een lijst met wat we NIET meer gaan doen

Vrijdag 4 januari

Op kantoor bleef ik middag net iets te lang hangen, maar ik was op tijd voor de 3e zwemles die week. De nieuwjaar turbolessen waren daarmee afgerond. Papa kwam ook nog even de laatste 5 minuten op bezoek, leuk! En het was ook alweer vrijdag, wat een gekke week!

Zaterdag 5 januari

Vroeg uit de veren om richtig Woubrugge te scheuren. Mijn neefje is 1 jaar geworden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat vinden jullie een tof cadeautje voor een kindje dat 1 jaar wordt? Dit leek me wel wat 😂 #drone

 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Een fijne verjaardag waar we met z’n allen promoten op mijn kleine neefje! 1 jaar alweer!nijntje verjaardag thema

  • Theater de krakeling

Samen met Olivier werden we na de verjaardag afgezet bij theater de krakeling door manlief en de kids. Bij deze wonderlijk, warme voorstelling waren we getuige van een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Fun & gekkigheid is niet voor niets ons credo! Één van de voornemens voor 2019 is een dagje uit met onze kids en dan 1 op 1. Je hebt écht verbinding en hele andere gesprekken! Het bezoeken van het theater is dan echt een aanrader!

Voor zowel mezelf als m’n jochie is het mega spannend! De tickets liet ik hem tevoorschijn toveren, om vervolgens zelf drankjes te bestellen De pretoogjes en grijns op z’n gezicht was onbetaalbaar. Hij kletste ronduit! Dit is het ultieme uitje! Wat ben ik dankbaar dat ik hem in aanraking kan brengen met deze bijzondere kunstvorm vol verhalen, stemmen, acteurs en ervaringen 💙

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanuit de keuken komen er allerlei fantasieën tevoorschijn die we bekijken vanuit de ogen van een kind. Steeds als je denkt, “nu snap ik het”, komt er een nieuwe fantasie bij…. Wat we van de voorstelling HALLO FAMILIE vonden? 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

De voorstelling “HALLO FAMILIE” van Maas theater en dans gaf een bijzonder kijkje bij dit leuke gezelschap . We zagen via de ogen van een kind een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Het is een dromerige dans- en theatermix die de fantasie van je kindje verrijkt. De scènes van dit uitbundige familiefeest zijn herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend. Een echte aanrader!

Lees ook: HALLO FAMILIE: een wonderlijke, warme familievoorstelling

Hallo familie

Zondag 6 januari

Yvette wilde dolgraag bij haar vriendinnetje spelen die ik afgezet heb. De boys wilden graag hutten bouwen, wel handig aangezien de kerstboom weggehaald is. en mama kon met d’r blog in de weer terwijl papa een rondje Amsterdam rende. Een fijne zondag!

  • Driekoningen

Volgens de christelijke tradities brengt het ONGELUK als je je kerstboom langer laat staan dan DRIEKONINGEN. Wanneer hebben jullie de kerstboom en versieringen weggehaald? Als het goed is, is er geen dennennaald meer te vinden in dit huis, tenminste niet in onze bank, daar is een vakkundige en zeer geavanceerde bank-hut van gebouwd. We hebben 6 januari daarom ook omgetoverd tot nationale bankhutdag! Puik plan toch! Welke bank is er nu niet ooit omgebouwd tot bank hut?

Lees ook: Driekoningen, wat is dat ook al weer? En wacht jij tot deze datum met het aftuigen van de kerstboom?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanuit de keuken komen er allerlei fantasieën tevoorschijn die we bekijken vanuit de ogen van een kind. Steeds als je denkt, “nu snap ik het”, komt er een nieuwe fantasie bij…. Wat we van de voorstelling HALLO FAMILIE vonden? read all about it –> #linkinbio #uitmetkids #uittip #Fantasie #familylife #maastheater #amsterdam #krakeling #imaginaryfriend #ballerina #voornemens #theater #dans #maastd #kerstvakantie #plezier #blogger #review #olivettepuntnl #gekkigheid #nlogger #review #blogonline 🎬 Concept, regie: @moniek025 / Met: @annefedeboer, @mariekedermul, @chellachella, @eliasgihan, @halinetoo, #freeknieuwdorp, @remjurk, een oma en een kind / Choreografie: #artsrisayam / Muziek: #joopvanbrakel / Decor: #sannedanz / Kostuums: @nn_nickynina / Licht: #géwegman / regieassistent #selinegosling / productieleiding @sj.kelderman / dramaturgie @doriengarden / coördinator meespelers @saragiampaolo91 / techniek #fransbaudoin 👌

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Het was een fijne week ! Veel succes morgen! Voor velen begint de werkweek weer en is de vaknatie afgelopen! het zal weer zwaar tegenvallen, ouch!  Happy 2019

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief