Delen vinden we super lief

Europa-Park heeft met meer dan 100 attracties het grootste aanbod van alle attractieparken in Europa. Ook voor kleine bezoekers is heel veel te beleven. Europa-Park heeft ook nog eens diverse zaken geregeld om een dagje attractiepark voor ouders en kind optimaal te laten verlopen.

Een mega groot aanbod

Europa-Park is niet alleen Duitslands grootste attractiepark maar heeft ook van alle parken in Europa het grootste aanbod. Je kan er meer dan 100 attracties ontdekken: van een Sprookjesbos tot en met snelle achtbanen, van shows tot en met familieattracties. Op de website van het park kunnen ouders de leeftijd en lengte van hun kind instellen en meteen zien welke attracties voor hun kroost geschikt zijn. Voor elke leeftijd en lengte is er keuze te over.

Kinderen van 3 jaar en 95 cm lengte kunnen bijvoorbeeld hun eerste achtbaanervaring opdoen in de nieuwste achtbaan, de Ba-a-a Express. Vanaf 4 jaar en 1 meter mogen ze al meevliegen over de wereld van Arthur en de Minimoys, maar ook in het onlangs geopende flying theater Voletarium.

Je hart ophalen

Ook kunnen ze kiezen voor de wildwaterbaan Fjord Rafting en de achtbanen Alpenexpress en Pegasus. In Europa-Park mag je al met 3 jaar een racewagen op de Silverstone circuit besturen!

In de 15 themagebieden van het park zijn naast grote attracties overal attracties voor de kleine bezoekers te vinden. Op verschillende plaatsen zijn ook speeltuintjes en waterspeelplaatsen aangelegd. En er zijn terrassen waar ouders hun spruiten in de gaten kunnen houden.

Een ideaal themagebied in Eerpa-Park voor kinderen is Ierland. Hier zijn diverse attracties voor koters en er is een indoor speelpaleis. Ouders hoeven zich hier niet te vervelen: er is een restaurant met Ierse specialiteiten en een heuse Guinness-pub.

Entertainment

Iedere dag staat er 23 uur aan entertainment op het programma. Vanwege het minimale taalgebruik zijn de shows uitermate geschikt voor kinderen. De stoere kids zijn dol op de stuntshow met paarden, (knuffel-)beerliefhebbers gaan naar de ijsshow ‘Paddington on Ice’ en voor de allerkleinsten zijn er poppenshows en natuurlijk de shows met parkmascotte Ed Euromaus en zijn vrienden.

Midden juli wordt er een nieuwe attractie geopend: de JUNIOR CLUB STUDIOS. Kinderen kunnen hier ervaren hoe film gemaakt wordt en er zelf een rol in spelen.

Baby-switch-regeling

Voor ouders met jonge kinderen die graag zelf een achtbaan willen doen heeft Europa-Park een baby-switch-regeling. Een van de ouders sluit aan in de wachtrij en doet de attractie. De andere ouder wacht bij het kind en kan met een babyswitchkaart de attractie daarna doen zonder nog eens in de wachtrij aan te sluiten. In alle restaurants zijn er gerechten voor onze kleine gasten, ook als er sprake is van een voedselintolerantie. Zo zijn er glutenvrije pizza’s en pasta’s.

Ook voor andere diëten hebben de koks van Europa-Park een oplossing. In het Italiaanse parkdeel staat restaurant ‘glückskind’. Een speciale plek voor ouders met baby’s en peuters met ruimte om in alle rust te voeden of te verschonen. De oppervlakte van Europa-Park telt 150 voetbalvelden. Dat is heel groot voor kinderbeentjes en daarom zijn er bij de ingangen ook kinderwagens te huur.

Themahotels

De zes themahotels zijn helemaal ingericht op families. De kamers zijn geschikt voor gezinnen tot en met 6 personen. Ieder hotel kent een speelhoek en bij de zwembaden is telkens een waterspeelplaats. Ook ’s avonds hoeft men zich niet te vervelen want voor de kinderen is er een kinderdisco of een speurtocht.

Kinderen die in het Camp Resort verblijven voelen zich in hun tipitent, huifkar of blokhut meteen indiaan of cowboy. Voor het slapengaan is er op het Camp Resort nog een indianenshow.

Gegarandeerde pret

Pret is in Europa-Park voor kinderen gegarandeerd. En als de kleine wijsneuzen nog iets willen leren dan kan dat ook. Het thema ‘Europa’ komt in het park op diverse manieren tot uiting, maar bijvoorbeeld ook in de wachtrijen. Daar leren zij het een en ander over de verschillende landen, maar bijvoorbeeld ook hoe je kunt jodelen als een Oostenrijker.

Voor kinderen van 10-15 jaar die hun klasgenootjes willen vertellen over hun belevenissen in Europa-Park is er een spreekbeurtpakket. Nieuw daarin is een pakket over achtbanen, hoe zijn deze attracties ontstaan en welke soorten zijn er. Zo’n pakket is gratis aan te vragen via benelux@europapark.de

Zwarte woud

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld!

Groot aanbod

In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13.

Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.

Gerelateerde blog: Tips en tricks voor een Europa-park citytrip met vrienden

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief