Delen vinden we super lief

Vrijdag 6 maart arriveerden bij Rotterdam Ahoy de paarden van Europa’s meest geliefde paardenshow: CAVALLUNA. In 2019 wist het spektakel maar liefst 20.000 bezoekers naar de Ahoy Arena te trekken en dat begrijpen wij als geen ander na het zien van deze magische show! Het fameuze ‘Legend of the Desert’ wist Ahoy drie keer tot de nok toe te vullen met enthousiast publiek. Ook wij waren er bij en ik kan je vertellen dat dit pure magie was! We hoorden veel oh’s en ah’s om ons heen en de schittering in de oogjes van de kinderen was onbetaalbaar! Dit was pure magie, een paardenshow die indruk heeft gemaakt! Mijn handen doen nog zeer van het klappen!

En aankomend jaar kom CAVALLUNA terug naar Rotterdam Ahoy met een gloednieuwe show genaamd ‘Secret of Eternity’. Blokkeer dus alvast 27 en 28 maart 2021 in je agenda als je enthousiast wordt van onze blog… lees je me!?

paardenshow

Bijzondere band met paarden

In de shows van de paardenshow CAVALLUNA staat de bijzondere band tussen mens en paard centraal. Elke scène wisten ze ons te betoveren met de outfits, het decor, het muziek, het verhaal en de prachtige paarden. We zaten vooraan waardoor we de paarden bijna konden voelen, horen galopperen en de bewegingen nauwlettend konden volgen. Ik werd zelfs ontroerd op bepaalde momenten en kan je zeggen dat het niet vaak voorkomt dat ik van A tot Z geboeid ben door een show!

De 60 dieren, de vele ruiters en het internationale dansgezelschap creëerden voor ons een onvergetelijke ervaring dat ons nog heel lang zal bijblijven! En ook de heerlijke geur van paarden blijft me bij.

paardenshow

Paardenshow met een enorme productie

Bij aankomst zagen we de speciaal gebouwde Cavalunna paardenstallen al staan naast Rotterdam Ahoy. Mijn dochter (5) is dol op ponyrijden en gluurde tussen de hekken door of ze al wat kon zien. De kinderen waren uitgelaten en vonden het maar wat spannend dat ze zo laat mochten opblijven. De magische paardenshow is in Europa zeer geliefd en is keer op keer een mega operatie.

paardenshow

Home sweet home

Maar liefst vijf vrachtwagens zorgen voor het transport van de paarden en daar bovenop vervoeren nog eens tien vrachtwagens het materiaal. En naast de 60 dieren, waaronder 55 paarden en twee ezels, werken er ruim 90 mensen mee aan deze show. Er wordt overigens heel goed voor de paarden gezorgd. Ze willen de dieren zoveel mogelijk dezelfde omstandigheden bieden op iedere locatie waardoor ze altijd dezelfde materialen gebruiken. Denk daarbij aan het hooi, stro en zand in de piste. En ook worden de stallen en de inrijbak hetzelfde opgebouwd zodat de dieren zich overal thuis voelen, waar de paardenshow die avond ook plaats vindt.

paardenshow

Top van Europa

Bij CAVALLUNA zie je een verscheidenheid aan paardenrassen aan je voorbij komen. De sterren van de show zijn vooral de prachtige Arabieren, Lusitano’s, Mini-Shetlanders, Andalusiërs een Tinker, de Nederlandse rassen KWPN (Nederlandse Warmbloed) en Friese paarden.

Zelf heb ik er niet heel veel verstand van, maar weet wel dat dit prachtig is! “mam kijk die bruine is mooi!” Mijn dochter had ook gelijk haar favorieten! Ik keek mijn ogen uit bij het zien van de gespierde paarden en prachtige manen. Niet te verwarren met mannen…toegegeven, die waren ook heel mooi! Ween kracht, spierballen en lef hebben ze! “Mam, ik hou echt zooovééél van paarden en eenhoorns” zegt mijn dochter vervolgens uit het niets terwijl ze tegen me aan kroop! Deze show maakt indruk op haar en op mij en mijn schoonmoeder evenzo!

Zullen we een paard als huisdier nemen?…

Vooral bij de paardenfluisteraar Bartolo Messina keken we gebiologeerd hoe hij twee kleine kuddes paarden in volledige vrijheid wist aan te sturen. Door de band van vriendschap en vertrouwen weet hij ze met verve aan te sturen. Mijn zoontje vond het vuur, de zee en de ridders bere interessant. Hij vond het gewoon vervelend als ik hem iets vroeg, hij wilde geen seconde van de show missen. “Mam, hebben de ridders het niet koud met hun blote buiken? Waar hij toch op let mijn kleine jongen(7).

Mijn sidekicks! Mijn paardenmeisje en stoere ridder.

Toen ik hem vroeg of hij het mooi vond, knikte hij overtuigd. “Zullen we dan maar een paard als huisdier nemen” vroeg ik hem gekscherend. Hij keek me verbaasd aan en antwoorde ‘Nee mama, dat kan toch niet, we hebben geen stal” Bij het zien van de kleine shetland pony’s herhaalde ik mijn vraag, want deze waren immers kleiner. Hij slaakte een diepe zucht en antwoordde: “Neehee mama, onze schuur is helemaal vol”

Topatleten

De leden van de Hasta Luego Academy wisten het publiek te verbazen met hun acrobatische kunsten door op, onder en naast hun paard te springen. Wow wat een talent en kracht! De veelzijdige Laurent Jahan zorgde zelfs voor een grote dosis humor in de show samen met zijn ezels en vurige Arabier. Het Portugese team van voormalig kampioen Luis Valença bracht met hun edele hengsten een prachtige klassieke dressuur. waar ik stijl van achterover sloeg.

De paarden, met een ruiter, of aan de hand, voerden tot in de perfectie complexe oefeningen uit. De diversiteit van al deze paarden en hun karakters maakt deze show heel bijzonder. Mijn dochter weet nu zeker dat ze dolgraag wil leren paardrijden. We houden het voorlopig bij ponyrijles waar ze haar ei helemaal in kwijt kan! En mijn zoontje is overtuigd dat hij ridder wil worden! en ‘nee mama, geen soldaat of Ninjago, dat is iets anders“! We kijken nu al uit naar aankomend jaar, in de hoop dat ze met een nieuwe show richting Nederland komen!

Meer informatie over deze prachtige paardenshow: www.cavalluna.ahoy.nl.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief