Delen vinden we super lief

In het dierenpark Amersfoort kijk je je ogen uit bij de vele verschillende dieren. Voor het eerst bezochten we dit dierenpark met onze kinderen en het was een groot succes! Je wandelt over kleine bospaadjes en kunt los op het avontuurlijke klimparcours dat door het hele park heen loopt.

Het toffe van het dierenpark is dat je niet alleen langs, maar ook boven en tussen de dieren loopt. Je kunt de apen zien slingeren, van een afstandje naar de krokodillen loeren en giraffen bewonderen vanuit een waterfiets. Het was een groots avontuur in het Dierenpark Amersfoort.

Videoimpressie

Op reis langs, boven en naast de dieren

In het Hollandse Woud hebben we wolven gespot, de favoriet van zoonlief. Een stukje verder spotte Lucas (2) de giraffen die parmantig rondliepen door de Savanne. En niet veel verder beland je ineens op de Prairie en zie je overal de mooie prairiehondjes opduiken.

In de Stad der Oudheid keek ik zelf mijn ogen uit waar je de tijgers recht kunt aankijken. Olivier(6) was overigens enorm onder de indruk van het Dinobos. In dit Dinopark werden veel foto’s gemaakt. De één vond hij nog toffer dan de ander.

Kinderactiviteiten in het dierenpark Amersfoort

In het gehele dierenpark Amersfoort is er gebruik gemaakt van glazen wanden waardoor de dieren heel dichtbij komen. Ook organiseren ze iedere schoolvakantie extra leuke activiteiten, speciaal voor kinderen!

Tijdens de meivakantie maak je in het dierenpark Amersfoort kennis met het boerenleven. Met je neus in de buitenlucht kun je de boerenfamilie meehelpen. Je kunt raden welk ei bij welke vogel hoort, je duikt in de wereld van de zoemende bij en kunt ontdekken hoeveel melk je nodig hebt om kaas te maken.

En van al dat werken, krijg je het warm … en plof je neer op een hooibaal om naar de mooiste verhalen te luisteren. En papa en mama op het nabijgelegen terras. ;-D

Kennis maken met Het Boerenleven!

We hebben onze klompen uit de kast getrokken en zijn op pad gegaan om dit met pasen zelf te ervaren. Op 2e paasdag vonden we het het uitgelezen moment om er met het gezin op uit te gaan. We gaan maar wat graag op avontuur in dit award-winning dierenpark.

Het dierenpark heeft zelfs een zilveren award gewonnen tijdens de prijsuitreiking van de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De Efteling kreeg de eerste plek, dat Amersfoort de leukste dierentuin van Nederland maakt! 

In mei leggen alle…

De meivakantie is dé tijd dat vogels gaan broeden en dat jonge dieren de eerste stapjes wagen. De bomen worden steeds groener en kinderen kunnen zich buiten helemaal uitleven. De lente was prachtig zichtbaar in het hele dierenpark.

Het leuke aan dierenpark Amersfoort is dat de kinderen in het park eindeloos hebben kunnen klimmen en klauteren langs de dieren en ook in de vele speel attributen. Mijn collega vertelde hier dolenthousiast over en ze heeft helemaal gelijk, dit dierenpark is tof!

Op avontuur

Kunnen volwassenen ook klimmen”!?, vroeg ik mijn collega wel enthousiast” “Niet in het jurkje dat je nu aan hebt”, grapte ze, “maar ook ouders kunnen klimmen”. En zo geschiedde! Samen met de kinderen hebben we elk hoekje en gaatje ontdekt en hebben we veel glijbanen naar beneden mogen afglijden.

In een ver, ver verleden was ik wel eens in het dierenpark Amersfoort geweest, maar nog nooit met de kinderen. We zijn wel in Beeksebergen geweest en veel in Artis geweest door ons jaar abonnement. Dit hebben nee echter stopgezet om vooral ook andere plekken te kunnen ontdekken.

Tot slot

In het dierenpark Amersfoort raakten we echt ondersteboven van de prachtige dierenwereld en van het buitenspelen in het bos … te leuk! Het was een dag waarin we vele fijne herinneringen hebben mogen maken. We komen hier heel graag weer een keertje terug!

Liefs Olivette

Ook zijn we actief op Instagram  Twitter Facebook en Youtube waar we onze dagelijkse beslommeringen delen. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief