Delen vinden we super lief

26 maanden waren ze in de weer met bouwen om het indoor zwemparadijs en waterpark van het Duitse Europa-Park officieel te kunnen openen. Waterwereld “Rulantica’ is het tweede park van Europa-Park waar alles draait om waterplezier. We zagen het afgelopen jaar al in de stijfers staan en nu is het dan eindelijk zover en kunnen we ultieme waterpret beleven!

Europa-park Duitsland persreis
Afgelopen jaar hadden we pret voor tien in het Europa-Park.

Terug van weggeweest

Afgelopen jaar hebben we Europa-Park voor het eerst ervaren en we riepen destijds al volmondig: “hier komen we graag terug”. Met het nieuwe zwemparadijs is het nog aantrekkelijker om weer richting het zwarte woud te reizen. De kindjes zijn nu een jaartje ouder, hebben hun zwemdiploma en inmiddels ook andere interesses (lees: meer achtbanen) waardoor het nu een nog toffer en gevarieerder familiebezoek zal worden in het voorjaar.

Grootste waterpark van Europa

Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park waardoor het perfect te combineren is met pretpark fun en een dag zwemmen, dat avontuur garandeert van een ander niveau! Rulantica is uitgegroeid tot één van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een bijzondere ervaring. Dat komt niet alleen door de vele bijzondere waterattracties, maar ook door de bijzondere sfeer.

Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is in het waterparadijs Rulantica juist gekozen voor een Scandinavische belevingswereld met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. Mijn zoontje(6) had afgelopen jaar de maquettes van Rulantica gezien in Europa-Park en heeft nog steeds over het gezonken eiland, zeemeerminnen, de gezonken boten en de octopus met vikingshoorn op het handdoekje.

Avontuurlijke themazones

Het waterpark Rulantica is ingedeeld in 9 themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten. Themazone Trølldal is afgestemd op de allerkleinsten en liefdevol ontworpen! De stoere durfals komen aan hun trekken in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm. Mijn zoontje gaat zijn hart ophalen bij de atttractie Shotgun falls Isbrekker, waarin ze in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Dit is waar we zolang voor geoefend hebben bij zwemles!

Attracties naar ons hart

De AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål is ook gaaf waarin moedige bezoekers na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: “3, 2, 1 …” waarna de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken. Dit is meer voor mij geschikt, YEAH, tof!

En als je meer behoefte hebt aan rust kun je ontspannen in het water, of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius dat een fijne bijkomstigheid is.

25 toffe waterattracties

Waterwereld Rulantica heeft in totaal maar liefst 25 waterattracties zoals de grootste golfslagbad van Duitsland, een chill river van 250 meter en maar liefst 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. Wel goed om te weten is dat de attracties voor zowel jong en oud zijn, maar enkele hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties. Veiligheid gaat immers voor!

Faciliteiten voor iedereen

Het merendeel van de faciliteiten is ook geschikt voor gasten met een handicap. In het rustgedeelte staan zo’n 1.700 ligstoelen en er zijn 8 exclusieve cabana’s met persoonlijke bediening. Dit klinkt mij als muziek in de oren. Deze mana heeft immers soms ook even me-time nodig! Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal (met een oppervlakte van 32.600 m2) is er buiten nog eens 8.000 m2 waterplezier.

Naast een buitenbad (500 m2) en een wildwaterrivier is er een ligweide waar bezoekers op een van de 500 ligstoelen kunnen relaxen. Er zijn voldoende omkleedruimtes in verschillende groottes en je persoonlijke spullen zijn veilig in één van de ruim 3.500 lockers.

De inwendige mens

Naast waterattracties heeft Rulantica een gevarieerd en groot aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. Dat sprak mij ook al enorm aan in Europa-Park! Voor elk wat wils! Met je polsbandje kun je eenvoudig en snel betalende in de diverse shops. Het zelfbedieningsrestaurant Lumålunda heeft een uitgebreide menukaart. In het gezellige Kelpie Café genieten gasten van zoete lekkernijen en snackrestaurant Snekkjas nodigt gasten uit voor een smakelijk tussendoortje.

Ook kunnen gasten ontspannen en hun dorst lessen in de verschillendezwembadbars. Drie shops bieden gasten de mogelijkheid om wat rond te snuffelen, hun zwemuitrusting op te frissen of een klein souvenir te kopen, zoals Snorri. De zesarmige octopus Snorri waar mijn zoontje het een jaar na dato nog steeds over heeft! Dit is de mascotte van Rulantica. De naam Snorri is afgeleid van Snorri Sturluson, de geschiedschrijver die in de 13e eeuw de Noordse mythologie optekende waarop de verhalen van Rulantica zijn gebaseerd. We kijken er weer enorm naar uit!

Rulantica, meer dan een naam alleen

Achter Rulantica gaat een mooi verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Het legendarische eiland Rulantica staat centraal dat al tijden de mensheid fascineert. De vraag is of het eiland echt heeft bestaan of dat het een sprookje is! We zullen het misschien nooit weten, maar het fascineert onze kindjes nog steeds!

Het verhaal gaat nog verder! In het verleden wilde men dit verdwenen eiland heel graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben dat nu in de lobby van Krønasår hangt, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

Grootste investering tot nu toe

Rulantica is echt een nieuw en baanbrekend project van de familie Mack, eigenaar van Europa-Park. Het is de grootste investering tot nu toe die ze ooit hebben gedaan! (180 miljoen euro inclusief infrastructuur). En het resultaat mag er echt wezen!

Van het totale project (63 voetbalvelden groot) zijn nu de eerste twee onderdelen voltooid: het waterpark en het nieuwe themahotel Krønasår dat in mei 2019 is geopend. Dit gethematiseerde hotel heeft 277 kamers en 27 suites dat gasten via een brug exclusieve toegang biedt tot Rulantica. We moeten allerminst een datum prikken, want hier gaan we graag naartoe om het met eigen ogen te bewonderen!

Perfecte aanvulling op het attractiepark

Rulantica is een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Na een dag doelen en attracties bezocht te hebben, kunnen ze in het zwembad weer bijkomen, nouja zwemmen en spelen! Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn overigens ook vele andere overnachtingsmogelijkheden rondom het Europa-Park! Je kunt er terecht in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping. Wij verbleven vorig jaar in een blokhut en deze keer zijn we nieuwsgierig naar een themahotel!

Openingstijden Rulantica

In tegenstelling tot het attractiepark (dat een winter- en zomeropenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het gehele jaar geopend. Je kunstverzamelaar terecht van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Op 31 december 2019 is Rulantica geopend tot 19.00 uur. Rulantica is met kerst gesloten. Maar check vooral de website voor alle up-to-date informatie.

Tickets en meer informatie

Vanwege het begrensde aantal bezoekers hebben gasten voor Rulantica een ticket op datum nodig. Losse dagtickets zijn online te koop; vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum. Avondkaartjes (v.a 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar.

Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken. Tickets zijn te bestellen op tickets.europapark.de. Infoline: 0049-7822 77 66 55. Actuele informatie en toegangsprijzen zijn te vinden op rulantica.nl

Tot heel snel!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief