Delen vinden we super lief

Waterwereld “Rulantica’ is het tweede park van Europa-Park waar alles draait om waterplezier. Het stond in de stijgers tijdens ons bezoek aan het naastgelegen Europa-Park drie jaar geleden en nu is het dan eindelijk zover en beleven we het ultieme waterpret. Samen met mijn zus beleefde ik een meiden weekend op deze ultieme plek om weer ouderwets plezier te maken.. lees je mee ?

Een bijzondere, kleurrijke, magische wereld

Terug van weggeweest

Alweer drie jaar geleden bezochten we Europa-Park waarna we groot fan zijn geworpen. We riepen destijds al “hier komen we graag terug”, maar ook zeker een keertje zonder de kinderen. Het is een waar kinderparadijs en voor volwassenen evenzo. Met het nieuwe zwemparadijs is het nog aantrekkelijker om weer richting het zwarte woud te reizen en maakten we er een zussen trip van. Met de kinderen komen we ook weer terug zodra ze alle drie hun zwemdiploma hebben, Rulantica is echt een paradijs van hoog niveau.

Grootste waterpark van Europa

Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park waardoor het perfect te combineren is met een dag, of 2 dagen pretpark. We verbleven in het hotel Colloseo waarmee we via een transfer naar het zwemparadijs werden gebracht. Met de auto is het ook eenvoudig te bereiken en gratis parkeren voor Rulantica bezoekers.

Rulantica is uitgegroeid tot één van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een bijzondere ervaring. We hebben zelf mogen ervaren dat het niet zomaar een zwemparadijs is. Je treft er geen standaard palmbomen aan, maar treedt in een wereld vol bijzondere waterattracties met thema’s die je nergens anders zult aantreffen. Dit is heel bijzonder en je kijkt je ogen uit! Al vanaf het moment dat je bij hotel Kronassar uit stapt, krijg je het ultieme Hygge gevoel.

Via het hotel Kronasar liegen we door naar Rulantica

One of a kind

Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is in het waterparadijs Rulantica gekozen voor een Scandinavische belevingswereld met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. In het Europa-Park zagen we een dag eerder al de maquettes van het gezonken eiland, zeemeerminnen, de gezonken boten en zagen we overal Snorri, de octopus mascotte met vikingshoorn. Na inchecken kon het polsbandje om, gingen we omkleden en werden onze spullen veilig opgeborgen in een gratis locker. We konden op ontdekkingstocht en werden in de wereld van Snorri getrokken.

Avontuurlijke themazones

Het waterpark Rulantica is ingedeeld in 9 verschillende themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten.

Themazone Trølldal als hierboven afgebeeld, is afgestemd op de allerkleinsten en liefdevol ontworpen! Dit sloegen we deze keer zelf over, maar met kinderen een fantastische, magische en veilige plek om te ontdekken. De stoere durfals zoals mijn zus en ik kwamen aan onze trekken in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm. Bij de atttractie Shotgun falls Isbrekker stond ik met trillende benen in de rij, maar we hebben het er op gewaagd! We werden in een buis naar beneden gestort en plonsden aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water.

Attracties naar ons hart

De AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål is ook gaaf waar we onze moed bijeen schraapten. ‘Kom op jacque, dit durven wij’ riep ik stoer. Je betreed een glazen capsule en hoort vervolgens een countdown: “3, 2, 1 …” waarna de bodem onder je voeten wegklapt en je in de diepte glijdt. YEAH, tof!

En als je meer behoefte hebt aan rust kun je ontspannen in het water, of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius dat een fijne bijkomstigheid is. Met name als je even aan de zwembad bar een cocktail wilt nuttigen. toch wel heel leuk om met mijn zus op pad te gaan… proost!

Van veel attracties heb ik uiteraard geen eigen foto’s maar deze professionele foto’s geven een fantastisch idee van hoe tof alle glijbanen zijn.

25 toffe waterattracties

Waterwereld Rulantica heeft in totaal zo’n 25 waterattracties zoals de grootste golfslagbad van Duitsland, een chill river van 250 meter (mijn favoriet) en maar liefst 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. Wel goed om te weten, is dat de attracties voor zowel jong en oud zijn, maar enkele hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties. Veiligheid gaat immers voor! Dit weekend ontdekte ik alles met mijn zus Jacqueline en hebben we het alle, lees alle glijbanen uitgeprobeerd. Het was er in de avonduren rustig waardoor er geen rijen waren, echt fantastisch! En stiekem ook best vermoeiend aangezien even in wachten op je beurt ook best fijn is met zoveel treden omhoog!

Faciliteiten voor iedereen

Het merendeel van de faciliteiten is ook geschikt voor gasten met een handicap. In het rustgedeelte staan zo’n 1.700 ligstoelen en er zijn 8 exclusieve cabana’s met persoonlijke bediening. Dit klinkt mij als muziek in de oren als ik hier weer terug kom met manlief en de kinderen. Deze mana heeft immers soms ook even me-time nodig! Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal (met een oppervlakte van 32.600 m2) is er buiten nog eens 8.000 m2 waterplezier dat ook in de winter te bezoeken is.

Naast een buitenbad (500 m2) en een wildwaterrivier, is er een ligweide waar je op één van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn veel schone en stijlvolle omkleedruimtes in verschillende groottes en je persoonlijke spullen zijn veilig in één van de ruim 3.500 lockers. Na onze ontdekking rondje ging ik een keer terug om mijn mobiel te halen en ging een rondje foto’s maken om het vervolgens weer snel op te bergen. Je hebt hier geen telefoon nodig, er is gewoonweg te veel te doen.

De inwendige mens

Naast waterattracties heeft Rulantica een gevarieerd en groot aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. Dat sprak mij ook al enorm aan in het Europa-Park! Voor elk wat wils en ik kon ook een gezonde keuze maken! Met je polsbandje kun je eenvoudig en snel betalen in de diverse shops. Het zelfbedieningsrestaurant Lumålunda heeft een uitgebreide menukaart.

In het gezellige Kelpie Café genieten gasten van zoete lekkernijen en snackrestaurant Snekkjas nodigt gasten uit voor een smakelijk tussendoortje. Na al het zwemmen en glijbanen afgegleden te zijn, streken we daar dan ook heel graag even neer.

De zwembadbar was favoriet bij mijn zus en mij. De cocktails zijn een aanrader en zo leuk om iedereen zo blij te zien om me heen! En ben je even zwem-moe, ga dan shoppen! In de drie verschillende winkeltjes/shops kun je wat rondsnuffelen, je zwemuitrusting opfrissen, of zoals wij deden, een Snorri voor de kids kopen.

De zesarmige octopus Snorri, waar mijn zoontje het een jaar na dato nog steeds over heeft, namen we in knuffelvorm mee! Dit is de mascotte van Rulantica waarmee herinneringen blijven nbestaan. De naam Snorri is overigens afgeleid van Snorri Sturluson, de geschiedschrijver die in de 13e eeuw de Noordse mythologie optekende waarop de verhalen van Rulantica zijn gebaseerd.

Rulantica, meer dan een naam alleen

Achter Rulantica gaat een mooi verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Het legendarische eiland Rulantica staat centraal dat al tijden de mensheid fascineert. De vraag is of het eiland echt heeft bestaan of dat het een sprookje is! We zullen het misschien nooit weten, maar het fascineert onze kindjes nog steeds! In het zwemparadijs is het thema overal doorgevoerd dat heel knap is neergezet.

Het verhaal gaat nog verder! In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben dat nu in de lobby van Krønasår hangt dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Ons volgende bezoek breng ik hier heel graag door, of toch in Hotel Bellrock en dineren bij het 2 Michelin sterren restaurant.. keuzes, keuzes…

Grootste investering tot nu toe

Rulantica is echt een nieuw en baanbrekend project van de familie Mack, eigenaar van Europa-Park. Het is de grootste investering tot nu toe die ze ooit hebben gedaan! (180 miljoen euro inclusief infrastructuur). En het resultaat mag er echt wezen!

De fantastische zeeslang

Het themahotel Krønasår dat in mei 2019 is geopend is een gethematiseerd hotel met 277 kamers en 27 suites dat gasten via een brug exclusieve toegang biedt tot Rulantica. Mocht je het zwemparadijs bezoeken, loop deze route dan ook zeker, je kijkt je ogen uit!

Perfecte aanvulling op het attractiepark

Rulantica is een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Na een dag attracties bezocht te hebben, konden we in het zwembad bijkomen, nouja zwemmen en van de glijbanen afroetsjen! Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn overigens ook vele andere overnachtingsmogelijkheden rondom het Europa-Park!

Je kunt er terecht in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping. Wij verbleven drie jaar geleden jaar in een blokhut en deze keer verbleef ik met mijn zus in een themahotel, het Colloseo hotel.

Openingstijden Rulantica

In tegenstelling tot het attractiepark (dat een winter- en zomeropenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het gehele jaar geopend. Je kunt er terecht van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Check vooral de website voor alle up-to-date informatie.

Tickets en meer informatie

Vanwege het begrensde aantal bezoekers hebben gasten voor Rulantica een ticket op datum nodig. Losse dagtickets zijn online te koop; vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum. Avondkaartjes (v.a 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar.

Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken. Meer info vind je hier. Tickets zijn te bestellen op tickets.europapark.de. Infoline: 0049-7822 77 66 55. Actuele informatie en toegangsprijzen zijn te vinden op rulantica.nl

We vinden het echt een aanrader! En laat je het me weten als je gaat!?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief