Delen vinden we super lief

Voor de zesde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park twee Michelin-sterren. Het Europa-Park is hiermee uniek en ook wel het eerste en enige familiepark ter wereld met een sterrenkeuken. In het themahotel “Bell Rock” bevindt zich het Restaurant “Ammolite” dat van restaurantgids Gault & Millau ook al 17 van 20 mogelijke punten heeft mogen ontvangen.

ammolite, hotel bell rock, Europa-Park, Europa-Park restaurant Ammolite

Iets te vieren? Het Europa park restaurant Ammolite is een aanrader

Ook heeft het sterrenrestaurant “Ammolite” een plek veroverd in LaListe.com dé lijst met de 1.000 beste restaurants ter wereld die samengesteld wordt op basis van honderden culinaire gidsen. En laten wij in April nu in Hotel Bell rock verblijven! Je begrijpt dat wij Ammolite een bezoekje zullen gaan brengen, gezien mijn voorliefde voor sterren restaurants. Ook extra leuk, het is heel goed betaalbaar! Dus mocht je iets te vieren hebben, dan is dit een aanrader!

Europa-Park restaurant Ammolite

In 2012 werd in Europa-Park het viersterren superior hotel “Bell Rock” geopend. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel is het Europa park restaurant “Ammolite – The Lighthouse Restaurant” gevestigd. Dit fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen en een jaar na de opening werd de keuken met een Michelin-ster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster en heeft het sindsdien weten te behouden dat een topprestatie is!

Europa-park Duitsland, Rust, pretpark, tips en tricks, review


Chefkok Peter Hagen-Wiest

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok heeft al die jaren in het Europa park restaurant het constante niveau weten vast te houden. Hier kunnen ze terecht trots op zijn! Ze blijven zich ontwikkelen, en ontwikkelingen zich door nog preciezer, verfijnder en tegelijkertijd ook iets gedurfder te worden. Knap werk en ik kijk er naar uit om hen een bezoekje te mogen brengen!

Hoog niveau in een attractiepark

Het is extra noemenswaardig dat dit Europa park restaurant een restaurant van zo’n hoog niveau is, en dat in een pretpark. Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park is verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie en bevestigde dit.

In het begin geloofde niemand in een sterrenrestaurant bij een attractiepark. Deze herbevestiging van Michelin en de opname in LaListe.com bewijzen dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar met z’n allen naar toe werkt.

Europa-park Duitsland, Rust, pretpark, tips en tricks, review

Good Food

In de food & beverage- afdeling van het Europa-Park zijn zo’n 1.000 medewerkers werkzaam in meer dan 70 restaurants. Dat maakt het
het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. Met de komst van het zesde themahotel Kronasar en Rulantica, het mega-waterpark is het horeca-aanbod in 2019 nog eens flink uitgebreid. Wat betreft eten hoef je je in Europa-park geen zorgen te maken. Je kunt altijd terecht in een Europa park restaurant waar je keer op keer verrast zult worden. Ze kennen er zeer veel hoogwaardige restaurants en horeca gelegenheden! Ook komen veel producten uit de regio waarbij duurzaamheid en kwaliteit zeer belangrijke kernwaarden zijn!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief