Delen vinden we super lief

1. NEMO

kindermusea

We trappen het lijstje af met een van de meest kindvriendelijke musea in Nederland. Zo werd het museum in 2014 zelfs uitgroepen tot een van de elf meest fantastische musea voor kinderen van deze wereld. Deze prijs werd uitgereikt door het populaire Amerikaanse tijdschrift en website Metal Floss. In het museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie kan zijn. Bezoekers ervaren hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Of het nu gaat over licht, geluid, elektriciteit of zwaartekracht.

Kindermusea

Alles komt aan bod. Je leert door dingen te doen, zelf dingen te maken, mee te kijken en te luisteren. Tijdens het bezoek aan NEMO raad ik wel een goede iPhone Xs Max screenprotector aan. Door alle experimenten, workshops en demonstraties ligt een klein ongelukje op de loer en heeft je scherm zo een kras te pakken. Na een dagje NEMO zit je hoofd vol nieuwe informatie en leuke, interessante indrukken. Een perfect dagje uit voor jong en oud!

2. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Wil je graag je kinderen wat bijbrengen over de historie? Ga dan naar het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Herleef de tijden in het 150 jaar oude museum en leer over de geschiedenis van brood en banket. Neem een duik in het leven van de bakkerij van toen en nu en zie de verschillen. In de vakanties staat het museum extra in het teken van kinderen. Zo kunnen de kinderen onder begeleiding van een echte bakker zelf aan de slag. Wat de kinderen gaan bakken is afhankelijk van het seizoen. Tijdens deze activiteit is een goed iPhone XI hoesje een must.

Met al die deeghandjes kan je telefoon anders snel vies worden. Naast het museum en zelf boord of banket bakken is er ook de mogelijkheid om gezellig een kopje koffie of thee te drinken in de Gelagkamer. Naast koffie en thee kun je in de historische kamer genieten van heerlijkheden uit eigen bakkerij. Kun je maar geen genoeg krijgen van al het lekkers? Sla dan je slag in de welgevulde winkel! 

Hier kun je natuurlijk terecht voor veel lekkers van de bakkerij, maar ook voor thuisbakproducten en souvenirs. Neem voor vertrek wel een kijkje op de website. Het programma van het museum kan per dag wat verschillen. Een bezoek aan het Bakkerijmuseum staat in ieder geval garant voor een dagje smullen!

3. nijntje museum

Dit is een perfect museum voor de echte kleintjes. In tien verschillende themaruimtes ontdekken peuters en kleurtjes de wereld om hen heen. Elke ruimte heeft een ander thema. Denk hierbij aan het huis van nijntje, de dierentuin, de dokter en ga zo maar door. De kinderen gaan op ontdekkingstocht door de verschillende kamers en leren spelenderwijs meer over de alledaagse dingen. Kleuren, schilderen, kruipen, dansen, niets is te gek! 

Wanneer je kiest voor dit uitstapje, raad ik goede hoesjes voor je telefoon aan. Alle kinderen lopen in het rond en je telefoon kan daardoor zomaar op de grond belanden. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Plan je bezoek wel van te voren en koop alvast een kaartje, want het komt geregeld voor dat het museum vol zit

Nijntje museum, kindermusea

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief