Delen vinden we super lief

Stel je voor: je hebt een prachtig huis op het oog. Het heeft alles waar je maar van kunt dromen; grote leefkeuken, ruime woonkamer, moderne badkamer en een tuin waar je je ogen in uitkijkt. Alleen is er 1 minpuntje, het huis heeft maar 1 kamer voor de kinderen, maar je hebt er twee. Meteen denk je dat je het huis kunt laten schieten, want de kinderen willen wel het liefst allebei een eigen kamer. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen zodat ieder wat wils heeft. Jij het huis en de kinderen alsnog allebei een eigen plekje. Hoe dan, zul je je afvragen? Hieronder zullen we de opsomming gauw geven.

The More the merrier. Voor deze knuffels nog even geen stapelbed.

Een bed voor twee

Mochten je kinderen het toch een minder erg idee vinden dan dat jij van tevoren had bedacht, bestaat er een leuke oplossing voor het samen laten slapen van je kinderen, maar toch ook weer apart. In plaats van dat je twee bedden naast elkaar plaatst, zet je ze op elkaar. Ja!, een stapelbed. Stapelbedden voor kinderen zorgen ervoor dat je kinderen wel het idee hebben dat ze samen slapen, maar toch kunnen ze apart van elkaar nog hun eigen ding doen voor het slapen. Samen kunnen ze gezellig nog even snel de dag bespreken voordat ze gaan slapen vanuit hun eigen hoogte, maar wanneer de ene moe wordt kan deze gerust gaan slapen, terwijl de andere nog even snel een boekje leest met een leeslamp. Doordat je niet naast elkaar, maar boven elkaar slaapt, zullen je kinderen geen ‘last’ hebben van elkaar. En een stapelbed vinden ze altijd een toffe ontdekking.

Toch twee kamers?

Ja, het kan toch echt, alsnog van die ene kamer, twee aparte ruimtes maken. Hebben je kinderen toch wel liever allebei een aparte kamer in plaats van dat ze het idee hebben dat ze samen in 1 ruimte liggen? Kies er dan voor om een schot in de kamer te plaatsen. Door bijvoorbeeld een houten scheidingswand of een dunne gipswand hebben je kinderen toch nog het idee dat ze allebei een eigen kamer hebben.

Twee kamers, maar toch net niet

Als je kinderen het fijn vinden om allebei een aparte kamer te hebben, maar het in de avond toch wel een fijner idee vinden dat ze samen in dezelfde kamer slapen, kun je voor een tijdelijke scheidingswand kiezen. Een tijdelijke scheidingswand in de kamer kun je realiseren door bijvoorbeeld een lang gordijn in het midden van de kamer te plaatsen, die de ruimtes overdag afscheid van elkaar, maar die je in de avond weer weg kunt schuiven waardoor de ruimte weer geheel wordt. Op deze manier kunnen je kinderen kiezen voor de privacy die zij graag willen, maar hebben ze toch het idee dat ze niet helemaal alleen zijn wanneer ze dat niet willen.

stapelbed, kinderbed, https://olivette.nl/vakantiehuisje-kopen-vechtdal/
Het stapelbed in ons vakantiehuisje

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief