Delen vinden we super lief

Met het vele thuiszitten is het als ouder fijn om je kinderen een leuk en tegelijkertijd educatief spel te kunnen aanbieden. Onze nieuwst aanwinst is IQ Arrows. Het was soms een strijd om de schoolboeken erbij te halen waardoor ik er regelmatig één van onze smartgames bij pakte. De ene keer was het Smartfarmers, de andere keer een cube puzel, of het favoriete salamander spel.

Het werd tijd voor een nieuw spel die ik kon introduceren bij mijn leergierige, maar soms ietwat ‘luie‘ zoon (7). IQ Arrows wist mij te triggeren aangezien je er alle kanten mee op kunt en je diverse cognitieve vaardigheden stimuleert zoals de logica en probleemoplossend denken. We probeerden het uit!

Vind pijlsnel de oplossing 

Met het spel IQ Arrows probeer je de puzzelstukken op het spelbord te plaatsen zodat de pijlen in dezelfde richting staan als in de opdracht. Klinkt eenvoudig, maar let op! Als je namelijk één puzzelstuk draait, veranderen alle pijlen van richting. Dat is pas een uitdaging! Een leuk en uitdagend spel waar Smartgames heel goed in is. Spelenderwijs leren kinderen zoveel! Het is een leuk en uitdagend spel. En ook ideaal voor onderweg als we richting mijn vader gaan in het oosten van het land.

Spelbord met transparant deksel, 6 puzzelstukjes met gekleurde pijlen & boekje met 120 opdrachten en oplossingen.

IQ Arrows

IQ-arrows is een uniek reisspel met 120 opdrachten. Je begint met eenvoudige, makkelijke opdrachten die steeds moeilijker worden! Hier word ik competitief van en wil uiteraard het hele boekje met hersenkrakers voltooien. Ook mijn zoontje is uiterst geconcentreerd aan het puzzelen. Met zulke uitdagende spelletjes is het uiteraard de vraag of ze het wel echt heel leuk vinden! En IQ Arrows heeft dat bewezen!

Spelregels IQ Arrows

  • Content:
    • Spelbord met transparant deksel
    • 6 puzzelstukjes met gekleurde pijlen
    • boekje met 120 opdrachten en oplossingen.
    • Afmetingen: 9,8 x 2,9 x 14,4 cm cm (LxBxH)

Het spel is hier verkrijgbaar bij Smart games voor slechts €9,99

Waanzinnige Raadsels voor kids

En naast het IQ Arrows spel is mijn zoontje ook dol op het boekje vol raadsels. Om de vrije tijd spelenderwijs leuk te maken, bijt mijn zoontje zich in de breinbrekers. In deze spannende tijden is dit uitdagende boek boordevol reuze leuke raadsels, slimme strikvragen en briljante breinbrekers een fijne afleiding naast een spelletje van smart games.

Kids 9789044757057 | NUR 229 | €9,95 |
128 blz | pap 19,8 x 12,9 cm | zwart-wit

Leuke raadsels als – ? Wat is van jou, maar gebruiken je familieleden en vrienden meer dan jij?? Ik volg mijn broer altijd en overal. Toch zijn we heel verschillend. Je ziet hem, maar mij niet. Je hoort mij, maar hem niet. Wat ben ik?? Hoeveel keer kun je 10 van 100 afhalen?? Wat beweegt onder de zon, maar heeft nooit een schaduw?

Door te puzzelen en raadsels op te lossen trainen kinderen ongemerkt hun brein. Deze extra ontdekking wilde ik ook graag met jullie delen!

Leuke breintraining voor kinderen
• Alle antwoorden staan achter in het boek
• Voor kinderen vanaf 8 jaar

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief