Delen vinden we super lief

Onderweg naar de vakantiebestemming kunnen de kids zich best vervelen, of je nu per auto of met het vliegtuig reist. Een filmpje kijken, puzzelen op de tablet, of een spelletje spelen op je telefoon is leuk, maar door afwisselende activiteiten gaat de reis sneller.

autorit, vakantiespelletjes
Speelgoed voor onderweg uitkiezen

Er zijn van mogelijkheden om ze onderweg te vermaken, waaronder kleine spelletjes die gemakkelijk kunnen worden meegenomen tot aan vakantie doe-boeken. En ook tof buitenspeelgoed voor op de plek van bestemming is raadzaam! Vaak zijn reisspellen zo gemaakt dat de stukken niet zomaar van het speelbord glijden, zijn ze niet al te groot en makkelijk op te bergen. Ook deze vakantie zullen we weer  praktisch speelgoed meenemen!

Het grote Doe Boek Deltas

En een goede voorbereiding is het halve werk, we gaan uiteraard op vakantie wel 30 minuten per dag spelen, of zelfs meer… Met onderstaand overzicht maak je kennis met leuke producten.

Asmodee

* Dobble (Beach)

Dobble is een kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van belang om dit spel te winnen! Dobble Beach is een variant van Dobble, maar dan met een zomerse twist! Deze Beach versie is volledig waterproof en voorzien van een strandtasje, dus ideaal om mee nemen voor tijdens de vakantie!
Adviesverkoopprijs: € 15,99.

 • Jungle Speed (Beach)

Bij het kaartspel Jungle Speed probeer je zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Het is een slim spel voor snelle handen! Dit kun je doen door als eerste de totem te grijpen als de vorm van een figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn het niet!

Concentratie en snelheid zijn erg belangrijk. En dat is nog niet alles: speciale kaarten maken het nog net iets ingewikkelder voor nog meer hilariteit in het spel! Van Jungle Speed is ook een Beach versie beschikbaar, deze is waterproof en bevat een strandtasje om het spel makkelijk mee op reis te kunnen nemen. Adviesverkoopprijs: € 22,99.

 • Biggen

Biggen is een populair geluksspelletje. Je gooit met twee varkentjes, de manier waarop ze op tafel landen bepaalt het aantal te winnen punten. Je mag proberen de uitkomst van de andere spelers te voorspellen. Lukt het je goed te raden? Dan verdien je extra punten. Zo niet, dan verlies je punten.

Wie als eerste 100 punten bij elkaar gooit wint. Maar pas op: je hoeft maar een verkeerde worp te gooien en je mag van voor af aan beginnen… Van Biggen is ook een opblaasbare XL-variant verkrijgbaar, leuk voor in de tuin, op het strand of in het water. De travelversie is makkelijk mee te nemen in je tas of koffer!Adviesverkoopprijs: €15,99 (XL versie: €24,99, travelversie €12,99)

Fun promotion

1. SkippyDance is de nieuwe zomer-rage. Van de makers van Ztringz

2. GlitterZtringz van de makers van Ztring

3. De MegaBalloon XXL is een 3 meter lange balloon voor buiten. Tof voor op het strand en op de camping. Hier gaan de kidneren ongewtijfeld hee lveel plezier mee beleven! Deze gaat zeker mee in de koffer! Adviesprijs €3,99

4. Magic Twisty

Met Magic Twisty is het nooit meer saai! Het grappige diertje kruipt tussen je vingers door en voelt lekker zacht aan. Je hoeft je geen moment meer te vervelen met deze beestjes. Over je hand, tussen je vingers en in de nek van een vriendje of vriendinnetje.

Goliath

 • Phlat Ball Swirl

De Phlat Ball Swirl heeft een vernieuwde look. Deze disc transformeert midden in de lucht in een bal! Buiten spelen wordt hiermee zó leuk!

Deze bal is naast een bal ook een disc. Met behulp van krachtige zuignappen kun je de bal ineen drukken en de bal plat maken als een disc, of voor onderweg.

Geef je de bal een paar seconden de ruimte, dan plopt hij vanzelf weer open tot een bal! Tijdens het werpen van de Phlat Ball wordt er druk naar buiten geoefend, waardoor de zuignappen uit elkaar gaan en je een disc weg kan werpen, terwijl de ander een bal vangt!

 • EZ-Grip Ball

Dit grappige balletje heeft een enorm stuitervermogen! De E-Z grip is ideaal om indrukwekkende vangballen te scoren in grote open ruimtes. Het elastische buitenste web verbetert de grip en de opblaasbare binnenbal zorgt voor geweldige stuiten in elk balspel!

De E-Z Grip Ball is specifiek ontwikkeld om lekker te stuiteren en om toch makkelijk te vangen en te gooien te zijn. De grip aan de buitenkant speciaal ontworpen voor optimale grip. De binnenkant bevat een opblaasbare bal voor het stuitereffect.

 • Zoomball Hydro

Wees snel en schiet de bal terug naar je tegenstander, want anders spat de Zoomball Hydro uit elkaar en word je nat! Houd de ene set van handvatten vast, terwijl jouw tegenstander de andere kant vasthoudt. Spreid je armen met kracht open en snel en zie hoe de Zoom Ball naar je tegenstander schiet! Als speelgoed voor onderweg niet helemaal geschikt, maar wel voor het buitenspelen! We kunnen niet wachten!

Maar verwacht maar dat de bal weer terugkomt, want de Hydro Zoomball heeft een timer waardoor de ballon in de bal uit elkaar spat en degene die het dichtstbij is helemaal nat wordt!

Hasbro

* De NERF Fortnite AR-L

De Nerf Fortnite AR-L blaster is geïnspireerd op de blaster die wordt gebruikt in Fortnite; hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster in de populaire videogame! Speel Fortnite in het echt met deze gemotoriseerde Nerf Elite dartblaster. Schakel de motor in met de versnellingsknop en haal de trekker over om 1 dart te schieten.

Klap de 2 vizieren aan de bovenkant van de blaster omhoog om nauwkeurig te mikken. Officiële Nerf darts zijn ontworpen voor afstand, getest en goedgekeurd voor uitstekende prestaties en kwaliteit, en gemaakt van schuimrubber met flexibele, holle punten.

 • De NERF Fortnite Waterblaster RL

De Fortnite RL waterblaster is geïnspireerd op de blaster die je gebruikt in Fortnite. Hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster uit de populaire videogame! Je kunt Fortnite buiten spelen en je tegenstanders met deze blaster doorweken met een stortvloed aan water! Deze Nerf Super Soaker-waterblaster kan 200 milliliter water bevatten.

Hij is eenvoudig te vullen en eenvoudig te gebruiken. Steek de voorkant in het water en trek de hendel naar achter om de tank te vullen. Raak je tegenstanders met een krachtige straal water uit de Nerf Super Soaker Fortnite RL waterblaster!

Identity Games

 • Vakantielanden weetjes kwartet

Met het Vakantielanden Weetjes Kwartet leer je alles over de verschillende landen in de Europa. Kwartetten, het leukste kaartspel voor kinderen waarbij steeds vier kaarten bij elkaar gezocht worden. ‘Kwartet’

 • Sport weetjes kwartet

Waar komt de rare puntentelling bij tennis vandaan? Welke Nederlandse wielrenners wonnen de Tour de France? Je komt er achter met het Sport Weetjeskwartet, het leukste kaartspel voor de hele familie.

 • Kaartspel Pesten

Pesten is het kaartspel dat iedereen speelt. Maar nu is er eindelijk een officiële versie van Pesten. De regels zijn heel duidelijk en staan op alle pestkaarten afgebeeld. Hierdoor kunnen kinderen vanaf 6 jaar al pesten. Een ideaal kaartspel, verpakt in een luxe blikje.

 • Kaartspel Ezelen

Ezelen, het ludieke kaartspel dat iedereen kent, nu in een uitvoering met leuke dierenkaarten en echte ezels. Ezelen is een gezellig, hectisch en snel spel voor je hele familie. Schuif de kaarten door naar elkaar, verzamel 4 dezelfde en pak als eerste een ezel. Te laat? Dan bén je de ezel!

Jumbo: compact speelgoed voor onderweg

 • Levend Stratego

Levend Stratego kan je met 2 teams spelen en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. Een spannend spel om buiten te spelen met twee teams! Wordt een rang uit het Stratego spel en verover de vlag van je tegenstander!

Levend Stratego speel je buiten met een grote groep spelers op een groot terrein waar gerend kan worden. Het kan eventueel al met vier spelers en een spelleider, maar een grotere groep is spannender. Iedere speler krijgt een speelkaart en wordt hiermee een rang uit het klassieke Stratego spel.

De spelers moeten de vlag te pakken zien te krijgen zonder aangetikt te worden. Een speler die wordt aangetikt moet zijn kaart laten zien. Als hij het duel wint, mag hij verder op jacht naar de vlag. Het team dat er als eerst in slaagt om de vijandelijke vlag bij de teamleider te brengen, is de winnaar!

 • Mens Erger Je Niet Reisspel

Mens Erger Je Niet Reisspel kun je met 2 tot 4 spelers spelen en is geschikt voor spelers vanaf 4 jaar. Het is een gezellig familiespel, wie kent het niet! Breng als eerst de pionnen naar de thuisbasis en win. Maar pas op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord af. Het ‘Mens Erger Je Niet‘ reisspel komt in een handig koffertje en neem je overal gemakkelijk mee naartoe!


 • Pim Pam Pet Reisspel

Het Pim Pam Pet Reisspel kan je met 2 tot 6 spelers spelen en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. Het is het bekende vraag- en antwoordspel voor de hele familie! Win zoveel mogelijk kaartjes door het snelst de vragen te beantwoorden. De draaischijf geeft aan met welke letter het antwoord moet beginnen. Het Pim Pam Pet reisspel is compact en neem je overal gemakkelijk mee naartoe!


 • Pisa Reisspel

Laat de toeristen niet vallen! Pisa is een spannend evenwichtsspel. Degene die als eerste al zijn toeristen op de toren heeft gezet wint. Maar pas op, de toren wiebelt! Het Pisa reisspel is compact en neem je overal gemakkelijk mee naartoe! Het Pisa Reisspel kun je met 2 tot 4 spelers spelen en is geschikt voor spelers vanaf 4 jaar.

Mattel

 • Fisher Price Dansen & Wiebelen Rockit

RockIt en zijn vriendje Spark laten je kindje kennismaken met het alfabet, cijfers, Nederlands en meer terwijl ze je kleintje met interactieve lichtjes en muziek aanmoedigen om te dansen!
6 – 36 Maanden


 • Fisher-Price Little People Racebaan

Deze Little People om-de-beurt-autobaan van Fisher-Price is met een afmeting van 90 centimeter het grootste Wheelies-circuit ooit! Deze baanset heeft twee laadzones en drie verschillende banen. Met verder gave racegeluiden en zinnetjes en denkbeeldige stops onderweg biedt deze baan geweldig veel raceplezier voor peuters om op ontdekking uit te gaan en te delen. De kleine handjes krijgen een grote workout als ze de voertuigen vastpakken en ze over de baan laten zoeven. 1 1/2 – 5 Jaar

 • Barbie Dreamtopia Unicorn

Borstel de haren van de eenhoorn en er worden vier verschillende geluidjes en lichtjes geactiveerd. Dit is ook mogelijk door op het knopje te drukken. Ideaal voor mijn Barbie liefhebber thuis.

3+ | Flushin’ Frenzy (Drollenvanger) | Spel 5+

Ravensburger speelgoed voor onderweg

 • Jonge dieren memory®

Jonge dieren memory® in handig reisformaat! Leg de kaartjes met de beeldzijde naar beneden en alle spelers proberen (om de beurt) zoveel mogelijk 2 dezelfde jonge dieren bij elkaar te zoeken! memory® van Ravensburger is al meer dan 50 jaar het meest geliefde eerste spel dat een kind met andere spelen kan… en hoe! Meestal winnen kinderen gemakkelijk van volwassenen. Daarnaast oefent het kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen.

Het leukste loop- en draaispel met een kakkerlak, in handig reisformaat! Hongerig flitst de kakkerlak door de keuken. Door slim aan het bestek te draaien, komt hij snel bij de lekkernijen. Maar kijk uit, als de kok komt is het te laat!

La Cucaracula

 • Wie heeft het gedaan?

Wie heeft de magische ring gestolen? Kijk goed naar de aanwijzingen van de dieren – en vind de dief voor het spookuur! Het spannende ontdek- en reactiespel van Ravensburger in reisformaat.

 • Familie Poen

Een poenig kaartspel in handig reisformaat. De familie Poen nodigt jullie uit om mee te spelen. Wie met geluk en tactiek als eerste z’n kaarten kwijtraakt wint veel geld! De kassa rinkelt, want de verliezers betalen.

Selecta

 • Tactic King of the Hill King of the hill game

De aanval begint! Daag iedereen uit voor een pittig gevecht. Bouw een kasteel en gooi de koning en zijn handlangers en met de twee ballen uit! Beschadig het kasteel niet, want dat kost punten. De vijandige koning moet je wel uitschakelen, anders scoor je helemaal niet. Met King of the Hill ben je een spannend kwartiertje lekker buiten! En daarna wil je natuurlijk nog een potje.

 • Tactic Speurtocht Tactic Speurtocht

Op de bordjes geeft een volwassene aan waar de piraten naar moeten zoeken. In het doos zit alles wat je nodig hebt voor een echte schattenspeurtocht. te gek speelgoed voor buiten. Als speelgoed voor onderweg verkies ik toch wat kleinere speelgoed sets!

 • Tactic Mölkky

Zet de kegels in formatie en gooi de Mölkky werpstok. Om het spel te winnen moeten precies 50 punten gescoord worden – bij meer dan 50 punten loopt de score terug naar 25. Het ingenieuze puntensysteem vereist tactisch spel. Een internationale sensatie.

 • Tactic XL Tower Playset

Wie heeft een vaste hand en stalen zenuwen? Tower is een spannende versie voor buiten van het klassieke torenbouw familiespel! Om de beurt mogen de spelers een houten uit het midden van de toren pakken en deze bovenop de toren stapelen. Maar pas op dat de toren niet omvalt want dan is het spel over! De speler die het één na laatste blokje heeft verwijderd voordat de toren omvalt heeft gewonnen.

Smart

 • Down The Rabbit Hole

Een ondergronds avontuur! Meneer Vos, Meneer Das en de Familie Konijn zijn allemaal op zoek naar een nieuwe woonplek. Maar met zoveel dieren die onder de grond leven in het bos, moeten ze opletten om niet op de verkeerde plaats te graven. Zorg ervoor dat elk dier een hol heeft met een eigen uitgang. Zie jij al licht aan het einde van de tunnel? “Down the Rabbit Hole” is een puzzelspel met 48 opdrachten en magnetische puzzelstukken. Ideaal om mee te nemen op je eigen fantastische reis.

 • Coral Reef

Een onderwateravontuur. Plaats de 4 puzzelstukken op het spelbord zodat alleen de dieren uit de opdracht zichtbaar blijven. Een klassiek “Hide & Seek” concept met een nieuw thema en 48 eenvoudigere opdrachten. Coral Reef is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. het is ideaal, compact speelgoed voor onderweg!

 • Atlantis Escape

Ontsnap… voor het te laat is! Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt? Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? Zal je er nog op tijd geraken? “Atlantis Escape” is een compact puzzelspel met 60 3D-opdrachten, handig om overal mee te nemen.

 • Colour Catch

Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar kijk uit! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur, naargelang de ondergrond waarop ze geplaatst worden.

SES

 • Mega Bubbles

Bellen blazen in niet meer wat het geweest is. Met de handige tool en super sterk zeepsop maak jij heel eenvoudig mega grote bellen. Hoe groot kun jij ze maken? Houd de stokjes bij elkaar en doop het touw in het sop. Haal het er weer uit en doe voorzichtig de stokjes iets uit elkaar. Nu ontstaat er een bel, loop zachtjes achteruit en zie hoe de bel steeds groter wordt. Als je hem groot genoeg vindt, breng je de stokjes weer naar elkaar toe. De mega bel gaat nu zweven. Kijk hoe ver die vliegt!

Blaas zacht en kort tegen de grote bel (klein pufje). Zo kan er in deze grote bel een klein belletje ontstaan.

 • Slime battle blaster

De droom van ieder kind: een Slime battle blaster waarmee je je slijm meer dan 10 meter ver kunt schieten! Je vult het slijmpistool eenvoudig met het bijgeleverde glibberige groene slijm, genoeg voor meer dan 75 schoten. Iedereen klaar? Vuren maar! Of het geschikt is als speelgoed voor onderweg weet ik niet…. Het zorgt in ieder geval wel voor veel plezier

 • No-spill bubbles

De droom van iedere ouder: bellen blazen zonder geknoei! Met de heerlijk ruikende aardbeienbellenblaas en de no-spill pot wordt bellen blazen echt een feestje. En geen paniek wanneer er toch wat bellenblaassop in kleding terecht is gekomen: het is goed uitwasbaar uit de meeste textielsoorten.

VTech

 • Schep & Leer IJscokar

Duw de Ijscokar vooruit en hoor vrolijke liedjes en muziek. Fantasie komt tot leven met de interactieve ijslepel die de bolletjes ijs en toppings herkent. Ontdek kleuren, dieren, tellen en nog meer

Vormenpret Picknickset

Plaats de vormpjes in de juiste openingen van de interactieve deksel en ze zullen op magische wijze worden herkend. De picknick set heeft 3 speelstanden: ontdek kleuren, vormen en etenswaren.

 • Kidizoom Action Cam

Met deze compacte en multifunctionele camera maak je video’s en foto’s met tal van coole bewerkingen en effecten. Gebruik de waterdichte behuizing om foto’s onder water te maken of bevestig de camera op je fiets of skateboard en leg al je spannende avonturen vast, waar je ook bent! Fantastisch speelgoed voor onderweg. Dit zal veel gebruikt worden! Vtech weet iedere keer weer in de belevingswereld van kinderen te kruipen!

 • Sport & Scoor Speelplaats

Het goal is echt iets voor kleine beweeglijke Lucas! Gooi de bal in de basket of schop de bal in het doel. Druk op de toetsen om naar melodietjes te luisteren, te leren tellen en kennis te maken met verschillende vormen. het is niet echt geschikt speelgoed voor onderweg, maar te leuk om niet te delen!

Het is een uitgebreid overzicht met een variëteit aan fijn, leerzaam en tof speelgoed. En alles voldoet helemaal aan de schijf van vijf!

deltas, doeboek

We hopen jullie een beetje geïnspireerd te hebben met het speelgoed voor onderweg. En mist er een item die we echt moeten leren kennen! Laat het ons weten! Wat we in ieder geval nog wel toevoegen zijn de vakantie knutsel en doe-boeken van Deltas. Naast de handzame en comapcte spelletjes een fijne afwisseling tijdens de autorit!

Heel veel vakantiepret gewenst!

Vakantiepret. op reis

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief