Delen vinden we super lief

Verjaardagsfeestjes zijn magisch, maar oef wat is het elke keer toch een klus. Tenminste als je het op mama Olivette’s manier aanpakt. En waarom doe ik het toch? Ze duren immers maar een paar uurtjes. En ik denk echt niet dat mijn 1 jarige meid er later zoveel van zal herinneren. Maar IK wel, neem ik me voor. En laten we wel wezen, het is toch ook wel een beetje ons feestje? Een jaar voor kleine mijlpalen, je kindje volgt je, de glimlach, het lachje, het eerste hapje, het zitten en langzaamaan is daar de eerste verjaardag. De clichés zijn waar, het gaat heel snel. Met volgende 5 ideeën hoop ik je te inspireren om deze belangrijke mijlpaal vast te leggen.

1. Houdt het simpel met fun

“ Hooray we hebben de 1e 365 dagen overleefd” want laten we wel wezen, het eerste jaar heeft ook zijn pittige momenten gekend. Het heeft echt geen zin om tig mensen uit nodigen, want je kleintje wordt daar echt niet gelukkiger van. Het credo van familie Olivette is; “Relax en Enjoy” Wij hebben bij ons eerste kindje groots aangepakt, maar hij was doodop en niet bepaald in een feeststemming. Versier de stoel van je kleintje en maak een leuke verjaardagsmuts voor het “aansnijd-moment’ van de taart. Je zult deze foto zeer koesteren. En houdt het bij familie alvorens het een project-X wordt.

2. Accepteer hulp
Je moet overal aandenken en vooral tijdens het aansnijden van de taart is er niet leukers dan een video opname en leuke foto’s. Laat dit iemand anders doen, zodat ook de papa & mama van de jarige jet vastgelegd worden. Bij mijn eerste kindje was ik meer in de weer met de taart en de jarige, waardoor er nauwelijks tot geen beelden van zijn.

3. Voetafdruk
Gespot op pinterest en dit is zeker bijzonder om de kleine voetjes vast te leggen. Een leuke variatie op de gipsafdruk. 1 jaar is een leuke mijlpaal. Er kunnen ook schattige servetten van gemaakt worden, waarvan ik een leuke tutorail heb gespot op youtube.

4. Maak een fotoboek met leuke verhalen
Van afgelopen 12 maanden heb ik van elke maand een bijzondere foto uitgekozen. Op een chalkboard achtergrond heb ik elke maand bijgehouden wat de bijzondere momenten van die maand waren. Op die manier maak je een mooie herinnering en het kan zelfs het favoriete voorleesboek van je dreumes worden.

5.Tijdscapsule
Dit zal je kleintje de rest van zijn/haar leven koesteren. Een doosje met bijzondere dingetjes uit het eerste levensjaar. En dan doel ik niet op de navelstreng, die stinkt. Maar meer; Het eerste pakje, de 1e sokjes, de lepel van het 1e hapje, een foto van je huis, het geboortekaartje,  de favoriete rammelaar, een USB met de eerste filmpjes, etc.

We zullen snel met meer leuke ideeën delen, want ons neefje wordt snel 1 en daar willen we ook graag met originele cadeautjes komen


Delen vinden we super lief