Delen vinden we super lief

Soms ontdek je ineens dat er best veel te doen is in je eigen buurt. Zo gingen de meisjes en ik vandaag met de nichtjes naar Dippiedoe in Best. Voor ons slechts twintig minuutjes rijden en voor de meisjes een dag met heel veel lol. Het bleek een schot in de roos want met meisjes van 2, 5, 7 en bijna 10 bleek er genoeg te doen.

Best op z’n Best

dippiedoe

Het Brabantse Best is voor ons echt een thuiswedstrijd. Toch wist ik niet dat er een heus pretpark verborgen lag zo dicht bij huis. We kwamen lekker vroeg aan zodat het niet te laat zou worden. Uiteindelijk zijn we bijna de hele dag gebleven en als het aan de meiden lag, waren we nog een uurtje langer gebleven.

Dippiedoe voor de allerkleinsten

Onze peuter begon letterlijk te huppelen van plezier toen we het park betraden. We begonnen in het binnen gedeelte van Dippiedoe, een waar indoor speelparadijs. Vlak na de entree zochten de meiden meteen een plekje in de draaimolen. Na drie rondjes paardrijden, motorrijden en varen was het tijd om ook de rest van het park te ontdekken. De kleinste nam een duik in de ballenbalk terwijl de rest een weg zocht in de klauter kajuit. Onze kleuter en peuter vonden het daarbinnen wel prima. De anderen meiden wilden toch wat meer van het park zien.

Meten is weten

Eenmaal buiten werd de plattegrond grondig doorgenomen want dat is “part of the fun”. Het park is bedoelt voor kinderen tot een jaar of 12. Om het voor iedereen zo leuk en veilig mogelijk te houden, zijn er bij bepaalde attracties lengte of leeftijd grenzen ingesteld. Wel zo fijn want zo blijven de botauto’s ook leuk voor de kleintjes en kan de achtbaan net een tikje harder.

Het buitenpark van Dippiedoe

dippiedoe

Wat een mazzel, er was vandaag heel veel regen voorspeld maar in plaats van dat kregen we alleen maar zon. Eenmaal buiten racete de dames direct naar de speeltuin. Super leuk natuurlijk maar recht tegenover de speeltuin staat een achtbaan. De eerste achtbaan wel te verstaan want aan het eind van het buitenterrein is een nog grotere achtbaan. Er bleek nog heel veel meer te beleven in het buitengedeelte: een reuzenrad, zweefmolen, schommelschip en zelfs een dansend schip en meer.

Het park van bovenaf

Onze kleuter vond het reuzenrad er maar wat spannend uitzien. Toch zag het er zo aanterekkelijk uit dat ze een poging wilde wagen. Zij met kleine zus en mama in het ene gondel, de nichtjes en tante Kim in de andere gondel. Toen de rit begon voelde ik nog een gespannen handje op mijn been maar al snel zag ik een hele grote glimlach. Toen we helaas uit moesten stappen, rende ze direct terug naar de ingang. Dit was stiekem toch wel heel erg gaaf.

Koffie en ijsjes

dippiedoe draaimolen

Ik hou wel van een lekkere kop koffie in de ochtend. Dus terwijl onze peuter nog een keer de ballenbak in dook, zaten mijn schoonzus en ik achter een lekkere kop cappuccino. Een paar uur later namen we er nog één maar nu vergezeld met een heerlijk puntje red velvet taart. De rest van het gezelschap wilde liever een ijsje. Kwam dat even goed uit want ijsjes werden natuurlijk ook verkocht.

De toppers van in Dippiedoe?

Wat was nou het allerleukste vandaag? Voor de jongste was het duidelijk. Zij wilde het allerliefst de hele dag van ballenbak naar draaimolen en weer terug. Onze kleuter wist het zeker: binnen is het leukst. En de botsauto’s of toch het reuzenrad? Het jongste nichtje moet er nog even over nadenken terwijl ze voor de tweede keer in de zweefmolen ging. Onze bijna tiener weet het zeker: de achtbaan en het schip. “Wanneer gaan we weer?” vroeg mijn dochter toen ze in bed lag. “Het reuzenrad was wel heel erg leuk hè?”

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief