Delen vinden we super lief

Als je ons volgt, zie je dat we vaak op pad gaan en kindermusea, uitjes en trips ontdekken. De ene keer worden we uitgenodigd en schrijf ik er een uitgebreide blog over, de andere keer gaan we op eigen initiatief naar bijvoorbeeld een boomhut, of pretpark. Om de kosten in toom te houden probeer ik altijd leuke koopjes en aanbiedingen te spotten. Om een dagje uit goedkoop te houden, delen we onze tips en tricks!

De zomerweken in kinderpretpark Julianatoren

De Efteling kost gerust 40 Euro p.p (tot 3 jaar gratis), Tickets voor Drievliet 22,50 euro . Walibi rekent prijzen vanaf 27 euro tot 33,50 euro p.p. Kaartjes voor dierentuin Wildlands gaan tot 27,50 euro per persoon.  Extra tip: check of je favoriete pretpark ook een gezinsabonnement aan biedt. Die heb je er snel uit met een groot gezin!

Duurder en duurder versusgoedkoop

Ik schrok me een hoedje toen ik bij de kassa stond van een museum waar we al lang een bezoekje aan wilden wagen. Rechtsomkeert gaan vond ik wat ver gaan, maar met drie kindjes entreegeld, een hapje en drankje ben je rustig meer dan 100 Euro kwijt. Goedkoop was het niet, maar toch gingen we er voor! Uit veel onderzoeken blijkt dat uitjes met het gezin steeds duurder worden. Toch kun je er slim mee om gaan en hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen. Een dagje pretpark, dierentuin, museum, of restaurant uitje kan best goedkoop uitpakken als je de juiste tips en tricks kent! Hier komen ze:

Motel One nachtwacht rijksmuseum
Kinderen hebben gratis toegang bij het Rijksmuseum

1. Eigen consumptie meenemen

De prijzen liggen bij pretparken en dierentuinen over het algemeen vrij hoog. We gaan altijd wel ergens zitten om bij te kletsen en even tot rust te komen van het pretpark geweld! En kindjes hebben nu eenmaal vaak dorst en trek in iets lekkers. Als je zelf eten en drinken meeneemt in een picknickmand bespaar je veel geld en maak je het zo goedkoop, of duur zoals je zelf wilt.. Bijna alle pretparken, dierentuinen en gelegenheden bieden de mogelijkheid om zelf iets mee te nemen.

land van fluwel
Chillen bij land van Fluwel, wat een leuke ontdekking

We nemen graag onze eigen drinkfles mee, snoepjes en gesmeerde broodjes. Ook snacks zoals worteltjes, of verantwoord snoep zijn favoriet. Wel mag je als moeder alles meezeulen en let dus wel op het gewicht! Pakjes drinken laat ik thuis in het kader van duurzaamheid. Ik moet toch ergens beginnen als ouder! Tip: in veel parken zijn blikjes drinken verboden, houd hier rekening mee!

wanapix, cadeaus, gepersonaliseerd

2. Reiskosten

Het is het beste om de auto te mijden omwille de parkeerkosten, al kan het met openbaar vervoer ook aardig oplopen. Ik overweeg het vaak en met zijn vijfjes is de auto dan voordeliger. Een parkeer kaart is bijvoorbeeld bij het spoorwegmuseum 9,- en met de trein werd het het veelvuldige! Maar om bijvoorbeeld naar het nijntje museum midden in de stad van Utrecht te gaan, is het OV vele malen verstandiger! Tip: kijk ook eens naar groepsreizen met de trein, hiermee bespaar je veel kosten!

Europa-park Duitsland, Rust, pretpark, tips en tricks, review

3. Tijd & datum check

Zorg dat je gelijk bij aanvang voor de deur staat. Je bent dan vroeg en kunt overal gelijk in, of rondlopen. Veel bezoekers druppelen vaak later binnen. Je kunt daardoor eerder eten en optimaal van een hele dag genieten. Bij het Europa-Park mag je zelfs een half uur eerder het park in als je er verblijft, top om je favoriete achtbaan tig keer achter elkaar te ervaren!

Ziezo Marokko Tropenmuseum
ZieZo Marokko in het Tropenmuseum was een groot succes

En het spreekt voor zich dat het in het hoogseizoen drukker is, net als de vakantieweekenden. Wij kijken zelf vaak vooraf in de schoolkalender naar studiedagen die niet in de rest van het land gelden. Doordeweeks heb je dan vaak een pretpark, of speeltuin voor jezelf en je gezin, ideaal! Een andere tip is om er een weekend omheen te plannen. Als je de website in de gaten houdt van bijvoorbeeld avonturen park Hellendoorn, Slagharen, of Walibi, kun je goedkoop een paar nachten overnachten. Soms heb je echt gelukt als je er op tijd bij bent.

4. Budgetbepaling

Vaak mogen de kindjes op een uitje zelf iets uitzoeken, of beloof ik een ijsje. Onze eigen vriezer is gevuld met ijs, en ook bij een nabijgelegen snackbar ben je voordeliger uit. Qua souvenir bij bijvoorbeeld Disney on Ice had ik vooraf een knuffel goedkoop gespot. 20, of 25 euro per knuffel bij de show was iets te gortig. Wel kregen ze popcorn waardoor we veel bespaarden. Je hoeft niet altijd de hoofdprijs te betalen om het voor de kinderen een magische ervaring te alten zijn. Nu ze iets ouder zijn krijgen ze 5 euro om vrij te besteden. Hierdoor worden de kindjes bewust van het uit te geven bedrag.

Disney on ice betoverende werelden verjaardag

5. Goedkoop met korting op entreegelden

Met mijn bankgiroloterij VIP kaart wordt ik elke maand verrast met gratis uitjes. Ook is een museumjaarkaart ideaal en heb je er zo uit. Koop in ieder geval nooit kaartjes direct bij de deur. Meld je aan op de nieuwsbrief, of houd de websites in de gaten.

Ook zijn er aanbiedingen websites waar je geregeld toffe aanbiedingen hebt waarmee je er goedkoop op uit kunt gaan. Bieden op veilingen doe ik eigenlijk nooit. Velen vergeten dat je daarop nog eens 5,- administratiekosten betaald met veel addertjes onder het gras. Voor Cavalluna scoorden wij bij actievandedag perfecte kaarten.

Ook hebben ze bij de lokale supermarkten vaak spaaracties. Bij de AH voor de Efteling en bij JUMBO toffe 1+1 acties voor bijvoorbeeld dierentuinen, etc

Buurman en buurman expositie museum van de twintigste eeuw
museum van de twintigste eeuw

En om het heel goedkoop en low budget in te steken kun je gerust een paradijs maken van de achtertuin. Met een opblaas zwembad is het altijd een groots succes.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief